Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Basmati rýže Shalamar 1 kg

Basmati rýže Shalamar 1 kg
Obsahuje recept
Výrobce:Shalamar
Katalog. číslo:10700
Hmotnost položky:1.2 kg
Naše cena: 75 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

1kg Basmati rýže (Basmati rice)

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Basmati rýže Shalamar Foods je pěstována v Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažována vodou z ledovců. Kvalita této basmati rýže je dána i způsobem sklizně. Minimálně rok a půl je uskladněna v suchu a temnu. Po tuto dobu basmati rýže vysychá a díky nízkému obsahu vody v zrnech má nejen lepší chuť, ale nelepí se, je sypká a rychlá pro přípravu.

Na trhu se často setkáte s basmati rýží, jejíž zrnka jsou po doporučené době varu nedovařená nebo rozvařená, zatímco ostatní zrnka rýže jsou v pořádku. Je to způsobeno tím, že mnoho výrobců podlehne tlaku na co nejnižší cenu a basmati rýži míchají s klasickou rýží. Každý typ rýže ale potřebuje jinou dobu varu a proto jsou zrnka uvařená nerovnoměrně. Basmati rýže Shalamar Foods pochází z rodinné firmy, která má možnost přímo v Pákistánu kontrolovat kvalitu dodávané rýže. Náš zákazník má proto jistotu, že rýže Shalamar Foods není míchána. 

Basmati rýže Shalamar Foods je dodávána v textilním balení se zipem a všitou nepropustnou vložkou. Po spotřebování rýže si praktická taštička najde své uplatnění v každé domácnosti - můžete v ní skladovat své oblíbené bylinky, koření, čaj, nebo do ní zabalíte svačinku na nedělní výlet...?

Základní recept pro rýži basmati: Basmati rýži nejdříve propláchněte a namočte do studené vody na 25 - 30 minut. Přesný poměr je jeden díl rýže na dva díly vody. Přidejte trochu soli, olivový olej a celý římský kmín (Římský kmín celý 100g). Případně nechte rýži čistou, bez koření. V nezakryté nádobě přiveďte k varu. Jakmile voda začne "chytat var", rýži přiklopte a vypněte sporák. Nechte takto stát 25 minut, pak zlehka prokypřete vidličkou a podávejte. Všechna voda se vstřebá, není potřeba rýži cedit. Tímto způsobem můžete basmati rýži připravit na sporáku nebo v troubě.

S tímto kořením doporučujeme vařit rýži basmati:

Bobkový list 20g                        Hřebíček, 50g                          Kardamom černý 50g

Koření jednodruhové celé Bobkový list 20g        Koření jednodruhové celé Hřebíček, 50gKoření jednodruhové celé Kardamom černý 50g

 Muškátový květ celý 50g       Muškátový oříšek celý 100g         Kurkuma mletá, turmerik 100g

Koření jednodruhové celé Muškátový květ celý 50gKoření jednodruhové celé Muškátový oříšek celý 100gKoření jednodruhové mleté Kurkuma mletá, turmerik 100g

Indické směsi koření speciálně namíchané pro recepty s rýží basmati jako je pilau, biryani i rizoto:

Koření na rýži a pilaf, 50g    Koření na jehněčí pilaf, 65g    Koření na pilaf Biryani Masala 100g

Koření na pilaf, biryani a rizoto Koření na rýži a pilaf, 50g                  Koření na pilaf, biryani a rizoto Koření na jehněčí pilaf, 65g               Koření na pilaf, biryani a rizoto Koření na pilaf Biryani Masala 100g

Pilau "Bombay" s masem a bramborem

Budete potřebovat:
500-750g hovězího masa, 500-750g,
Basmati rýže namočené ve vodě na 30 minut, 1 větší cibuli pokrájenou najemno, 2 pokrájená rajčata bez slupky a jadýrek (nebo použijte již hotová italská rajčata z plechovky (Krájená rajčata v tomatovém nálevu 400g), 3 střední brambory oloupané a pokrájené na 4 dílky, 1 hrnek bílého jogurtu nebo zakysané smetany, 200g přepuštěného másla ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g), směs indického koření Bombay Biryani (Koření na pilaf s masem a zeleninou, 65g)

1) Cibulku osmahněte dozlatova. Přidejte pokrájená rajčata a duste dokud se tuk nezačne od směsi oddělovat. Pak přidejte maso, indickou kořenící směs na pilaf Bombay Biryani (množství podle chuti), brambory a jogurt a duste 10-15 minut. Přidejte 1-2 sklenky vody, přikryjte a vařte na mírném plameni, dokud maso není měkké.

2) Zvlášť si předvařte namočenou basmati rýži ve slané vodě do poloměkka. Sceďte. Pak do pekáčku pokládejte jednu vrstvu rýže, na ni rovnoměrně rozetřete masovou směs a překryjte druhou vrstvou rýže. Přiklopené vařte na mírném plameni nebo dopékejte v troubě, dokud rýže není zcela měkká. Před podáváním směs lehce promíchejte.

Jahodové firni

Basmati rýže a české jahody - jak jdou dohromady? Snadno a Sladce... Firni je klasický indický dezert, jehož základem je rýže. Ačkoli postup v tomto receptu uvádí, že namočenou rýži nejdříve umelete a pak teprve vaříte, můžete postup obrátit pokud Vám zbyla už vařená rýže od oběda (bez koření, samozřejmě :-)). K přípravě firni můžete použít i čerstvá jablka, banány, maliny nebo hutné marmelády. Část mléka můžete nahradit smetanou. Firni bude krémovější a sladší. K přípravě dezertu můžete použít jakoukoli rýži, ale basmati rýže vytvoří lepší konzistenci a plnější chuť. Firni se tradičně dochucuje i růžovou vodou (Pravá indická růžová voda 190ml), mletým zeleným kardamomem (Kardamom zelený mletý 28g) a směsí nahrubo sekaných oříšků (Pistácie loupaná jádra 100g, Mandle jádra 100g).

Na 4 porce potřebujete: 4 hrnky tučného mléka, 8 lžic rozmačkaných jahod, 4 lžíce rýže (Basmati rýže 2 kg ), 6 lžic vanilkového cukru (nebo třtinový cukr + vanilková esence). Cukru můžete dát více nebo méně podle vlastní chuti.

1.  Basmati rýži předem propláchněte a nechte stát ve vodě čtyři hodiny. Pak vodu slijte a přidejte trochu mléka - jen tolik, abyste rýži mohli umixovat nebo umlít na hrubou kaši. Omyté jahody rozmačkejte vidličkou a jednu lžičku rozmačkaných jahod dejte na dno každého pohárku.

2. Do silnostěnné pánve nalijte mléko a přiveďte k varu. Do vařícího mléka přidejte rozmačkanou basmati rýži a za stálého míchání vařte na nízkou teplotu 10 - 15 minut. Až bude mít firni konzistenci krupicové kaše (po vychladnutí ještě ztuhne), vmíchejte cukr a stáhněte z plamene. Pár minut nechte vychladnout a vmíchejte rozmačkané jahody. Podávejte chlazené.

 

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.