Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Basmati rýže Sarim výběrová 2kg

Basmati rýže Sarim výběrová 2kg
Výrobce:Shalamar
Katalog. číslo:10710
Hmotnost položky:2.2 kg
Naše cena: 168 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Basmati rýže výběrová, 2kg

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Rýže Super Kernal prochází při zpracování procesem výběru extra dlouhých zrn.
I tato rýže je pěstována v Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažovány vodou z ledovců. Její kvalita je dána i způsobem sklizně. Dva roky je uskladněna v suchu a temnu. Po tuto dobu vysychá a díky nízkému obsahu vody v zrnech má nejen lepší chuť, ale nelepí se, je sypká a rychlá pro přípravu.

I Super Kernal rýži dodáváme v oblíbeném textilním balení se zipem a všitou nepropustnou vložkou, které si po spotřebování rýže najde své uplatnění v každé domácnosti.

Jak vařit rýži basmati: Basmati rýži nejdříve propláchněte a namočte do studené vody na 25 - 30 minut. Přesný poměr je jeden díl rýže na dva díly vody. Přidejte trochu soli, olivový olej a celý římský kmín (Římský kmín celý 100g). Případně nechte rýži čistou, bez koření. V nezakryté nádobě přiveďte k varu. Jakmile voda začne "chytat var", rýži přiklopte a vypněte sporák. Nechte takto stát 25 minut, pak zlehka prokypřete vidličkou a podávejte. Všechna voda se vstřebá, není potřeba rýži cedit. Tímto způsobem můžete basmati rýži připravit na sporáku nebo v troubě.

Na trhu se často setkáte s basmati rýží, jejíž zrnka jsou po doporučené době varu nedovařená nebo rozvařená, zatímco ostatní zrnka rýže jsou v pořádku. Je to způsobeno tím, že mnoho výrobců podlehne tlaku na co nejnižší cenu a basmati rýži míchají s klasickou rýží. Každý typ rýže ale potřebuje jinou dobu varu a proto jsou zrnka uvařená nerovnoměrně. Basmati rýže Shalamar Foods pochází z rodinné firmy, která má možnost přímo v Pákistánu kontrolovat kvalitu dodávané rýže. Náš zákazník má proto jistotu, že rýže Shalamar Foods není míchána. 

Koření vhodné k dochucení basmati rýže:

Bobkový list 20g                        Hřebíček, 50g                          Kardamom černý 50g

Koření jednodruhové celé Bobkový list 20g        Koření jednodruhové celé Hřebíček, 50gKoření jednodruhové celé Kardamom černý 50g

 Muškátový květ celý 50g       Muškátový oříšek celý 100g         Kurkuma mletá, turmerik 100g

Koření jednodruhové celé Muškátový květ celý 50gKoření jednodruhové celé Muškátový oříšek celý 100gKoření jednodruhové mleté Kurkuma mletá, turmerik 100g

Indické směsi koření speciálně namíchané pro recepty s rýží basmati jako je pilau, biryani i rizoto:

Koření na rýži a pilaf, 50g    Koření na jehněčí pilaf, 65g    Koření na pilaf Biryani Masala 100g

Koření na pilaf, biryani a rizoto Koření na rýži a pilaf, 50g                  Koření na pilaf, biryani a rizoto Koření na jehněčí pilaf, 65g               Koření na pilaf, biryani a rizoto Koření na pilaf Biryani Masala 100g

Pilau "Bombay" s masem a bramborem

Budete potřebovat:
500-750g hovězího masa, 500-750g,
Basmati rýže namočené ve vodě na 30 minut, 1 větší cibuli pokrájenou najemno, 2 pokrájená rajčata bez slupky a jadýrek (nebo použijte již hotová italská rajčata z plechovky (Krájená rajčata v tomatovém nálevu 400g), 3 střední brambory oloupané a pokrájené na 4 dílky, 1 hrnek bílého jogurtu nebo zakysané smetany, 200g přepuštěného másla ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g), směs indického koření Bombay Biryani (Koření na pilaf s masem a zeleninou, 65g)

1) Cibulku osmahněte dozlatova. Přidejte pokrájená rajčata a duste dokud se tuk nezačne od směsi oddělovat. Pak přidejte maso, indickou kořenící směs na pilaf Bombay Biryani (množství podle chuti), brambory a jogurt a duste 10-15 minut. Přidejte 1-2 sklenky vody, přikryjte a vařte na mírném plameni, dokud maso není měkké.

2) Zvlášť si předvařte namočenou basmati rýži ve slané vodě do poloměkka. Sceďte. Pak do pekáčku pokládejte jednu vrstvu rýže, na ni rovnoměrně rozetřete masovou směs a překryjte druhou vrstvou rýže. Přiklopené vařte na mírném plameni nebo dopékejte v troubě, dokud rýže není zcela měkká. Před podáváním směs lehce promíchejte.

Mohlo by vás také zajímat:

Rýžové firni s jahodovým želé: Tapioka perly 500g



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.