Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Kokosové mléko sušené, 300g

Kokosové mléko sušené, 300g
Výrobce:Maggi
Katalog. číslo:21409
Hmotnost položky:0.302 kg
Naše cena: 169 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

300g, Kokosové mléko sušené (Coconut milk powder)

Kokosové mléko sušené, prášek k výrobě kokosového krému, mléka a smetany. Kokosové mléko je vhodné zejména pro asijskou a indickou kuchyni. Praktický pomocník při přípravě kari, polévek a dezertů.

Složení: kokosové mléko (sušený prášek),oligosacharid (maltodextrin),mléčný protein (sodium caseinate), stabilizátor (E339iii).

Země původu: Srí Lanka.Vyrobeno společností Nestlé Lanka PLC pro asijský trh. Skladujte v suchu a chladu.

V nabídce máme i kokosové mléko v plechovce: Kokosové mléko 400ml

 

Domácí kokosová zmrzlina bez laktózy

Tuhle kokosovou zmrzlinu si oblíbíte, protože:

  • Je super jednoduchá a rych
  • Kokosová chuť přímo vybízí k dalším experimentům – můžete přidat ovoce, čokoládu, limetku, karamel, mátu nebo cokoli dalšího vás napadne
  • Neobsahuje laktózu
  • K výrobě nadýchané sněhové zmrzliny nepotřebujete zmrzlinovač
  • Z jedné várky vyrobíte hned několik různých druhů zmrzliny a nanuků

Na výrobu zmrzliny potřebujete: dužinu z jednoho vanilkového lusku, 2 malé lžičky vanilkové esence (Vanilková esence, TRS 28ml), 100 gr mletého třtinového cukru (Třtinový cukr mletý, 1kg nebo krystalu rozmixovaného na prášek), 1 plechovka Aroy-D kokosového mléka (Kokosové mléko AROY-D, 400ml), 200g sušeného kokosového mléka (Kokosové mléko sušené, 300g), poslední ingredience má dvě možné varianty: použijte buď 200gr (1 kelímek) tučné smetany ke šlehání (nejlepší je Kunín) nebo - pro zmrzlinu bez laktózy - použijte dalších 200 ml kokosového mléka Aroy-D (cca půl plechovky).

Příprava kokosové zmrzliny je „hračka“. Bude bavit i vaše děti

Postup: 1) Lusk podélně rozřízněte a vydlabejte vnitřek. Vanilkovou dužinu promíchejte v míse s vanilkovou esencí. 2) Kelímek šlehačky (nebo 200ml kokosového mléka) vyšlehejte s kokosovým sušeným mlékem. 3) Mletý cukr smíchejte s celou plechovkou kokosového mléka. 4) Všechny tři hmoty spojte dohromady a vyšlehejte elektrickým šlehačem.
5) Nalijte do uzavíratelné nádoby a dejte na hodinu do mrazáku. Po hodině znova vyšlehejte a dejte znova mrazit. Opakujte třikrát - nebo dokud vás to nepřestane bavit… Čím více budete hmotu prošlehávat, tím více vzduchu se do zmrzliny dostane a ta pak bude sněhová a nadýchaná.

V nádobce s víkem si nechte část zmrzliny do kornoutků nebo pohárů a při posledním prošlehávání odeberte část hmoty na nanuky. Do nanuků můžete přidat další ingredience dle vlastní chutě a fantazie. Zde jsou tři, které jsem vyzkoušela:

Kokosová zmrzlina s čokoládou: v malém kastrůlku rozpusťte 3 kostičky čokolády na vaření s lžící čistého kokosového oleje (Kokosový olej KTC, 500ml). Čokoládu nalijte do plastové mističky, ze které půjde snadno vyklopit a dejte do mrazáku. Asi za dvě hodiny bude čokoláda dostatečně pevná. Rozsekejte ji nožem na malé kousíčky a opatrně vmíchejte ke zmrzlině. Nalijte do tvořítek na nanuky.

Zmrzlina s ovocem: jahody nebo jiné ovoce rozmačkejte a smíchejte s kokosovou zmrzlinou. Naplňte nanuková tvořítka a dejte zmrazit.

Limetková příchuť: Vymačkanou šťávu z limetky oslaďte agáve sirupem nebo moučkovým třtinovým cukrem. Spojte s kokosovou zmrzlinou a nalijte do formičky.

Pár postřehů navíc:

  • Kontejner na zmrzlinu – víko musí doléhat těsně, jinak se na zmrzlině budou tvořit krystalky. Lepší je kulatá nebo oválná nádoba. V hranaté bude zmrzlina tuhnout nerovnoměrně (v rozích mražená dříve než ve středu) a nepůjde proto dobře prošlehávat.
  • Vydlabaný vanilkový lusk nevyhazujte. Pokud v koupelně míváte rybenky, vanilkovou slupku nalámejte a rozmístěte po celé koupelně. Rybenky si brzy sbalí saky paky a půjdou o dům dál. Opravdu to funguje – mám vyzkoušeno.
  • V některých receptech je místo sušeného kokosového mléka použita kokosová moučka (Kokosová moučka TRS 300g). Vyzkoušela jsem obě možnosti a chuťově téměř bez rozdílu, přesto dávám přednost sušenému mléku. Je to proto, že moučka je těžší a hrubší než mléko a trochu „padá na jazyk“. 

Příchuť čistě přírodní nebo tu z „lahvičky“? Volba je na vás. Někdo si esencí zmrzlinu „kazit“ nechce, já obě možnosti ráda kombinuji. Do zmrzliny jsem proto dala vydlabanou vanilkovou dužinu i vanilkovou esenci. V nabídce máme klasické i netradiční příchutě (kokos, mango, růže, šafrán apod.) Do zmrzlin se skvěle hodí: Růžová voda a esence

Mohlo by vás také zajímat:

Kuřecí pasanda kari (kardamom, skořice, bílý jogurt): Skořice celá 50g

Máslové kuře (kardamom, řecké seno, muškátový květ): Kardamom zelený celý 50g



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.