Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Chilli papričky červené celé 100g

Chilli papričky červené celé TRS 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31275
Hmotnost položky:0.153 kg
Naše cena: 58 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100g, Chilli papričky červené celé (Red Whole Chillies)

Složení: jednodruhové koření Chilli papričky červené celé. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Sušené celé chilli papričky jsou vhodné pro přípravu jídel asijské i mexické kuchyně. Obvykle se přidávají do základu omáčky hned na začátku vaření a krátce opečou v rozpáleném tuku. Tyto papričky jsou velmi oblíbené, protože jídlu dodají lehkou až střední pálivost. Pokud chcete pokrm ostřejší, použijte extra pálivé chilli papričky ptačí oko: Chilli extra hot - Ptačí oko 50g.

 

HOVĚZÍ VINDALOO

Jak nejlépe popsat Vindaloo? Jak vypadá a hlavně – jak chutná? Položte na talíř suchou otýpku, podpalte ji - a znáte odpověď! Vindaloo, to je požár na talíři. Ohnivá koule, která vámi proletí, abyste v nekontrolovaném výtrysku slz a potu povstali z popela očištěni jako Fénix. (Nebo se prostě jen v pudu sebezáchovy vrhli k ledničce a zbaběle si zachránili život dávkou ledové vody a bílého jogurtu.) Že jste už Vindaloo v indické restauraci vyzkoušeli a nebylo to nic tak dramatického? Nenechte se mýlit. Dostali jste jeho evropskou „soft” verzi, jak tomu říkám. Pokud si troufáte na pravé vindaloo, musíte číšníka požádat o jeho originální verzi. To je to kouzelné heslo, které vám u obsluhy vydobude patřičný respekt a šéfkuchař do omáčky s radostí vyklopí plný kýbl chilli.

Potřebujete: 500g hovězího masa pokrájeného na kostky, 1 menší cibule nakrájená najemno. Na marinádu: 5 velkých červených chilli papriček (mohou být sušené Chilli papričky červené celé 100g), menší kousek skořicové kůry (Skořice celá 50g), 6 tobolek hřebíčku (Hřebíček, 50g), 3 tobolky zeleného kardamomu (Kardamom zelený celý 50g), 1 lžička římského kmínu (Římský kmín celý 100g), 1 lžička hořčičného semínka (Hořčičné semínko tmavé, 100g), 1 lžička černého pepře (Pepř černý celý 100g), 5 stroužků česneku, poloviční množství čerstvého zázvoru (já místo toho dávám 1 lžíci hotové pasty – je to pohodlnější Pasta česnek & zázvor, 300g), 1 lžíce cukru, ½ šálku kokosového mléka (Kokosové mléko 400ml), 2 lžíce oleje, sůl.

Postup:

1)Všechny ingredience na marinádu smíchejte a umixujte do hladka. Směs nechte 30 minut odstát. Do marinády vmíchejte maso a dobře je směsí obalte. Uložte do chladu alespoň na tři hodiny.

2) Maso opékejte na pánvi v oleji na středním plameni (asi pět minut). Přisypte cibulku, chcete-li, můžete přidat i zbylou kokosovou marinádu (doporučuji :-)), podlijte vodou a pomalu duste, dokud maso není zcela měkké.

(Text i recept na hovězí Vindaloo z knížky Mango, láska a kari)

Poznámka: Koření jednodruhové celé Chilli papričky červené celé 100g

Uvedená nálož chilli papriček není povinná. Slabší povahy je mohou dát do marinády vcelku, dusit společně s masem a před podáváním vyndat. Naopak, kdo chce Vindaloo ostřejší nahradí uvedené chilli papričky pálivějším typem papriček „ptačí oko”: Chilli extra hot - Ptačí oko 50g

Vindaloo se často připravuje z jehněčího masa – a s výše uvedenou kombinací koření je opravdu výborné. Pouze maso nechte marinovat celou noc a dejte větší díl skořice.

Toto kari je sušší, nekoupe se v omáčce. Jako příloha se hodí placky čapátí ale může být i rýže - obvykle se podává v kombinaci s nějakou rajtou. Vhodná je například jogurtovo-mátová, která tlumí pálivost (Jogurtová rajta s mátou, 1L).

Pasty Patak's Vindaloo pasta 250mlObčas se mě někdo ptá, jak si připravit „tradiční“ nebo „opravdové“ Vindaloo…? Je to stejné jako se ptát, jak se připravuje "opravdový" vánoční bramborový salát… Co rodina to jiná varianta a každá hospodyně věří, že zrovna ona má ten jediný a skutečný recept na nejbáječnější bramborový salát. Vindaloo existuje nespočet variant a každý indický kuchař má svoji vlastní verzi, jejíž postup a ingredience si velmi chrání. Hodně oblíbená (a samozřejmě super snadná) je i varianta z pasty Pataks. Tyto pasty jsou velmi populární i mezi Indy, protože poměr namíchaného koření vychází z tradiční indické domácí kuchyně.Pokud se vám nechce složitě připravovat marinády a směsi koření, určitě vyzkoušejte: Vindaloo pasta 250ml



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.