Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Černucha setá, 100g

Cibulové semínko, Černucha setá TRS 100g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31314
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 46 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100g, Cibulové semínko (Černucha setá, Kalonjee, Nigella)

Složení: jednodruhové koření cibulové semínko (černucha setá). Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Koření cibulové semínko jsou sušená zrnka malé rostlinky s krásnými modrými květy. Cibulové semínko má černou barvu a zemitou oříškově-pepřovou chuť. (U nás je toto koření známé pod názvem černucha setá nebo černý kmín).

Koření je vhodné zejména do čalamád, čerstvých salátů, pečiva, slaných závinů, zeleninových a luštěninových pokrmů nebo k dochucení různých druhů dippů.

Koření cibulové semínko má vysoký podíl proteinů, obsahuje kalcium, fosfor a železo. Průzkumy dokázaly přímou souvislost mezi užíváním tohoto koření a snížením tělesného tuku a cholesterolu.

Černucha setá je v Indii oblíbeným kořením nejen pro svou specifickou chuť, ale i pro své léčebné účinky. Ve formě prášku nebo oleje se s ní setkáte i v ajurvédě. Černucha setá příznivě ovlivňuje zejména trávení a problémy s ním spojené. Má dezinfekční a protiplísňový účinek a zvyšuje proto obranyschopnost organismu.

Jiné názvy: Onion seeds, Kalonjee, Nigella 

SUŠENKY Z LISTOVÉHO TĚSTA S ČERNUCHOU

Na těchto sušenkách mám nejraději rychlou přípravu (jedna z oblíbených záchran, když máme „na něco“ chuť a doma nic není) a malé černé „drobečky“, kterými jsou posypané. Černé drobečky můžete znát pod názvy černucha setá, černý kmín, cibulové semínko nebo kalonji. Je to starodávné koření oblíbené nejen pro svoji specifickou chuť ale i zdraví prospěšné účinky. Černucha má zvláštní nahořklou oříškovo-pepřovou chuť, která se nedá zaměnit. Je opravdu vynikající a nejlépe vynikne, pokud ho použijete samotné.

Je to opravdu jednoduché: Plát listového těsta přendejte na pečící papír a položte na plech. Rozkrájejte ho rádýlkem na protáhlé kosočtverce. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte strouhaným parmazánem, hrubou mořskou solí a kořením cibulové semínko: Cibulové semínko, Černucha setá 100g. Pečte v předehřáté troubě na 180°C dozlatova (asi 15 minut).

Mohlo by vás také zajímat:

Badyán 50g   Skořice celá 50g
Koření jednodruhové celé Badyán 50g   Koření jednodruhové celé Skořice celá 50g
48 Kč
 
36 Kč

50g, Badyán (Star Anice)

Koření badyán je plodem jehličnatého stromu z rodu magnólií původem z Číny ve tvaru osmicípé hvězdy. Badyán má příchuť anýzu a lékořice a ve své domovině jej hojně používán ke kuřecímu a vepřové masu a k rybám. Badyán má sladkou štiplavou vůni, která je vynikající i do směsí ovoce a džemů. 

 

50g, Skořice celá (Cinnamon)

Toto voňavé mírně sladké koření se používá hlavně do dezertů, pečiva a teplých nápojů. V mezinárodní kuchyni se ale skořice přidává i k masům (nejčastěji jehněčímu a zvěřině)nikoli pro doslazení, ale posílení chuti.   

Kardamom zelený celý 50g   Kardamom černý 50g
Koření jednodruhové celé Kardamom zelený celý 50g   Koření jednodruhové celé Kardamom černý 50g
85 Kč
 
99 Kč

50g, Koření kardamom zelený celý (Elaichi, Green Cardamom)

Kardamomu se také přezdívá "královna koření". Jeho zelené lusky jsou plody volně žijících rostlin v deštném pralese. Tobolky kardamomu se používají buď celé, nebo drcené. Kardamom má výraznou vůni a citrónovo-květinovou chuť s lehkou příměsí kafru a eukalyptu.

Indické koření TRS - koření vynikající kvality dovezené z Indie, čištěné a balené v Anglii.

 

50g, Kardamom černý celý (Black Cardamom)

Koření černý kardamom je podobný zelenému, ale jeho chuť je o těžší s příměsí kouřového aroma. Černý kardamom můžete použít do polévek, marinád, k masu apod. Hodně se používá na způsob slaniny.



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.