Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Hřebíček, 50g

Hřebíček, TRS 50g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:12057
Hmotnost položky:0.053 kg
Naše cena: 68 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

50g, Hřebíček (Clove)

Složení: jednodruhové koření hřebíček. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.

Aromatické koření původem z Indonésie typické pro asijskou, indickou a východní kuchyni. Koření hřebíček lze použít vcelku nebo podrcený.

Hřebíček je vhodný k nakládané zelenině, k dochucení kari omáček, biryani, do marinád, ale i k ovoci, do sladkého pečiva (obvykle se skořicí) nebo červeného vína.

Hřebíček je také součástí snad nejznámější směsi indického koření "garam masala" (Koření Garam Masala mletá 100g)

Hřebíčkem spolu s ostatním aromatickým kořením jako je kardamom, skořice apod. můžete také dochutit tradiční indický čaj "chai masala".

Koření hřebíček má mnoho zdraví prospěšných účinků. Silice získaná z koření hřebíčku je součástí bylinných přípravků pro péči o zuby a ústní hygienu. Hřebíček má protizánětlivé antibakteriální účinky, dokáže tlumit bolest. Odvar z hrebíčku je vhodné kloktadlo při zánětech v ústech a hrdlu.

Silice z hřebíčku najdete i v těchto ajurvédských zubních pastách z naší nabídky: Zubní pasta s hřebíčkovým olejem, 100ml
Zubní pasta Red Dabur, 200g

Inspirace z mrazivého severu - švédský svařák gllög (11.12. 2016)

Svoji první láhev gllogu jsem si přivezla před několika lety ze služební cesty v Dánsku. A kdo četl moji knížku Mango, láska a kari ví, že jsem tyhle pracovní výlety na sever z hloubi srdce... nemilovala. Nakonec i tahle láhev švédské specialitky mi byla věnována za ne příliš potěšujících okolností. Spolu se svíčkou a malým dřevěným panáčkem ji dostali všichni zaměstnanci naší firmy. Bylo to těsně před Vánoci a dánská mateřinka pořádala velký vánoční večírek. Firma za sebou měla vele-úspěšný rok, a když nás šéf do Dánska zval, slíbil malé – velké překvapení, které prý každého z nás dozajista potěší. Každý si ten mnohoznačný příslib vyložil po svém, ale zkrátka a dobře jsme tak nějak všichni usuzovali, že tentokrát už určitě dostaneme prémie!

Na služebku jsme odjížděli plni lačného očekávání s vidinou prémií, které budou tučné jako uměle odchovaný norský losos… Místo toho nás šéfové povozili autobusem po Kodani, nechali nás pokochat se místními monumenty, z nichž nejvíce utkvěla v paměti malá mořská víla a následně nám vtiskli do ruky taštičku s lahví gllogu, svíčkou a panáčkem. Inu takové rozuzlení večera nikdo nečekal a tak není divu, že jsem se taštičky ani nedotkla celý jeden rok.

Až následující Vánoce, kdy mě překvapila nečekaná návštěva, došlo na horečné hledání něčeho, co budeme pít. Objevila jsem tuto zapomenutou taštičku, v ní posmutnělého panáčka, svíčku a…. zaprášenou láhev s temně rudým vínem. Když jsme švédský „svařák“ otevřeli, překvapil mě těžký dech vína nádherně vonící po kardamomu a hřebíčku. Víno chutnalo jemně a sladce a zároveň omamně. Jeho chuť mi na hodně dlouho utkvěla v paměti nebo spíše na jazyku a začala jsem pátrat po receptu na švédské svařené víno gllög. Objevila jsem jich hned několik. Všechny měli společené koření: kardamom, hřebíček a skořici. V některých receptech do červeného vína přidávali portské, brandy, jinde rum nebo vodku. Já jsem si nakonec oblíbila verzi s vodkou, ve které se koření louhuje pár dnů předem.

Potřebujete: láhev červeného vína, 5 plátků oloupaného čerstvého zázvoru, 1 dcl vodky, cukr dle chuti, 3 kousky celé skořice (Skořice celá TRS 50g), plnou lžíci zeleného kardamomu (Kardamom zelený celý 50g), plnou lžíci hřebíčku (Hřebíček, TRS 50g), kůru z jednoho pomeranče (tu obvykle nedávám, protože se mi většinou nepodaří sehnat bio pomeranče. Místo toho alespoň pro chuť přidám šťávu z jednoho pomeranče). K servírování pak budete potřebovat na každý šálek lžičku mandlí (Mandle jádra, 100g) a lžičku rozinek (Rozinky sultánky, TRS 100g).

Postup:

1) Nejlepší je nechat koření několik dní rozležet ve vodce. Do vodky přidejte zázvor, skořici, hřebíček, kardamom (kůru z pomeranče dáváte-li) a nechte přikryté stát několik dnů.

2) Vodku i s kořením vlijte do hrnce, přidejte víno a cukr a velmi zvolna přiveďte k varu. Jakmile víno začne vařit, snižte teplotu a vařte na nízký stupeň asi 5 minut.

3) Víno nechte trochu vychladnout a sceďte (odstraňte všechno koření i pomerančovou kůru). Do každé sklenky nejdříve vhoďte pár mandlí a rozinek. Pak teprve nalijte víno.

Svařené víno můžete uchovat v lednici a před podáváním znova ohřát (už ale nevařit). Pokud jste si koření nestihli do vodky naložit v předstihu, prostě vynechte první bod a vše svařte najednou.

Čekali jsme prémie a místo toho jsme dostali dřevěného panáčka. Nutno uznat že Dánům smysl pro humor opravdu nechybí…



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.