Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koření muškátový květ celý 50g

Muškátový květ celý 50g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:12811
Hmotnost položky:0.053 kg
Naše cena: 128 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

50g, Muškátový květ celý (Javantri)

Složení: jednodruhové koření Muškátový květ. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.

Koření muškátový květ "Javantri" je slupka, která obaluje tvrdou kůrku muškátového oříšku.

Má sytě červenou barvu, která během sušení zesvětlá do odstínů oranžové. Oproti oříšku je chuťově jemnější.

Indické koření TRS - koření vynikající kvality dovezené z Indie, čištěné a balené v Anglii.

 

   

Jak chutná babí léto? Třeba jako polévka z dýně hokaido kořeněná špetkou skořice, muškátovým květem a koriandrem.

Dýni jsem dostala z jihočeské (skoro) bio zahrádky. Na polévku, kterou vařím vždy jen na konci léta, jsem se hrozně těšila, ale chtěla jsem ji tentokrát něčím ozvláštnit. Zkusila jsem přidat koriandr a špetku skořice a místo muškátového oříšku jsem použila muškátový květ – výsledek prostě nemá chybu! :-)

Potřebujete: 1 dýni hokaido, najemno pokrájenou větší cibuli, 3ks bylinkového bujonu, sladkou smetanu, celý koriandr (Koriandr celý 100g),celý muškátový květ (Muškátový květ celý 50g), mletou skořici (Skořice mletá 100g), pepř, sůl, olej.

Pak už je to jednoduché: 1) Dýni omyjte a rozkrojte. Semínka a měkkou část odstraňte, dužinu nakrájejte na kostičky. (V některých receptech je uvedeno, že se má dýně zpracovat celá i se slupkou, já slupku vždy okrájím a vařím pouze dužinu).

2) Na oleji opečte celá semínka koriandru a muškátový květ, promíchejte, aby se koření nespálilo. Ztlumte teplotu a přisypte cibulku. Až cibulka zesklovatí, přidejte dýni a společně ještě opékejte několik minut. Vše zalijte vodou tak, aby dýně byla úplně ponořená. Přidejte rozlámané kostky bujonu, sůl, pepř a vařte 30 minut.

3) Ponorným mixérem vše rozmixujte do hladka. Přidejte smetanu (případně kousek másla) a krátce povařte. Podávejte s opečenými bagetkami.

Mohlo by vás také zajímat:

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.