Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koření římský kmín celý 100g

Římský kmín celý TRS 100g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31312
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 39 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100gr Římský kmín celý

Složení: jednodruhové koření Římský kmín celý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Římský kmín je součástí většiny kari a jiných pikantních směsí. Používá se k dušeným i grilovaným masům (jehněčímu, kuřecímu) k zelenině, luštěninám a rýži. Je vynikající do pikantních omáček, slaných snacků, ke kořeněným sýrům, do různých druhů čalamád apod.

Římský kmín patří k základnímu koření indické kuchyně. Příprava kari se bez něj prakticky neobejde. Římský kmín není vhodné nahrazovat klasickým kmínem, protože chuťově se liší. Římský kmín je také součástí indických kořenících směsí, například Garam masaly (Koření Garam Masala celá 100g).

Celý římský kmín se obvykle používá na samotném začátku vaření - opéká se na rozpáleném tuku a pak teprve se přidávají ostatní ingredience.

Málokterá kuchyně umí kombinovat různé druhy koření jako ta indická. Ne nadarmo se Indii přezdívá "kořenka světa". Ale - kdybych si z celé té kořenky světa směla vybrat jen jedno (nebo dvě) koření, které by to byly? Které koření je to úplně nejzásadnější? Pro mě jednoznačně: 1. římský kmín celý a 2. kurkuma mletá (a to přesně v tomto pořadí). Toť také odpověď na časté dotazy zákazníků, kteří chtějí "Indii" teprve vyzkoušet a neví, s kterým kořením začít. Takže římský kmmín a kurkuma - to je ta správná dvojice pro vás. Římský kmín je také nejvýraznějším kořením ve dvou dnešních receptech.

Teplý salát z červené řepy a červené čočky

Potřebujete: 2 střední hlízy červené řepy, (od oka) zhruba poloviční množství červené čočky - před namočením (Čočka červená, TRS 500g), 1 střední červenou cibuli, 1 vrchovatou lžičku celého římského kmínu (Římský kmín celý TRS 100g), ½ lžičky mletého římského kmínu (Římský kmín mletý TRS 100g), máslo ghí (Máslo ghí (Ghee) Heera 500g) a trochu oleje, česnek (dávala jsem 1 vrchovatou lžičku mletého česneku Česnek mletý, 100g), sůl.

Postup: 1) Řepu oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a v osolené vodě vařte asi 25 minut. Slijte. Zvlášť uvařte v nesolené vodě propláchnutou červenou čočku (cca 20 minut). Vodu Také slijte.

2) Na pánvi mírně rozehřejte ghí s trochou oleje. Krátce na něm opečte celý římský kmín, přidejte pokrájenou cibulku a nechte lehce zezlátnout. K cibuli přisypte červenou čočku, dvě minutky promíchávejte a pak přidejte i vařenou řepu. Vše dochuťte česnekem, solí a mletým římským kmínem. Salát nejlépe chutná ještě teplý posypaný bylinkami. Podávejte s čerstvým pečivem, slanými krekry nebo plackami.

POMAZÁNKA Z LILKU

Co je třeba: 1 lilek, 1 vrchovatá lžička mletého česneku (Česnek mletý, 100g), 1 lžička celého římského kmínu (Římský kmín celý TRS 100g), 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžička červené papriky (Paprika mletá TRS 100g), trocha hnědého cukru, citronová šťáva (Dresing Citrónová šťáva, 250ml), olej nebo ghí (Máslo ghí (Ghee) Heera 500g).

Postup: 1) Lilek nakrájejte na kolečka, posolte a nechte 30 minut stát. Vymačkejte z lilku vodu a pak plátky opečte na rozpáleném ghí. Opečené lilky přendejte na papírovou utěrku. Ve stejné pánvi na malém množství ghí nebo oleje opečte celý římský kmín.

2) Lilek, opečený římský kmín a všechny ostatní ingredience (kromě citronové šťávy) přendejte do kuchyňského robotu a rozmixujte. Na závěr lilkovou pomazánku dochuťte citronovou šťávou, případně dosolte a podávejte s čerstvým pečivem.

INDICKÁ DÝNĚ "LOCKY"


V indickém obchodě Shalamar najdete spoustu zajímavostí – jako třeba tuhle dýni "locky". Chutná jako... dýně..? Ani ne. Spíše jako malé cukety trošku šmrncnuté lilkem a dýní hokaido (ano, přece jen…) Podivností trochu je, že když locky rozkrojíte, teče z ní narůžovělá šťáva. Pecky jsou malinké a jemné, i kdybyste chtěli, nevyndáte je. Před přípravou je nutné oškrábat slupku, vaří se chvilku - stačí 20 minut. Chuť je lehce nasládlá s jemnou květinovou příměsí.

KARI Z INDICKÉ DÝNĚ LOCKY

Potřebujete: zelenou dýni locky (bez slupky, pokrájenou na větší kostky), 1 cibuli pokrájenu na kostičky, 2 rajčata (bez slupek a jadýrek), lžičku zelené chilli pasty (Pasta Zelené chilli, 240ml), 1 lžíce sezamové pasty tahini (Tahini, sezamová pasta 400g), 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru a 1 lžička utřeného česneku (nebo hotovou směs: Pasta česnek & zázvor, 250ml), černucha setá (Cibulové semínko, Černucha setá 100g), římský kmín (Římský kmín celý 100g), turmerik (Kurkuma mletá, turmerik 100g), mletý koriandr (Koriandr mletý 100g), olej, sůl, čerstvé kari listy (Kari listy 20g) a zakysanou smetanu na závěr.

Postup: Na větším množství oleje opečte celý římský kmín a černuchu. Pak přidejte najemno pokrájenou cibulku, zelené chilli, zázvor s česnekem, turmerik a promíchávejte. Vše přidávejte postupně. Vždy nechte několik minut odstup, aby se chuť dobře spojila. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte rajčata a lžičku mletého koriandru. Přidejte trochu vody a vařte na mírném plameni 5-10 minut. Podle potřeby vodu doplňte. Vmíchejte sezamovou pastu tahini a dýni. Přiklopené vařte na nízkou teplotu necelou půl hodinu. Podávejte posypané lístky kari a se lžící zakysané smetany. (Abyste dosáhli nejlepšího výsledku, pročtěte si naše tipy: Desatero pro výborné kari)

 Mohlo by vás také zajímat:

Koriandr sušené listy 25g   Máta sušená 25g
Koření jednodruhové celé Koriandr sušené listy 25g   Koření jednodruhové celé Máta sušená 25g
48 Kč
 
48 Kč

25g, Koriandr sušené listy
Sušené listy koriandru jsou vhodnou náhradou za čerstvý koriandr, který vyžaduje většina indických i arabských jídel. Lžíce sušených listů koriandru nahradí hrst čerstvých bylinek.

 

25g, Máta sušená

Sušená máta ve vaší kuchyni snadno nahradí mátu čerstvou. Na rozdíl od čerstvé bylinky je vždy po ruce a vydrží dlouhé skladování.

Podívejte se do detailu produktu na možné způsoby využití sušené máty.

Bazalka sušená, 25g   Oregano sušené 25g
Koření jednodruhové celé Bazalka sušená, 25g   Koření jednodruhové celé Oregano sušené 25g
38 Kč
 
38 Kč

25g, Bazalka sušená, drhnutá
Sušená bazalka se nejčastěji používá do těstovin, slaných závinů, salátů, pizzy, k sýrům apod. Bazalka je typická zejména pro italskou kuchyni.

 

25g, Oregano sušené
Oregano (dobromysl) je koření typické zejména pro italskou kuchyni, ale často se s ním setkáte i v asijské a mexické kuchyni. Oregano přidávejte do směsí mletého masa, do těstovin, salátů, bramborových pokrmů apod.

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.