Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koření skořice celá 50g

Skořice celá TRS 50g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:12251
Hmotnost položky:0.053 kg
Naše cena: 36 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

50g, Skořice celá (Cinnamon)

Složení: jednodruhové koření Skořice celá. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Toto voňavé mírně sladké koření se používá hlavně do dezertů, pečiva a teplých nápojů. V mezinárodní kuchyni se ale skořice přidává i k masům (nejčastěji jehněčímu a zvěřině)nikoli pro doslazení, ale posílení chuti.

Pokud jste zvyklí na skořici běžně dostupnou v supermarketech, zřejmě Vás "opravdová" skořice trochu překvapí. Jak je vidět i na tomto srovnávacím obrázku, je podstatně hrubší a silnější. Samozřejmě i její aroma a chuť je o poznání výraznější.

Indické koření TRS - koření vynikající kvality dovezené z Indie, čištěné a balené v Anglii.

Kuřecí Pasanda kari

Minule jsem vám představila super zdravé "očistné" kari z okry a turmeriku podle tradičního indického receptu. Dnešní kari je však z jiného "soudku", i když stále indického... :-) Kousky kuřecího masa v krémové omáčce kořeněné skořicí a kardamomem zjemněné jogurtovým základem.

Poteřbujete: máslo ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g), malou jemně pokrájenou cibuli, plnou lžičku česnekovo-zázvorové pasty (Pasta česnek & zázvor, 250ml), 5 tobolek zeleného kardamomu (Kardamom zelený celý 50g), kousek celé skořice - asi 2 cm (Skořice celá 50g), 1 lžička turmeriku (Kurkuma mletá, turmerik 100g), 1 lžička mletého koriandru (Koriandr mletý 100g), pasta zelené chilli (Pasta Zelené chilli, 240ml množství dle chuti, já dávám 1 lžičku), 5 lžic hutného bílého jogurtu (Hollandia je dobrá), 3 lžíce tomatového pyré (Krájená rajčata v tomatovém nálevu 400g), sůl dle chuti, 4 kousky horní kuřecí stehna s kostí a bez kůže, 2 lžíce kešu (Kešu ořechy, zlomky 400g nebo loupaných mandlí Mandle jádra, 100g).

Uvedené množství stačí na dvě (hodně velké) porce. Originální recept uvádí mandle – protože bych je ale musela nejdříve spařit a oloupat (což je moc práce… :-)) nahradila jsem je kešu. Výsledek byl báječný! Můžete ale vyzkoušet mandle a jako menší obměnu na závěr ještě přidat kokosové mléko.
Skořice a kardamom musí omáčku i maso pořádně provonět. Je tedy potřeba poctivé hodně aromatické koření!

Postup: 1) V hlubší pánvi rozpalte ghí a přidejte cibuli. Ztlumte teplotu, aby se cibule opékala hodně pomalu. Přidejte celou skořici a kardamom, dobře promíchávejte a nechte takto pomalu opékat dalších pět minut. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu. Opékejte dalších pět minut a míchejte, aby se nic nespálilo. Přidejte mleté koření (turmerik, koriandr) a chilli pastu. Postupně vmíchejte bílý jogurt. Jogurt přidávejte po jednotlivých lžících a pokaždé jej nechte zhoustnout, aby se tekutina z jogurtu odpařila. Vmíchejte tomatové pyré a podle chuti osolte. Přidejte horkou vodu podle potřeby a přikryté vařte na mírnou teplotu 10 minut.
2) Zatímco omáčka tiše bublá a voní skořicí a kardamomem, opražte vedle na pánvi mandle nebo kešu (záleží, čemu jste dali přednost). Dobře míchejte, ať se nespálí – praží se na sucho. Opražené kešu hoďte do stolního mixéru a přidejte dostatek vody, abyste mohli umixovat jemnou pastu (musí být úplně hladká, jemná zrnka nejsou dovolena :-)). Ve stejné pánvi na troše oleje opečte ze všech stran i kuřecí maso. 

3) Kešu pastu vmíchejte do omáčky. Promíchejte a přidejte i kuřecí maso. Společně vařte dalších 30 minut nebo dokud maso není zcela měkké. Pokud je omáčka příliš hutná, nařeďte trochou vody. Pokud je moc tekutá, nechte přebytek vody vyvařit. Hotové kari je hutnější, krémové.

Pokud se vám podaří vypátrat kousky celého koření, před servírováním je z kari vyndejte. Pokud je v omáčce najít nelze, poučte své strávníky, aby je nejedli. Před podáváním můžete sypat čerstvým koriandrem. Výbornou přílohou k tomuto kari bude naše basmati rýže Shalamar (Basmati rýže 1 kg) nebo placky čapátí (Chapattis). Dobrou chuť!



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.