Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Česnek mletý, 100g

Česnek mletý, 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31324
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 45 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100g, Česnek mletý

Složení: jednodruhové koření Česnek sušený mletý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Mletý sušený česnek je vhodnou alternativou čerstvého česneku. Použijte 1/2 čajové lžičky namísto 2 stroužků čerstvého česneku.
Mletý česnek můžete použít k ochucení polévek, masa a zeleninových pokrmů
všude tam, kde byste použili čerstvý utřený česnek. Jeho výhoda je, že není tak ostrý a dráždivý jako čerstvý česnek. To ocení zejména ti, kdo mají potíže s trávením nebo připravují jídlo pro malé děti.

Koření vynikající kvality, které je dovezené z Indie a čištěné a balené v Anglii.

Indické koření TRS

Pomazánka z domácího sýru a pečených paprik

Pomazánka z domácího indického sýru panýr je velmi jednoduchá a pokaždé si ji můžete připravit v jiné variantě. Kromě pečených paprik můžete přimíchat čerstvé bylinky, česnek, houby, ořechy nebo cokoli vás prostě napadne.

Základem pomazánky je indický sýr panýr o jehož oblibě jsem se už několikrát zmiňovala v jiných receptech. K přípravě panýru nepotřebujete nic víc než tučné (a tím myslím opravdu tučné – nejlépe farmářské) mléko a citronovou šťávu. Tuhý panýr pokrájený na kostky můžete použít do kari jako alternativu k masu nebo připravit panýrové špízy. Panýr vydrží pečení i smažení a nerozteče se jako většina tvrdých sýrů. Před přípravou ho můžete marinovat a následně ještě rychle opéct na pánvi (tradičně se k tomu v indické kuchyni používá hořčičný olej, který je však v EU jako potravina zakázaný. Hořčičný olej 250ml).

Pokud panýr před ztuhnutím rozmělníte, můžete z něj připravit vegetariánské „karbanátky“ placičky Tikka (recept najdete zde: Kukuřičná mouka hladká 500g) ale také sladké dezerty, například Šafránové Sandesh (recept zde Šafrán 1g). Další využití panýru je pak nespočet variant domácích pomazánek, třeba ta s pečenými paprikami:

Budete potřebovat:
1L tučného mléka, 2-3 lžíce čisté citronové šťávy nebo octa, velkou červenou papriku, malý kelímek bílého jogurtu, sůl, lžičku mletého česneku Česnek mletý, 100g (kdo má odvahu dá česnek čerstvý).

Postup: 1) Nejdříve si připravte papriku – podélně rozkrojte na dva díly, položte do zapékací misky dužinou dolů a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct asi na 200 °C cca 30 minut. Po upečení odstraňte z papriky vrchní popraskanou slupku.

2) Ve velkém hrnci přiveďte k varu mléko. Za stálého míchání povařte několik minut a přidejte citronovou šťávu nebo ocet. Stále promíchávejte ještě asi tři minutky. Přes ceník vystlaný plátýnkem sceďte syrovátku a zachycený sýr v plátýnku dobře vyždímejte. Vmíchejte jogurt, sůl, česnek a opečenou papriku pokrájenou na kousky. Vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

3) Pomazánka je nyní hotová, ale poněkud tekutá. Potřebuje uležet v chladu přes noc, kdy lehce zahoustne a ráno bude krásně krémově nadýchaná.

Detailní návod jak připravit indický sýr panýr najdete zde: Výroba indického sýru Panýr



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.