Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koriandr mletý, 100g

Koriandr mletý 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31282
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 39 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100gr Koriandr mletý

Složení: jednodruhové koření Koriandr mletý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Koření se silnou ořechovou vůní a nasládlou pikantní chuí. V mleté formě působí i jako lehké zahušťovadlo do omáček. Kuličky v celku se můžou opražit a tvoří hlavní složku kari. Chcete-li zachovat svěžest a chuť, skladujte toto koření ve vzduchotěsné nádobě, na chladném a suchém místě.

Koření vynikající kvality, které je dovezené z Indie a čištěné a balené v Anglii.

Indické koření TRS

Zelené kuřecí kebaby Hariyali

Kebaby (nebo-li cokoli napíchnuté na jehle) jsou v indické kuchyni oblíbenými předkrmy. Já je ale většinou připravuji jako hlavní chod, protože jsou dostatečně syté. Kebaby můžete podávat s nejrůznějším pečivem, čerstvou zeleninou, ale pokud si k nim vymyslíte třeba opečené brambory nebo rovnou hranolky – taky dobře! Kebaby výborně doplňují kořeněné nebo bylinkové rajty s jogurtovým základem. Dnes vám představuji „zelené kebaby“ Hariyali z kuřecího masa, rajčat a cibule. Marináda je velmi jednoduchá a jediná záludnost tak spočívá snad v tom, abyste se nenechali odradit její barvou :-) Je totiž zelená – odtud také název Zelené kebaby. Podle originálního receptu se do této marinády dává máta a koriandr. Já jsem omylem zakoupila hladkolistou petržel (ano, já vím, když nakupuji na trhu, nemám u toho telefonovat s kamarádkou…) Nakonec tato drobná obměna nebyla ani trochu na škodu. Petržel není tak výrazná jako koriandr a tak dala příjemně vyniknout kombinaci máty a koření. Kebaby v této podobě měli velký úspěch, takže v receptu uvádím obě možnosti. Záleží na vás, co si vyberete.

Potřebujete: 2 větší kuřecí řízky nakrájené na kostky, 1 velká červená cibule a 1 velké rajče pokrájené na osminky. Na marinádu: 2 lžičky pasty česnek & zázvor (Pasta česnek & zázvor, 250ml), ½ lžíce listů pískavice (Pískavice 100g,), 1 lžička římský kmín mletý (Římský kmín mletý 100g), 1 lžička turmeriku (Kurkuma mletá, turmerik 100g), 1 plná lžička garam masaly mleté (Koření Garam Masala mletá 100g), 1 lžička mletého koriandru (Koriandr mletý 100g), černý pepř mletý (Pepř černý mletý 100g), sůl, 1 – 2 lžičky (až tři, až čtyři… prostě kolik snesete ) pasty zelené chilli (Pasta Zelené chilli, 240ml,) hrst čerstvých mátových listů, hrst čerstvého koriandru nebo hladkolisté petržele, 3 lžíce oleje, 3 plné lžíce hutného bílého jogurtu.

Postup: 1) Smíchejte jogurt, olej a všechno sypké koření. Přidejte oprané lístky máty a korinadru a obě pasty (zelené chilli a česnek & zázvor). Vše rozmixujte dohladka na jemnou kaši. Maso cibuli i rajče vmíchejte do marinády, aby vše bylo ze všech stran dobře obaleno. Nechte odležet minimálně hodinu (čím déle tím lépe – já nechávám přes noc).

2) Marinované kousky napichujte na jehly nebo bambusové grilovací špejle, namočené ve vodě. Střídejte kousky masa, rajče a cibuli. Kebaby přendejte na plech potažený alobalem a horní stranu potřete olejem.

3) Pečte ve vyhřáté troubě (nebo na grilu) 15 minut. Po patnácti minutách každý kebab otočte a znova potřete olejem. Dopékejte asi 30 minut, nebo dokud maso není hotové. Podávejte s pečivem, opečenými brambory a čerstvým zeleninovým salátem.



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.