Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Mangový prášek Amchur (Amčur)

Mangový prášek Amchur powder (Amčur) 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31253
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 56 Kč
Skladem:zboží momentálně není sklademInformace o dostupnosti zboží můžete získat zde.
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.

100gr Mangový prášek, Amčur

Složení: jednodruhové koření Mango mleté Amčur. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Toto koření je vyrobeno ze sušených nevyzrálých plodů manga. Jeho chuť je ovocná sladko-kyselá a výrazně trpká.

 

Recept: Taštičky Samosa Punjabi

Předpis je na čtyři větší samosy

Těsto: 400g hladké mouky, 150 ml vody nebo mléka, 100g rozpuštěného másla, sůl.

Náplň: ½ šálku mraženého hrášku, 4 sladké brambory uvařené a rozmačkané, 1 zelená chilli paprička pokrájená na proužky (můžete nahradit Pasta Zelené chilli 240ml), hrst čerstvého nasekaného koriandru (nemusí být). Lžička drceného česneku a lžička drceného zázvoru (můžete nahradit některou z našich past Pasty a chutney).

Koření (množství cca 1 lžička od každého: Koření Garam Masala mletá 100g, Mangový prášek Amchur 100g, Římský kmín mletý 100g.

Nejprve připravte těsto. Do mísy s vodou nebo mlékem přisypte mouku, promíchejte. Přidejte sůl, olej a rukama vypracujte pevné těsto. Těsto by nemělo příliš lepit, jeho konzistence je podobná našemu listovému těstu.

Na rozpáleném oleji nejdříve osmahněte římský kmín, přidejte utřený zázvor a česnek a společně opékejte. Přisypte pokrájené zelené chilli nebo pastu a turmerik. Krátce osmahněte a vmíchejte hrášek. Podlijte trochou vody a přikryté duste.

Až bude hrášek měkký, směs osolte a přidejte brambory a garam masalu. Pár minut společně poduste. V této fázi přidejte sušené mleté mango. Znovu promíchejte a na úplný závěr můžete přidat čerstvý koriandr.

Rozválejte připravené těsto a rozkrojte na čtyři stejné díly (trojúhelníky). Z každého dílu vytvarujte kornoutek – hrany, které budete spojovat, nejprve potřete vodou, těsto bude více lepit. Spojte hrany kornoutu a nechte si jej v levé ruce (jako kornout zmrzliny), bude se vám tak lépe plnit. Připravenou směs rozdělte na čtyři díly a každý kornout naplňte. Horní okraj samosy uzavřete zmáčknutím a podélným přehnutím. Samosy opečte na rozpáleném oleji ze všech stran a podávejte. Nejlepší jsou teplé, ale chutnají i studené. Můžete k nim připravit různé druhy dippů a omáček – vynikající je jogurtová rajta a chutney z manga, různé druhy pikles apod.



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.