Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Pepř černý mletý 100g

Pepř černý mletý TRS 100g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31260
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 75 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100gr Pepř černý mletý

Složení: jednodruhové koření Pepř černý mletý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Černý pepř má aromatickou dráždivou a pikantní chuť. Toto koření také napomáhá při detoxikaci organismu.

(2.2.2019) Kuřecí kari s garam masalou a kokosovým mlékem 

Kari s jemnou chutí kokosového mléka, čerstvého koriandru kořeněné garam masalou je inspirováno thajskou kuchyní. Hutná omáčka z čerstvých rajčat, cibule a mrkve je v původním receptu zcela bez chilli. Chilli papričky tedy můžete z receptu úplně vynechat. Kořeněnou pikantní chuť pokrmu dodá výborná směs mletého koření garam masala.



Na marinádu potřebujete: šťávu z 1/2 limetky, 1 kopcovitou lžičku garam masaly mleté (Koření Garam Masala mletá 100g), 3/4 kelímku hutného bílého jogurtu. 

Dále potřebujete: 2 kuřecí stehenní řízky (bez kostí a blan), 1 a 1/2 větší mrkve,1/2 plechovky krájených rajčat (Krájená rajčata v tomatovém nálevu TRS 400g), 1 velkou bílou cibuli, 2 stroužky česneku, cca 1 cm čerstvého zázvoru, máslo ghí (Máslo ghí (Ghee) Heera 500g), 2-3 sušené chilli papričky (Chilli papričky červené celé TRS 100g můžete vynechat), svazek čerstvého koriandru, 150ml dobrého kokosového mléka (Kokosové mléko AROY-D, 400ml), sůl, pepř (Pepř černý mletý TRS 100g), ještě jednu lžičku mleté garam masaly (Koření Garam Masala mletá 100g), 1 lžíci hnědého cukru, vodu nebo vývar (zeleninový, kuřecí) množství dle potřeby během vaření.

Postup: Vše na marinádu promíchejte a vložte maso. Maso marinádou dobře obalte a nechte odležet několik hodin (já nechávám přes noc). Mrkev, cibuli, česnek a zázvor nakrájejte na tenké plátky. Otrhejte lístky čerstvého koriandru, dejte je stranou a natě si nechte do omáčky.

Na ghí nejdříve opečte celé chilli papričky (pokud dáváte) a přidejte cibuli. Restujte na nízkou teplotu asi deset minut. Přisypte česnek, zázvor, promíchejte, krátce opečte a přidejte mrkev. Vše opékejte pět minut na nízkou teplotu, občas promíchejte. 

Přidejte krájená rajčata (včetně tekutiny), koriandrovou nať a kokosové mléko. Rozmíchejte, zastříkněte trochou vývaru nebo vody a přikryté pomalu vařte cca 20 minut. Odstraňte chilli papričky, koriandrové natě a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Ochuťte solí, pepřem a vmíchejte mletou garam masalu. Do omáčky vyklopte marinované maso (včetně marinády) a přiveďte k varu. Pokud je potřeba nařeďte ještě trochou vývaru. Vařte cca 45 minut dokud maso není zcela měkké a tuk vystoupí na hladinu. Před podáváním posypte lístky čerstvého koriandru a ještě můžete lehce poprášit garam masalou.

Příloha: Ke kořeněnému kari se jako příloha výborně hodí basmati rýže (Basmati rýže Shalamar 5 kg) nebo jasmínová řýže (Jasmínová rýže, 5kg).

 

(leden 2017) Domácí krémový sýr

Odlehčený čerstvý start do nového roku si žádá odlehčený a čerstvý jídelníček! Domácí krémový sýr jsem chtěla vyzkoušet už dávno. Připravíte ho s minimem ingrediencí a v nekonečně mnoha variantách – ať už čistě přírodní chuti jen s trochou soli nebo s bylinkami, nasekanými olivami, sušenými rajčaty s bazalkou nebo i s kousky uzeniny. Já jsem tentokrát přidala kopr a jemně pokrájenou červenou cibuli. V kombinaci s domácími bagetkami (posypané mořskou solí a černuchou (Cibulové semínko, Černucha setá 100g) a sklenkou červeného vína neměl pomazánkový sýr chybičku. Už se těším na další kombinace…

Potřebujete: 1 litr plnotučného mléka (minimálně 3,5% tuku), lžíci až dvě octa, ½ šálku bílého jogurtu (množství je odvislé od výsledné konzistence připravovaného sýra, přidávejte tedy jogurt postupně po lžících). K dochucení hotového sýra: sůl, pepř (Pepř černý mletý 100g), citrónová šťáva, kopr, jemně pokrájená červená cibule.

Příprava je velmi jednoduchá: Nejdříve si udělejte klasický panýr: V hrnci zahřejte mléko a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte dvě minuty a přilijte ocet. Z mléka se ihned oddělí syrovátka. Ještě pár minut vařte a míchejte. (Podrobně o přípravě panýru včetně fotek zde: Výroba indického sýru Panýr)

 

Slijte přes cedník vystlaný plátýnkem a zachycený sýr propláchněte pod tekoucí vlažnou vodou. Plátýnko pevně zabalte, konce dobře utáhněte a panýr pořádně a několikrát po sobě vyždímejte, aby z něj odtekla všechna přebytečná voda.

Přendejte do misky a hrudky sýra rozmixujte nebo vyšlehejte spolu s bílým jogurtem dohladka. Podle chuti dosolte, opepřete, vmíchejte nasekaný kopr i cibulku a zakápněte čerstvou citrónovou šťávou. Podávejte chlazené s čerstvým pečivem.



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.