Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Římský kmín mletý, 100g

Římský kmín mletý TRS 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31309
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 39 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100gr Římský kmín mletý

Složení: jednodruhové koření Římský kmín mletý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Římský kmín je součástí většiny kari a jiných pikantních směsí. Používá se k dušeným i grilovaným masům (jehněčímu, kuřecímu) k zelenině, luštěninám a rýži. Je vynikající do pikantních omáček, slaných snacků, ke kořeněným sýrům a do různých druhů čalamád.

Indické koření TRS

Grilované kebaby s indickým kořením

Hovězí i jehněčí maso na grilu skvěle doplní ostrá směs indického koření.  Tento recept je velmi jednoduchý a vystačíte si se základním indickým kořením. Kebaby podávejte s čerstvou krájenou zeleninou, plackami čapátí (nebo arabským chlebem) a mátovým čatní.

Potřebujete: 500g mletého masa, šťáva z ½ citrónu, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky utřeného česneku, 2 cm čerstvého zázvoru jemně strouhaného (nebo hotovou pastu: Pasta česnek & zázvor, 250ml), 1 lžička green chilli pasty (Pasta Zelené chilli, 240ml), 2 lžíce pokrájeného  čerstvého koriandru,  ½ lžičky mletého koriandru (Koriandr mletý 100g), 1 lžička mletého římského kmínu (Římský kmín mletý 100g), ½ lžičky mletého černého pepře (Pepř černý mletý 100g), 1 lžička kurkumy (Kurkuma mletá, turmerik 100g), ½ lžičky mleté garam masaly (Koření Garam Masala mletá 100g), 1 lžička soli. Dále potřebujete bambusové špejle namočené několik hodin v citrónové vodě.

Postup: Ze všech uvedených surovin vypracujte těsto. Tvarujte masové koule velikosti golfového míčku, které napichujte na bambusové grilovací špejle a rukou vytvarujte podlouhlý kebab. Vrchní stranu každého kebabu potřete olejem a dejte na rozpálený gril. Grilujte asi 10 minut a pak kebaby otočte. Znova potřete olejem a grilujte dalších 10-15 minut. Podávejte se zeleninou, plackami čapátí (Chapattis) a mátovým čatní.

Mátové čatní: 2 lžičky koncentrátu (Chutney mátové, 240ml) smíchejte se sladkou smetanou a lžící bílého jogurtu. Před podáváním vychlaďte. Místo sladké smetany můžete použít i zakysanou smetanu a mírně dosladit hnědým cukrem. Toto mátové čatní je vhodné ke všem grilovaným masům a zelenině.



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.