Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Skořice mletá, 100g

Skořice mletá TRS 100g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:12704
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 39 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100gr Skořice mletá

Složení: jednodruhové koření Skořice mletá. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Toto voňavé mírně sladké koření se používá hlavně do dezertů, pečiva a teplých nápojů. V mezinárodní kuchyni se ale přidává i k masům nebo do pokrmů ze zvěřiny, nikoli pro doslazení, ale posílení chuti. 

 

 

Mrkvové sušenky s kokosem a skořicí - aneb proč je důležité mít svoji "cookie jar"

Často pracuji dlouho do noci, což mě postupně dovedlo k nutnosti pořídit si "cookie jar" nebo-li krabičku (sklenici, dózu... prostě vhodnou nádobu) plnou zdravých chutných sušenek proti večernímu hladu. Ten se v mém konkrétním případě projevuje jako neodbytná chuť na něco sladkého. Rozhodla jsem, že do mojí cookie jar nesmí přijít žádné čokoládky, bonbony ani klasické sušenky plné cukru, tuku a bílé mouky. Naopak musí být alternativou pro všechny výše uvedené nástrahy, kterých máme ve spíži lákavě plnou polici. Cookie jar jsem postavila na lednici, což je místo, kolem kterého musím projít (a praštit se tou sušenkovou bednou do makovice), kdykoli mě mlsná vábí do spíže přímo k té blahobytem přetékající polici. „Cookie jar“ s domácími sušenkami spolehlivě zachraňuje životy, když: a) pracujete dlouho do noci a potřebujete udržet mozek v chodu, b) letíte ráno z baráku a nestíháte snídani, c) jdete na dlouhou procházku a nemáte čas připravit svačinu.

Mrkev skořice a kokos - jak jde tohle dohromady? Překvapivě velmi dobře! Příprava je jednoduchá a recept hodně variabilní. Můžete experimentovat s oříškama, čokoládovými křupinkami nebo obměnit ovesné vločky a připravit bezlepkovou variantu.

Potřebujete: 1 hrnek jemných ovesných vloček, 1 hrnek cizrnové mouky (Cizrnová mouka TRS, 1kg), 1 lžička prášku do pečiva (dávala jsem ten perníkový), 1 a ½ lžičky skořice (Skořice mletá TRS 100g), ½ lžičky soli, 1 a ½ hrnku nastrouhané mrkve, 1 hrnek posekaných kešu (Kešu ořechy, zlomky Shalamar 400g), 1 hrnek kokosové mouky (Kokosová mouka Heera, 700g nebo mletého kokosu), ½ hrnku agáve sirupu (můžete nahradit medem nebo jako sladidlo použít jen rozinky Rozinky sultánky, TRS 100g), ½ hrnku kokosového oleje (Kokosový olej KTC, 500ml - pokud ho máte v lednici, nechte ho v pokojové teplotě nejdřívě zkapalnět - olej musíte použít v tekutém stavu), 1 lžíce kakaa. Sušenky nejsou moc sladké. K doslazení můžete přidat hrst rozinek.

Postup: Nejdříve smíchejte (prošlehejte) všechny tekuté přísady. Vedle v misce promíchejte všechno sypké. Sypkou směs postupně zapracujte do tekuté části (nejlépe to jde rukou). Těsto je celkem mokré, ale není lepivé a dobře se s ním pracuje (zejména pokud si ruce potřete trochou kokosového oleje). Jednotlivé sušenky pečte na pečícím papíru asi 20 minut na 200 °C. (Nutno přizpůsobit vlastní troubě.) Množství je na cca 30 velkých sušenek. 

Mohlo by vás také zajímat:

Dekorace z mleté skořice: Tipy na dárky vlastní výroby



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.