Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Kurkuma mletá, turmerik 100g

Kurkuma mletá, turmerik TRS 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31305
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 39 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100gr Turmerik mletý

Složení: jednodruhové koření Kurkume mletá (turmerik). Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Turmerik má velmi specifickou dřevitou vůni a chuť. Je základem směsí pro kari koření. Můžete ho použít do zeleninových i masitých pokrmů, k drůběži i rybě, do rizota apod. Barví silně na žluto.

Indické koření TRS

Elixír s kurkumou pro zdraví a krásu (19.4. 2017)

Kurkuma by neměla chybět v žádné domácí kořence. Nejen pro svoji zvláštní chuť, která je suchá dřevitá s lehkým závanem sušeného sena, ale zejména pro své příznivé účinky na celý organismus. Kurkuma z těla odplavuje toxiny, ničí střevní parazity, hojí tkáně (včetně žaludečních vředů a drobných vnitřních poranění), má antibakteriální a protiplísňové účinky. Kurkumě se někdy také říká "zlaté koření" a v Indii ho přidávají nejen do jídla, ale i pleťové kosmetiky nebo zubních past. Dnes Vám představím dva elixíry, které jsou ideálním doplňkem pro jarní detoxikační kúru.

Anti-aging elixír s kurkumou Potřebujete: 1 jablko, 1 pomeranč, šťávu z 1/2 citronu, 1cm čerstvého zázvoru, 1 lžička mleté kurkumy (Kurkuma mletá, turmerik TRS 100g), špetka mleté skořice (Skořice mletá TRS 100g), velký šálek kokosové vody (Kokosová voda, Heera 1L), med nebo agávový sirup na dochucení.

Postup: Ovoce i zázvor nakrájejte na malé kousky. Vše naházejte do mixéru a přidejte koření, citronovou šťávu a sirup. Zalijte šálkem kokosové vody a rozmixujte dohladka.

Antioxidační čaj s kurkumou a chilli: Potřebujete: 1 lžičku kurkumy (Kurkuma mletá, turmerik TRS 100g), 1cm nakrájeného zázvoru, 1/2 litru vroucí vody, šťávu z půlky citronu, špetku mletého chilli (Chilli extra pálivé mleté TRS 100g).

Postup: Kurkumu a zázvor přelijte vroucí vodou. V citronové šťávě rozmíchejte mleté chilli. Citronovou šťávu i s chilli vmíchejte do horkého nápoje. Oslaďte medem nebo sirupem agáve. Na zdraví! :-)

(Tak trochu jiný) jarní úklid – aneb okra s kurkumou

Tento úžasně jednoduchý recept mám od naší zákaznice Vlaďky. Vlaďka se do indické kuchyně zamilovala během pobytu na Srí Lance a tak u nás pravidelně doplňuje zásoby. Díky své práci je v kontaktu s mnoha cizinkami a právě od jedné z nich – konkrétně Indky, získala dnešní recept. Indka jí recept předávala se slovy, že to je „to nejvíc zdravé indické“. Má ho prý od své maminky, která ani přes vysoký věk nikdy nepotřebovala doktora, protože každé indické jídlo je zároveň lék. Pokud jde o tuhle dobrotu, má určitě pravdu! Kurkuma je zdravá pro celý organismus, posiluje imunitu a čistí tělo od infekcí, plísní a parazitů. Okra je zase plná vlákniny, projde celou trávicí soustavou a pořádně vás zevnitř „vypucuje“. Nabalí na sebe všechny nečistoty a pomůže je vyloučit z těla ven. Umíte si představit lepší pomocníky jarního úklidu? :-)

Recept je opravdu jednoduchý, potřebujete: jednu plechovku okry (Nakládaná Okra 400g popřípadě čerstvou okru), dvě střední cibule pokrájené na drobné kostičky, plnou lžičku kurkumy (Kurkuma mletá, turmerik 100g), sůl a pepř (Pepř černý mletý 100g), trochu vody na podlití. Kdo chce (a já jsem chtěla! :-)) přidá pro tuplovaný očistný účinek lžičku zelené chilli pasty (Pasta Zelené chilli, 240ml).

Postup: 1) Okru omyjte, osušte a odkrojte stopky. Nakrájejte ji na podélné špalíčky. Pokud používáte konzervovanou okru, stačí ji slít z nálevu. Asi deset minut opékejte na pánvi, dokud okra nepustí lepkavou tekutinu (alias zelený sliz).

2) Přidejte cibuli (popřípadě i chilli) a dál opékejte. Až cibule zezlátne, přidejte kurkumu, sůl a pepř. Podlijte vodou a duste 10-15 minut. Pokud máte okru z konzervy, stačí ji dusit pouze pět minut a máte hotovo. Podávejte s rýží (Basmati rýže 5 kg) nebo plackami čapátí (Chapattis). Pokud jste dali hodně chilli, můžete chuť zjemnit hutným bílým jogurtem. Čerstvé posypte koriandrem (Koriandr sušené listy 25g).

Obalovaný panýr


Potřebujete: Panýr připravený podle základního předpisu (ten najdete zde:
Výroba indického sýru Panýr). Na 1 porci počítejte přibližně 1litr mléka. Dále potřebujete: rostlinný olej, tandoori masalu (Koření na grilování Masala tandúri, 100g), turmerik (Kurkuma mletá, turmerik 100g), mletý pepř (Pepř černý mletý 100g), sůl, hrubá domácí strouhanka na obalení, olej na smažení.

Postup: Hotový panýr nakrájejte na kostky nebo obdélníčky a marinujte přibližně dvě hodiny ve směsi koření a rostlinného oleje. Pak jednotlivé kousky obalte ve hrubé strouhance a smažte dozlatova na rozpáleném oleji. Podávejte s čerstvou zeleninou a plackami čapátí (Chapattis).

Thajské žluté curry od mistra kuchaře Jiřího Štifta

Ingredience Thajská curry pasta: 2 šalotky nakrájené najemno, 8 stroužků česneku nasekaných najemno, 6 kořenů koriandru nasekaných najemno, 1 lžička nasekané čerstvé kurkumy, nebo sušené mleté (Turmerik (kurkuma) mletý 100g), 4 cm nasekaného zázvoru, 8 velkých sladných chilli (event. přidejte sušené Chilli papričky červené celé 100g) očištěných a nasekaných najemno, 1 lodyha citronové trávy nasekaná najemno.

Ostatní ingredience: 1 lžíce mletého koriandru (Koriandr mletý 100g), 1 lžička mletého římského kmínu (Římský kmín mletý 100g), 1 lžička fenyklových semen (Fenyklové semínko 100g) lehce na sucho upražených a rozdrcených v moždíři, ½ lžičky bílého pepře, 300 g kuřecích prsíček, nakrájených na kostky, 4 limetové listy, 200 ml kuřecího vývaru, 300 ml kokosového mléka (Kokosové mléko 400ml), 3 větší sladké brambory, očištěné a nakrájené na kostičky, 4 lžíce rybí omáčky

1. Jako první vyrobíme pastu. Šalotku, chilli, česnek, citronovou trávu, zázvor, kurkumu a kořen koriandru rozmixujeme v kuchyňském robotu, nebo rozdrtíme v moždíři. Na středně rozpáleném oleji restujeme pastu přibližně 5 minut.

2. Stáhneme teplotu a přisypeme mletý koriandr, římský kmín, semena fenyklu, bílý pepř a krátce zarestujeme. Zalijeme vývarem společně s kokosovým mlékem, přidáme kuřecí maso a limetové listy. Dusíme do poloměkka.

3. Po té přisypeme sladké brambory a dodusíme do měkka. Dochutíme rybí omáčkou. Podávejte s jasmínovou rýží.

Autor receptu: Jiří Štift, šéfkuchař restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental, Nebovidská 459/1, Praha 1, tel. a rezervace: 233 088 777 / moprg-fb@mohg.com, www.mandarinoriental.cz



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.