Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Krájená rajčata v tomatovém nálevu 400g

Krájená rajčata v tomatovém nálevu TRS 400g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:19074
Hmotnost položky:0.403 kg
Naše cena: 38 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

400g Krájená rajčata v tomatovém nálevu (Tomato chopped)

Italská rajčata prémiové kvality ve vlastní šťávě. Vhodné zejména jako základ k různým (nejen kari) omáčkám, salátům, luštěninovým i těstovinovým pokrmům.
 
Jedno balení obsahuje množství pro přípravu omáčky na dvě porce.

Složení: krájená rajčata, tomatová šťáva, sůl, octová kyselina. Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.

Letní večer v Zátiší

Když vás šéfkuchař z „fine dining“ restaurace Zátiší pozve na pětichodové menu, je úplně jedno, že se vám to časově vůbec nehodí, nemáte hlídání pro ročního raracha (a pochopitelně ani co na sebe)… Prostě se vyfiknete, navnadíte a natěšeně „pospícháte“ (jak vám to jen ucpaná Praha v pět odpoledne dovolí) abyste co nejdříve zasedli k prostřené tabuli… Šéfkuchař Ramesh pochází z Indie, kde se vypracoval na špičkového specialistu a v Praze je třetím rokem. Indickou část menu restaurace Zátiší okořenil špetkou vybrané elegance a snítkou luxusu, které většině pražských indických restaurací bohužel chybí. Takže pokud si chcete pochutnat na indických specialitkách v příjemné atmosféře a nechat se obskakovat personálem, který své práci rozumí, pak je Zátiší správnou volbou. Kuchař naše večerní hody zarámoval poctivým starterem a finálním dezertem, které mě naprosto nadchly. Vůbec tím nenaznačuji, že kuřecí tikka masala a filet z mořského vlka nebyly snad dostatečně výrazné a chutné, ale tomatovo-čočková polévka, krevety pečené v tandúru a domácí mangová zmrzlina mě prostě uchvátily. A protože jeden recept na mangovou zmrzlinu ode mě už máte, teď se soustředím právě na předkrm:

Tomatovo-čočková polévka se zeleninovými placičkami tikki 

Na polévku: půl hrnku žlutého hrachu chana dal (Hrách žlutý 500g), 5 středních rajčat nebo konzerva (Krájená rajčata v tomatovém nálevu 400g), 1 vrchovatá lžička směsi utřeného česneku se zázvorem (Pasta česnek & zázvor, 300g), 1 lžička zelené chilli pasty (Pasta Zelené chilli, 240ml), ½ lžičky kurkumy (Kurkuma mletá, turmerik 100g), sůl, sladká smetana, olej. Na závěrečné dochucení: olej, 1 lžička asafoetidy (Asafoetida 50g), 1 lžička celého římského kmínu (Římský kmín celý 100g), čerstvé pokrájené chilli papričky, čerstvý koriandr nebo libeček.

Postup: 1) Žlutý hrách na několik hodin namočte. Pak slijte a propláchněte pod tekoucí vodou. V čisté nesolené vodě vařte téměř doměkka (cca 2 hodiny). Na oleji krátce opečte utřený česnek se zázvorem a lžičku zelené chilli pasty. Rychle promíchávejte a přisypte kurkumu. Přidejte na kostky pokrájená rajčata, vařený hrách a dolijte cca ¾ litru vody nebo zeleninového vývaru. (Bohužel jsem zvyklá vařit „podle oka“, takže množství vody mi tu lehce hapruje nebo upřímně nevím, kolik jsem jí přidávala. Budiž vám vodítkem, že výsledná polévka má mít více vodovou konzistenci a není tak hutná jako klasické tomatové polévky). Osolte a vařte na střední stupeň 30 minut.

2) Polévku rozmixujte dohladka a zjemněte sladkou smetanou. Promíchejte a přiveďte znova k varu. Vedle na pánvi rozpalte olej a rychle opečte čerstvé na tenká kolečka pokrájené chilli papričky (množství dle chuti a odvahy), lžičku celého římského kmínu a lžičku asafoetidy. Celý obsah pánve (včetně oleje) pak nalijte do polévky. Pozor!! Polévka musí v tu chvíli vařit, nesmí být zchladlá, jinak si můžete přivodit popáleniny!! Polévku podávejte se zeleninovými placičkami posypanou čerstvými bylinkami.

Na zeleninové placičky potřebujete: tři vařené brambory a cca poloviční množství vařeného květáku, ¼ lžičky turmeriku (Kurkuma mletá, turmerik 100g), ½ lžičky mletého římského kmínu (Římský kmín mletý 100g), ½ lžičky koriandru (Koriandr mletý 100g), sůl, cizrnová mouka (Cizrnová mouka 1kg), rýžová mouka (Rýžová mouka 500g), olej.

Postup: Brambory a květák lehce promačkejte vidličkou, přidejte všechno koření, sůl a pokud je třeba, zahustěte kombinací rýžové a cizrnové mouky. Z těstíčka tvarujte placky, které opékejte dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji. Placičky podávejte jako přílohu k polévce.
Polévka se zeleninovými placičkami je poměrně syté jídlo, takže pokud ji podáváte v rámci předkrmu, stačí opravdu jen malá porce. Místo placek můžete tvarovat malé kuličky (máte-li čas a nezbytnou trpělivost), které opečte ze všech stran a napichujte podobně jako krevety na bambusové jehly.

Recept na Indické krevety tandoori se zeleninovým salátem najdete zde:
Pasta česnek & zázvor, 300g

 

BEZMASÉ KARI Z KULATÉ CUKETY (2 porce)

1 kulatá cuketa pokrájená na větší kostky, 1 střední jemně usekaná cibule, 2 střední pokrájená rajčata bez slupek a semínek (Krájená rajčata v tomatovém nálevu 400g), 2 lžičky utřeného česneku se zázvorem (Pasta česnek & zázvor 250ml), cukr, sůl, olej. Koření: turmerik (Turmerik (kurkuma) mletý 100g), mletý koriandr (Koriandr mletý 100g), červené chilli (Chili extra pálivé mleté 100g), celý římský kmín (Římský kmín celý 100g).


1) Smíchejte ½ lžičky turmeriku,1 lžičku koriandru a červené čili (množství podle chuti) s trochou oleje. Pokrájenou cuketu obalte marinádou a nechte ležet v chladu.

 

2) Na oleji opečte římský kmín. Až začnou semínka praskat, přisypte cibuli, lžíci pasty zázvor&česnek a ještě chvíli opékejte. Přidejte rajčata, trochu soli (a cukru, pokud rajčata nejsou dost sladká) koriandr a kurkumu. Rajčatové pyré povařte dest minut. Pokud chcete, můžete pyré rozmixovat na jemnou omáčku.

3) Na závěr do kari přidejte nakrájenou cuketu a duste asi dvacet minut. Podle potřeby podlijte vodou, ale před podáváním nechte přebytečnou tekutinu odpařit. Kari omáčka musí být hutná. Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží nebo plackama čapátí.

Pokud vaříte pro děti, místo chilli dejte jen červenou papriku. Kari není ostré, ale chutná skvěle!
 



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.