Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Fazole bílá, TRS 500g

Fazole bílá, TRS 500g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:11052
Hmotnost položky:0.502 kg
Naše cena: 59 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

500g, Bílé fazole (Alubia beans)

Bílé fazole mají jemnou ne příliš výraznou chuť, máslovou texturu a bílou barvu. Doba varu je oproti jiným fazolím kratší. Tyto fazole se výborně hodí do pikantních omáček na opečený chléb, k přípravě luštěninových pomazánek a zapečených pokrmů nebo do salátů. Můžete je kombinovat i s jinými chuťově výraznými luštěninami.

Složení: bílé fazole

Země původu: Egypt. Čištěno a baleno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu. Po otevření sáčku vysypte obsah do uzavíratelné nádoby.

 

(15. 4. 2018) Jaká je spotřeba luštěnin u vás doma? Než jsem objevila „Indii“, bohatě mi na půl roku vystačil jediný sáček klasické hnědé čočky. Můj skromný repertoár zahrnoval čočku nakyselo a čočkovou polévku. Toť vše... Až díky indické kuchyni jsem odhalila tajemství Pandořiny skřínky zvané „lentils“. Hrách, čočku, fazole nebo cizrnu teď připravuji několikrát do týdne. Mnohem víc než klasické kari jsem si oblíbila hutné luštěninové polévky, které (spolu s pečivem) míváme jako hlavní jídlo dne a pikantní pomazánky, které jsou absolutně „žravé“ k čemukoli – k českému chlebu, k mexickým tortillám, indickým papadům i čapátí. Vyzkoušejte polévku z více druhů luštěnin nebo oblíbenou pomazánku z pečených paprik a bílých fazolí.

Potřebujete: 1 hrnek Fazole bílá, TRS 500g, 2 střední červené papriky, olej, 1 lžičku Koření na grilování Masala tandúri, 100g, 1 lžičku koření Paprika mletá TRS 100g, na špičku nože Pasta Zelené chilli, Swad 240ml, 1 lžíci Tahini, sezamová pasta Green Fields, 400g, sůl, pepř, citrónovou šťávu.

Postup: 1) Fazole namočte přes noc. Druhý den vodu slijte a v sítu pod tekoucí vodou několikrát propláchněte. Vařte ve vodě bez soli cca 1 hodinu (během varu seberte lžící pěnu z hladiny). V malé misce smíchejte olej, tandúri masalu, mletou papriku a chilli pastu.

2) Papriky podélně rozkrojte a odstraňte semínka. Naskládejte do pekáčku (slupkou dolů) a pořádně pocákejte směsí z oleje, tandúri masaly, chilli a mleté papriky. Papriky pečte cca 20 minut na 200°C.

3) Z paprik stáhněte tenké slupky a vše z pekáčku (tedy papriky i vypečenou šťávu s kořením) rozmixujte dohladka spolu s vařenými fazolemi a lžící tahini pasty. Dochuťe trochou soli, pepře a zakapejte citronovou šťávou.

(Před podáváním můžete posypat černým sezamem (Černý sezam celý 100g), čerstvými listy koriandru a zakápnout olivovým olejem).

 

Indické kari ze dvou druhů fazolí

Potřebujete: 1 hrnek vařených bílých fazolí, 1 hrnek vařených fazolí rosecoco (Rosecoco fazole 500g), přepuštěné máslo ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g), římský kmín celý (Římský kmín celý 100g), lžíci směsi indického koření na fazole (Koření na fazole, 100g), ½ lžičky koření amčur (Mangový prášek Amchur powder (Amčur) 100g), špetku koření asafoetida (Asafoetida 50g), ½ lžíce mletého koriandru (Koriandr mletý 100g), 1 lžička mletého koření garam masala (Koření Garam Masala mletá 100g), plechovku krájených rajčat (Krájená rajčata v tomatovém nálevu 400g), 2 lžičky zeleného chilli (Pasta Zelené chilli, 240ml), sůl a turmerik (Kurkuma mletá, turmerik 100g), jemně pokrájenou cibuli, 2 stroužky prolisovaného česneku a stejné množství zázvoru (nebo pasty Pasta česnek & zázvor, 250ml), čerstvé listky koriandru na posypání.

Jak na to: 1) Na přepuštěném másle ghí opečte lžičku římského kmínu. Přidejte pokrájenou cibuli a na nízkou teplotu několik minut opékejte. K cibuli vmíchejte zázvor a po chvilce i česnek, zelené chilli a asafoetidu. Stále promíchávejte a opékejte. Přidejte rajčata a pět minut poduste.

2) Vmíchejte všechno sypké koření: směs koření na fazole, amčur, koriandr, garam masalu, turmerik a sůl. Promíchejte, aby se vše dobře spojilo. Zalijte menším množstvím vody a omáčku vařte 30 minut. Můžete podle potřeby dolít vodu, ale před koncem nechte přebytek vyvařit. Na závěr vmíchejte vařené fazole a prohřejte. Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží (Basmati rýže 5 kg) nebo indickými plackami čapátí (Chapattis).



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.