Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Cizrna 500gr

Cizrna TRS 500g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:11202
Hmotnost položky:0.502 kg
Naše cena: 63 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

500g Cizrna (Chickpeas)

Složení: Cizrna (římský hrách). Může obsahovat stopy lepku. Země původu Indie. Vyrobeno v UK. Skladujte v suchu a chladu.

Kvalitu a cenu cizrny určuje velikost plodu. Markantní rozdíl poznáte ještě před samotnou přípravou jídla. Cizrna namočená ve vodě má jemnou konzistenci a chutná jako čerstvý hrášek.

Cizrna obsahuje velké množství bílkovin, kyseliny listové a minerálů (například železo, draslík, hořčík, vápník a zinek).
Pomáhá snižovat cholesterol v krvi a díky vysokému obsahu vlákniny napomáhá zdravému trávení. 

 

(10.6. 2018) Zeleninovo-luštěninové saláty aneb: Ideální letní večeře během pár minut

Jak vypadá moje ideální letní večeře? Zelenina, luštěniny a k tomu něco pikantního navrch. Všechny moje saláty jsou podle stejné „šablony“, a i když stále opakuje to samé, vytvoříte podle ní nekonečné množství variant. Takže se vám hned tak neomrzí a zároveň si snadno pohlídáte, abyste základní ingredience měli vždy  v zásobě. Základem jsou natrhané listy čerstvého salátu s lehkým jogurtovým dresinkem. Další vrstvu tvoří luštěniny - obvykle cizrna nebo červená čočka a k tomu něco těžšího – třeba fazolky urid whole nebo červené fazole. Poslední nejmenší vrstvu pak tvoří něco výraznějšího – třeba cizrnový falafel, marinované krevety, grilované kousky masa nebo ztracené vejce.

Salát s mrkví a cizrnovým falafel

Potřebujete: listy salátu, čerstvou mrkev strouhanou na tenké dlouhé proužky, citronová šťáva. Dresing: bílý jogurt, sůl, pepř, citronová šťáva, trocha česneku, bylinky.
Na falafel potřebujete: 200g vařené cizrny (Vařená cizrna v nálevu TRS 400g), 1 najemno pokrájenou cibulku, 1 lžičku utřeného česneku, 1 lžičku mletého římského kmínu (Římský kmín mletý TRS 100g), ½ lžičky mletého koriandru (Koriandr mletý 100g), sůl a hrst čerstvého koriandru, olej na smažení.

Postup: Čerstvý salát promíchejte s jemně strouhanou mrkví, jogurtovým dresingem, zakápněte trochou citronové šťávy a podávejte s horkými kuličkami falafel.
Příprava falafel: Všechny suroviny rozmixujte na hladkou kaši v kuchyňském robotu. Ruce potřete olejem a tvarujte pravidelné menší kuličky. Kuličky opékejte ze všech stran na mírně(!) rozpáleném oleji. Ještě horké falafel přidejte k salátu, posypte bylinkami a podle chuti přidejte jogurtový dresing.

Salát s cizrnou a marinovanými krevetami

Potřebujete: natrhaný čerstvý salát, malá cherry rajčátka, vařenou cizrnu (Vařená cizrna v nálevu TRS 400g), vařenou červenou čočku (Čočka červená, TRS 500g), na každou porci salátu 6 krevet, směs koření na pečenou rybu Fried Fish (Koření na pečenou rybu, Shan 50g), česnekovo-zázvorovou pastu (Pasta česnek & zázvor, Top op 300g), olej, čerstvé bylinky. Dresing: bílý jogurt, sůl, pepř, citronová šťáva, trocha česneku, bylinky.

Postup je opět jednoduchý: listy salátu promíchejte s pokrájenými cherry rajčaty (jadérka odstraňte) a vše zalijte jogurtovým dresingem. Přidejte vařenou cizrnu a červenou čočku. Navrch salátu položte ještě horké marinované krevety.

Marinádu na krevety jsem si vypůjčila z jiného svého receptu, která je díky směsi koření Fried Fish naprosto nepřekonatelná: Plnou lžičku česnekovo-zázvorové pasty smíchejte s trochou rostlinného oleje a vrchovatou lžičku směsi koření na pečenou rybu Fried Fish. Do vzniklé řidší kašičky namočte oloupané a očištěné krevety. Pořádně je v marinádě obalte ze všech stran a nechte takto v chladu odležet alespoň tři hodiny.

Krevety opékejte na rozehřátém oleji a podávejte ještě horké. Cokoli můžete nahradit čímkoli, ale tahle směs na ryby je opravdu perfektně vyladěná!

Mohlo by Vás také zajímat:

*Vařená cizrna je ideální pro rychlou přípravu domácí pomazánky hummus. Návod na přípravu pomazánky a příklady servírování najdete zde: Cizrnová pasta - hummus 380g

Bramborový salát s cizrnou:  Chutney mátové, 240ml



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.