Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Čočka bílá, 500g

Čočka bílá, urid dal 500g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:11702
Hmotnost položky:0.502 kg
Naše cena: 84 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

500g, Čočka bílá Urid Dal

Složení: čočká bílá (urid dal). Může obsahovat stopy lepku. Země původu Indie. Vyrobeno v UK. Skladujte v suchu a chladu.

Drobná čočka bílé barvy bohatá na vlákninu, minerály a zejména bílkoviny. Kvůli vysokému podílu bílkovin je velmi vhodná pro vegetariány. Doba varu bílé čočky urid dal je cca 1,5 hodiny. Před vařením je nutné ji namočit na několik hodin. Hodí se pro přípravu kari i smažených "vadas".

Jak vařit urid dal: čočku namočte do vody na několik hodin (můžete nechat přes noc). Je vhodné vodu několikrát vyměnit a čočku zároveň v sítu propláchnout pod tekoucí vodou. Urid dal slijte, propláchněte a vařte v nesolené vodě na velmi nízkou teplotu do měkka. Během vaření seberte bílou pěnu, která se vytvoří na povrchu. Celková doba varu je cca 1,5 hodiny. Vyzkoušejte, zda je čočka měkká. Pokud ano slijte a opět propláchněte pod tekoucí vodou. Dál upravujte podle konkrétního receptu.

DAHI VADA

Bílý jogurt, čerstvá zelenina a k tomu drobná bílá čočka – i s tak podivnou kombinací si indická kuchyně umí poradit! Pokrm se jmenuje Dahi vada. Je to velmi lehké jídlo z čočky urid dal, které ale zároveň dobře zasytí. Obsahuje velké množství bílkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Dahi vada je vhodné připravovat zejména v letních měsících, protože příjemně ochlazuje.

Na 3 porce potřebujete: 150g namočené a zcezené čočky urid dal, menší najemno pokrájenou červenou cibuli, mletý římský kmín (Římský kmín mletý 100g), turmerik (Kurkuma mletá, turmerik 100g), hrst čerstvého pokrájeného koriandru, podle chuti chilli pastu (Pasta Zelené chilli, 240ml), špetku prášku do pečiva, sůl, rýžová mouka na tvarování vadas (Rýžová mouka 500g).

Na rajtu dále potřebujete: bílý jogurt, mléko, černou himalájskou sůl (Černá ajurvédská sůl mletá, 200g), na kostičky pokrájená rajčata (bez jadýrek) a salátová okurka.

1) Namočený a zcezený urid dal rozmixujte ve stolním mixéru na hladkou bílou kaši. Během mixování přidejte pouze tolik vody, aby bylo možné čočku umixovat. Rozmixovaný urid dal vyklopte do misky, přidejte prášek do pečiva, cibuli a ochuťte mletým římským kmínem, turmerikem a čerstvým pokrájeným koriandrem. Podle chuti osolte. Pokud chcete, můžete přidat i trochu chilli pasty. Směs dobře promíchejte a nechte hodinu odstát.

2) Mezitím si připravte jogurtovou rajtu: bílý jogurt nařeďte trochou mléka, ochuťte černou himalájskou solí a vmíchejte rajčata a okurku. Dejte vychladit. V hluboké pánvi rozpalte větší množství oleje. Vada musí být alespoň z půlky ponořená, jinak se bude rozpadat. Pomocí rýžové mouky tvarujte z těstíčka malé placky a opékejte z obou stran dozlatova. Hotové podávejte s jogurtovou rajtou. Můžete je jen přelít nebo vadas naskládat přímo do rajty jako na obrázku. Vhodnou přílohou jsou placky čapátí (Chapattis).

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.