Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Čočka černá půlená, 500g

Čočka černá  půlená, 500g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:11706
Hmotnost položky:0.502 kg
Naše cena: 74 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

500g Čočka černá  půlená (Urid Split Chilka)

Složení: Čočka černá půlená (Urid split chilka). Může obsahovat stopy lepku. Země původu Indie. Vyrobeno v UK. Skladujte v suchu a chladu.

Černou čočku půlenou před přípravou namočte ve vodě na 8 hodin. Namočená čočka může být použita přímo do salátů. V kuchyni jižní Indie je tato půlená čočka drcena na pastu, ze které se připravují idli, masala dosa nebo dahi vada (Dahi Vada: Čočka bílá, urid dal 500g).

Během namáčení nabo varu se od této čočky oddělí černá vrchní slupka. Snadno ji seberete lžící z hladiny a dál připravujete čočku bez slupky.

Čočka je přirozeným zdrojem velkého množství minerálů (železo, selen, fosfor, zinek) a vitamínu B6. Obsahuje vysoký podíl vlákniny.

Polévka z více druhů luštěnin

Potřebujete: 1 hrnek míchaných luštěnin (tedy 1/2 hrnku Čočka černá půlená, 500g a 1/2 hrnku Čočka Mung půlená, TRS 500g), 2 lžíce másla ghí (Máslo ghí (Ghee) Heera 500g), trochu rostlinného oleje, 1 velkou bílou cibuli, 1 lžíci pasty: Pasta česnek & zázvor, Top op 300g, sůl, pepř, 1 vrchovatou lžičku od každého koření: Koriandr mletý 100g, Kurkuma mletá, turmerik TRS 100g, Kardamom zelený mletý 28g, Římský kmín mletý TRS 100g, Koření Garam Masala mletá 100g (garam masaly přidejte ještě jednu vrchovatou lžičku navíc), celou plechovku Kokosové mléko AROY-D, 400ml, 1 velkou mrkev pokrájenou na drobné kostky, 1/2 litr zeleninového vývaru, voda.

Postup: 1) Luštěniny namočete přes noc. Před přípravou je slijte a několikrát v sítu pod tekoucí vodou propláchněte. Slupky, které se oddělí, vyhoďte. Cibuli rozmixujte na pastu (tyčovým mixérem nebo v robotu s noži).

2) Na pánvi smíchejte ghí a olej a na mírně rozpáleném tuku osmahněte cibulovou pastu. Přidejte pastu česnek & závzor, mrkev a vše sypké koření. Pomalu opékejte. Mleté koření má tendenci se spálit, proto vše stále promícháveje. Přidejte vývar, namočenou čočku a podle potřeby i vodu. Všechny luštěniny musí být ponořené. Přiveďte k varu. Vařte na velmi nízkou teplotu, aby polévka jen lehce probublávala cca dvě hodiny.

3) Někdy v polovině vmíchete kokosové mléko a vařte luštěniny doměkka. Čočka musí být tak měkká, že jí není třeba kousat. V průběhu vaření můžete dolít vodu, ale před koncem ji nechcte vyvařit. Hotová polévka je hodně hutná.

Když polévka vychladne, ještě trochu zahoustne. Až ji budete znova ohřívat, naředtě trochou vody. Polévka je nejlepší na druhý den, kdy se všechny chutě a koření krásně rozleží.
Obměna – tato polévka je super i z cizrny (
Cizrna TRS 500g) nebo žlutého hrachu (Cizrna TRS 500g).

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.