Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Čočka Mungo půlená, 500g

Čočka Mung půlená, TRS 500g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:11356
Hmotnost položky:0.502 kg
Naše cena: 78 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

500g, Čočka Mung půlená (Moong Split Chilka)

Složení: Čočka Mung půlená (Moong Split Chilka). Může obsahovat stopy lepku. Země původu Indie. Vyrobeno v UK. Skladujte v suchu a chladu.

Čočku mungo půlenou můžete znát pod názvy "moong split chilka" nebo "moong dal chilka". Tato luštěnina má tu výhodu, že ji není nutné před vařením namáčet. Je také velmi snadno stravitelná. Je vhodná k přípravě polévek, salátů a různých druhů luštěninových kari.

Pražená čočka mungo půlená se dále zpracovává na hladkou mouku, ze které se také připravují chutné a nutričně výživné dezerty.

Čočka je přirozeným zdrojem velkého množství minerálů (železo, selen, fosfor, zinek) a vitamínu B6. Obsahuje vysoký podíl vlákniny.

Čočku mungo půlenou nemusíte před vařením namáčet, ale doporučuji před přípravou ji alespoň probrat a vyčistit. Vařte cca 30 minut doměkka v zakryté nádobě na nízkou teplotu.

Chuťově je tato čočka velmi jemná a nejvíce připomíná dlouhé zelené fazolky.

MIXED LENTILS KARI

Tohle je tak zdravé, že to snad nemůže být vůbec dobré… To mě napadlo, když jsem objevila recept z mrkve a více druhů čočky. Odsunula jsem ho stranou a došlo na něj až ve chvíli, kdy jsem doma měla poslední zbytky několika různých luštěnin. Nakonec se tato „z nouze ctnost“ stala jedním z mých nejoblíbenějších životabudičů. Záměrně do tohoto kari nedávám moc koření, aby vynikla plná chuť luštěnin. Kdy jindy vám ho představit, než na začátku podzimu, kdy je potřeba povzbudit imunitu a dodat tělu potřebné živiny :-)

Potřebujete: (na 2 porce) hrst žlutého hrachu chana dal (Hrách žlutý 500g), hrst čočky černé půlené (Čočka černá půlená, 500g), hrst čočky mung půlené (Čočka Mung půlená, 500g), 1 menší mrkev nahrubo nastrouhaná, 1 větší rajče (spařené bez slupky a semínek), 1 plná lžička římského kmínu celého (Římský kmín celý 100g), 1 lžička turmeriku (Kurkuma mletá, turmerik 100g), 1 lžička mleté garam masaly (Koření Garam Masala mletá 100g), 1/2 lžičky asafoetidy (Asafoetida 50g), 1 menší lžička chilli pasty (Pasta Zelené chilli, 240ml), sůl.

1) Všechny luštěniny smíchejte a namočte na několik hodin. Vodu během namáčení alepoň jednou slijte - čočku propláchněte v sítu pod tekoucí vodou a dejte znova čistou vodu. Po několika hodinách čočku opět propláchněte pod tekoucí vodou, dejte do čisté neosolené vody a vařte cca 1 hodinu na střední teplotu doměkka. Bílou pěnu, která se utvoří na hladině, seberte. Z půlené čočky se během namáčení a vaření sloupne slupka a vystoupí k hladině. Také ji seberte lžící a vyhoďte.

2) Mezitím si připravte základ kari: na přepuštěném másle ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g) a trošce oleje opečte celý římský kmín. Přidejte asafoetidu a zelené chilli, promíchávejte, aby se asafoetida nepřipálila. Ke koření nasypte pokrájené rajče, mrkev a ještě pár minut na střední teplotu promíchejte.

3) Doplňte ½ šálku vody, osolte, přidejte koření (kurkumu, garam masalu, případně ještě trochu asafoetidy) a na nízkou teplotu pomalu vařte 30 minut. Ke konci varu nechte co nejvíc vody odpařit a vmíchejte vařené luštěniny. Podle chuti můžete dosolit a podávat s basmati rýží (Basmati rýže 1 kg) nebo plackami čapátí (Chapattis).

Mohlo by vás také zajímat:

Dal makhani - kari z černé čočky a červených fazolí: Fazole červená 500g

Nenechte si ujít knihu plnou indických receptů:

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.