Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Cizrnová mouka 1kg

Cizrnová mouka TRS, 1kg
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:21182
Hmotnost položky:1 kg
Naše cena: 86 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Cizrnová mouka 1kg

Složení: cizrnová mouka. Země původu Indie, Pákistán. Skladujte v suchu a chladu.

Cizrnová mouka je vyrobena z mleté hnědé cizrny. Strukturu má podobnou jako běžná hladká mouka. Barva cizrnové mouky je světle žlutá. Hodí se pro přípravu sladkých dezertů, obalované zeleniny, jíšek apod.

Cizrnová mouka se hodí i pro bezlepkovou dietu. Má vysoký podíl karbohydrátů, ale žádné glukeny. Cizrnová mouka smíchaná s vodou může ve veganské stravě nahradit vajíčka. Obsahuje důležité minerály jako je železo, draslík, hořčík, vápník a zinek. Chutí připomíná oříšek.

Z cizrnové mouky a másla ghí připravíte vynikající jíšku do základu zeleninových polévek a omáček.

Cizrnovou mouku dodáváme od výrobců TRS a Schani

Dva (obzvláště vypečené) důvody, proč se v zimě neobejdu bez cizrnové mouky

Důvod č. 1: Teplé křupavé boondi, k jejichž přípravě nepotřebujete téměř nic jiného, než cizrnovou mouku, vodu a koření. Důvod č. 2: Dozlatova opečené bramborové pakory, k jejichž přípravě kromě výše uvedeného potřebujete navíc ještě tři syrové brambory. Obě tyto pochoutky spolu se sklenkou bílého vína tvoří dokonalou společnost pro dlouhé sychravé večery. Jsou rychle hotové a podle aktuální chuti si můžete pokaždé vyrobit jinou variantu.

Boondi: K jednomu hrnku cizrnové mouky (Cizrnová mouka 1kg) přidejte dvě lžíce olivového oleje a cca 1/3 hrnku vlažné vody. Metličkou promíchejte aby vzniklo hustší těstíčko (podobné palačinkovému). Osolte a přidejte koření: asafoetidu (Asafoetida 50g) a mleté chilli (Chilli extra pálivé mleté 100g) nebo vlastní kombinaci podle vaší chuti.

V pánvi rozpalte olej a vyzkoušejte, zda má těsto správnou hustotu – opačný konec čajové lžičky namočte do těsta, podržte nad pánví a nechte kapku sklouznout do horkého oleje. Pokud se těsto rozteče na placičku, je příliš řídké, pokud naopak ze lžičky samo nesklouzne, přidejte trochu vody a/nebo oleje.

  

Indové mají na boondi speciální „udělátko“, které vypadá podobně jako moje děrovaná obracečka, akorát že je stejně široké jako samotná pánev. Manipulace je tedy mnohem snazší a není třeba s obracečkou nad olejem cestovat. Protože já udělátko nemám, musím si vystačit s obracečkou.

   

Boondi pečte dozlatova (asi 20 vteřin) a po vyjmutí je přendejte na papírovou utěrku. Na závěr můžete (ale nemusíte – budou dobré i tak) na stejném oleji opéct ještě hrst drcených kešu ořechů (Kešu ořechy, zlomky 400g) a kari listy (Kari listy 20g). Promíchejte s boondi a servírujte ještě teplé s oblíbeným vínem.

Bramborové pakory: Základ těsta je stejný, pouze do něj nepřidávejte olej, ale dejte víc vody, aby těsto bylo řidší než na boondi. Syrové brambory nakrájejte na tenká kolečka (necelý ½ cm). Těstíčko vyšlehejte metlou, přidejte sůl a koření (Kurkuma mletá, turmerik 100g, Cibulové semínko, Černucha setá 100g, Chilli extra pálivé mleté 100g). Plátky brambor namáčejte do těsta a smažte na oleji nebo másle ghí. Podávejte teplé.

PAKORY obalované v cizrnové mouce 
V indických restauracích pakory obvykle dostanete jako předkrm s některou z omáček nebo chutney. Vynikající je třeba mátová (Chutney mátové 240ml) nebo tamarindová (Chutney Tamarind & datle 240ml). Zkusit ale můžete i zázvor s tamarindem (300g, Naložený zázvor ). Pakory můžete připravit z paprik, cukety, květáku, brambor nebo i sýru. Zeleninu na přípravu pakor předem nevařte. Pokrájejte ji ale na tenké plátky. Pravda, u cukety nebo lilku to jde snáze, než třeba u květáku… Ale poradíte si i s ním. Stačí, když jej rozeberete na menší růžičky a ty pak podélně překrojíte. Pakory se obalují v těstíčku z cizrnové mouky. Dodá jim tu správnou barvu, chuť a křupavost. Servírovat je můžete i studené, ale chutnější jsou ještě teplé. Já mám křupavé pakory nejraději k bílému vínu. Večer, po práci, když už je klid a je prostě chuť na "něco dobrého"… :-)

1) V tomto receptu jsem na pakory použila sýr panýr, červenou cibuli, květák a bílou papriku. Vše nejdříve nakrájejte: panýr na silnější čtyřhránky, bílou papriku na proužky, růžičky květáku rozkrojte podélně a červenou cibuli nakrájejte na tlustší kolečka.

  

2) Pak připravte těstíčko z cizrnové mouky (Cizrnová mouka 1kg). Já jsem dala 4 lžíce cizrnové mouky a 2 lžíce mouky rýžové (Rýžová mouka 500g). Klidně si ale vystačíte jen s cizrnovou moukou. K mouce přidejte sůl, zelené chilli (Pasta Zelené chilli 240ml), turmerik (Turmerik (kurkuma) mletý 100g), koriandr (Koriandr mletý 100g) a římský kmín (Římský kmín mletý 100g). Postupně přidávejte vodu a vyšlehejte vláčné těsto. Těsto na pakory je podobné palačinkovému těstu.

 

3) Zeleninu, cibuli a sýr obalte v hutném těstíčku a smažte na másle ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g) (nebo 1/2 dílu ghí a 1/2 dílu oleje) přibližně čtyři minuty ze všech stran.

Sladké kuličky z cizrnové mouky Besan Ladoo

 Recept na dezert Besan Ladoo mi doporučila naše zákaznice paní Klára. Kombinaci zeleného kardamomu, cizrnové mouky, pistácií a mandlí opravdu nešlo odolat! Besan Ladoo je velmi jednoduchý (relativně "zdravý" :-)) a hlavně moooc dobrý!

Potřebujete: 1 1/2 hrnku cizrnové mouky (Cizrnová mouka 1kg), 4 lžíce hladké semolina mouky (Mouka Semolina hladká 500g), ½ hrnku rozpuštěného másla ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g, případně obyčejného másla), 3/4 hrnku moučkového cukru, 4 lžíce nahrubo posekaných mandlí, 1 lžička mletého kardamomu (Kardamom zelený celý 50g), 1 lžíce posekaných nesolených pistácií na ozdobu (Pistácie loupaná jádra 100g).
1) Nejdříve smíchejte oba druhy mouky s rozpuštěným máslem a rukou vypracujte vláčné těstíčko. Na malém množství másla jej za stálého promíchání zvolna opražte 7-10 minut ze všech stran.
2) Dokud je směs ještě teplá vmíchejte cukr, kardamom a mandle. Nechte vychladnout a z těsta tvarujte kuličky. Hotové potřete rozpuštěným máslem nebo medem a posypte nasekanými pistáciemi. Budete-li přidávat med, doporučuji snížit díl cukru.

 Mohlo by vás také zajímat:

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.