Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Kokosová mouka Heera, 700g

Výrobce:Heera
Katalog. číslo:21412
Hmotnost položky:700 kg
Naše cena: 166 Kč
Skladem:zboží momentálně není sklademInformace o dostupnosti zboží můžete získat zde.
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.

700g, Kokosová mouka (Coconut flour)

Složení: Čistá kokosová mouka z kokosových ořechů. Čištěno a baleno v Anglii

Hodnoty na 100gr výrobku: tuky 62g, z toho saturované 53,4g; karbohydráty: 22,1g; cukr: 5,3g; vláknina 12,9g; proteiny 5,6g; sůl 70mg.

Skladujte na suchém chladném místě. Fabrika zpracovává také sezam, hořčičné semínko, sóju a ořechy.

Čistá kokosová mouka je vhodná pro bezlepkovou dietu a nejčastěji se používá k pečení. Připravíte z ní muffiny, palačinky, sušenky apod.

Ne vždy je v receptu možné nahradit klasickou pšeničnou mouku kokosovou. Kokosová mouka neobsahuje lepek, proto může být těsto drolivé. Také do sebe absorbuje hodně tekutiny a proto je většinou potřeba menší množství kokosové mouky než mouky pšeničné.

Indické kokosové mouky jsou velmi odlišné od kokosových mouk běžně dostupných na našem trhu (obvykle české výroby). Ty indické obsahují více tuku a méně sacharidů. Voní výrazně po kokosu a mají čistě bílou barvu. České mouky nemají tak silnou kokosovou vůni a obvykle mají krémovou barvu. Indické mouky jsou mastnější a "lepivější". Proto při vaření (pečení) musíte uzpůsobit použité množství podle typu mouky, ktetou používáte. U české mouky, která je sypká a méně tučná proto stačí použít cca poloviční množství. Recepty na mém webu jsou z indické kokosové mouky. Pokud máte mouku, která vypadá jako "česká" na obrázku níže, použijte maximálně poloviční dávku mouky.

Domácí sušenky bez laktózy (3.12. 2017)

Domácí sušenky z kokosového másla jsem ve velkém začala péct, když měl můj syn alergii na laktózu. Z alergie naštěstí vyrostl, ale domácí sušenky mě baví pořád. Ty se skořicí, zázvorem a kakaem mám nejraději a navíc se skvěle hodí do atmosféry nadcházejících svátků.

Zázvorové adventní sušenky

Co je potřeba: 2 hrnky mouky (namíchaná kokosová a hladká pšeničná mouka v poměru 30/70 Kokosová mouka Heera, 700g), 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 1 a 1/2 lžíce sušeného mletého zázvoru (Zázvor mletý, 100g), 2 lžičky skořice (Skořice mletá TRS 100g), ½ balení kokosového másla (Kokosové máslo Pride 198g), ¾ hrnku cukru moučka (Třtinový cukr mletý, 1kg), 1 celé vejce, ½ hrnku melasy (místo melasy dávám med rozpuštěný v troše horké vody), 2 lžičky vanilkové esence (nemusí být Vanilková esence, TRS 28ml).

Postup: Vyšlehejte máslo, cukr, vejce a melasu (případně vanilkovou esenci). Postupně zapracujte všechny sypké ingredience i koření. Těsto vyválejte na tenký plát a skleničkou vykrajujte kolečka. V předehřáté troubě pečte na 180°C dozlatova.

Domácí koka sušenky

Na krabici sušenek Koka jsem závislá, takže s intolerancí na laktózu začal hon na nejlepší recept domácích Koka. A tady je můj vítěz:

1 a 1/4 hrnku hladké mouky smíchané s kokosovou moukou (v poměru 70/30 Kokosová mouka Heera, 700g), 1 hrnek cukru moučka (Třtinový cukr mletý, 1kg), ½ hrnku kokosového oleje (Kokosový olej KTC, 500ml), 1 lžičku prášku do pečiva, 1 celé vejce, špetku soli, ½ lžičky vanilkové esence (nemusí být Vanilková esence, TRS 28ml), 2 lžíce kakaa na pečení.

Postup: V jedné misce smíchejte: olej, cukr, celé vejce a vanilkovou esenci. V druhé misce smíchejte: obě mouky, prášek do pečiva, sůl a kakao. Obě směsi smíchejte, dobře zašlehejte, aby se spojily. Těsto vytlačte na pečící papír prsty nebo válečkem (váleček potřete olejem, aby se k těstu nelepil). Pečte na 180 °C v předehřáté troubě asi 15 minut. Hned po dopečení ještě horké rozkrájejte na kostičky. (Z těsta nejde tvarovat samostatné sušenky, protože se během pečení slije).

Skořicové sušenky

Potřebujete: 3/4 hrnku cukru moučka (Třtinový cukr mletý, 1kg), 1 kostku kokosového másla (Kokosové máslo Pride 198g), 1 celé vejce, 3/4 hrnku směsi smíchané z hladké mouky a kokosové mouky (poměr 70/30 Kokosová mouka Heera, 700g), 1 lžičku prášku do pečiva, 1 a ½ lžičky vanilkového extraktu (nemusí být Vanilková esence, TRS 28ml), špetku soli, 1 a ½ lžičky mleté skořice (Skořice mletá TRS 100g).

Postup: Vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte vejce a pak postupně zapracujte všechny sypké suroviny. Vytvarujte váleček, nakrájejte na kolečka, každé kolečko lehce rozmáčkněte, vmáčkněte vzorek a pečte 15 minut v předehřáté troubě na 180°C. Pokud nemáte razítka na sušenky, k vytlačení vzorku můžete použít vidličku nebo paličku na maso.



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.