Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Šafrán 1g

Šafrán 1g
Výrobce:P&B Foods
Katalog. číslo:31200
Hmotnost položky:0.03 kg
Naše cena: 149 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

1g, Španělský šafrán, celé snítky (Finest Spanish Saffron)

Složení: jednodruhové koření šafrán celý. Země původu Španělsko. Vyrobeno v Anglii pro společnost P&B Foods.
Skladujte v suchu a chladu.

Celé snítky kvalitního španělského šafránu v plastové krabičce.

Šafrán roste zejména ve Španělsku a odkud také pochází ten nejkvalitnější. Šafrán je nejdražší koření na světě a vlastně i nejdražší jídlo - podle hmotnosti. Šafrán má zlatočervenou barvu a sennou, lehce kovovou vůni. Má vysoký obsah vitamínu B. 

Koření se získává ze sušené červené blizny Šafránu. Na výrobu jednoho kila koření je potřeba 120 tisíc květů šafránu, které jsou samozřejmě sbírány ručně. 

Ve Španělsku se jedná o klíčovou ingredienci rybích a rýžových pokrmů, francouzi ho nejčastěji používají  taktéž k rybám, italové do rizot a v Británii jej nejraději přidávají do sladkých koláčů a likérů. Mnoho indických kuchařů přidává snítku šafránu i do směsi koření, kterým ochucují basmati rýži. 

Náš šafrán dodáváme v plastové dárkové krabičce. Může tak být, spolu s receptem, luxusním dárkem, který ocení každý gurmán.

Poznámka: Vzhledem k množství šafránu (1g) je rozměr plastové dárkové krabičky cca 2,5 x 5 cm.

 

Když se řekne šafrán...

vybavíte si zřejmě jen gurmánskou přísadu v podobě tenkých červených nitek. Víte ale, že šafrán má i mnoho léčebných účinků a pro své blahodárné účinky je dokonce využíván i v kosmetice?

Léčebné účinky šafránu:

Učení tradiční indické medicíny "Ájurvéda" tvrdí, že šafrán zlepšuje trávení a poskytuje úlevu od překyselení žaludku. Pomáhá při bolestech hlavy, kašli a nachlazení. Špetka šafránu s mlékem před spaním prý pomáhá při nespavosti. Také prý udržuje tělesnou teplotu a tím zamezuje prochladnutí zejména u dětí. Čistí krev a zvyšuje obsah kyslíku v krvi. Smetana smíchaná s šafránem je vynikající na ošetření a zjemnění pleti. Šafrán má protizánětlivé vlastnosti a výplachy snižují bolest a zánět v ústech. Je prý také užitečný při léčbě zdravotních problémů, jako je astma a ateroskleróza.

Šafrán je jedno z nejnákladnějších koření na světě, které se získává ze sušených květin šafránu. Je také znám jako Kesar nebo Kumkumapoo. Jako lék se používá už od starověku, a pro svůj přínos pro zdraví je také znám jako „Zlaté koření“.

Jak nakupovat šafrán? Šafrán je velmi drahé koření a měli byste jej kupovat vždy od spolehlivých známých značek. Originální šafrán má výraznou štiplavou vůni a když jej povaříte dává silné aroma, chuť i barvu. Před nákupem šafránové niti, je třeba zkontrolovat, zda má červenou barvu a oranžové tipy, jinak by totiž mohla být barvená. Kvalitní šafrán můžete skladovat 2-3 roky, méně kvalitní ztrácí své vlastnosti podstatně rychleji.

ŠAFRÁNOVÉ SANDESH

Indický domácí sýr panýr byl pro mě jedním z nejvýznamnějších „objevů“ v indické kuchyni. Paradoxně jedna z největších předností panýru je, že nemá žádnou chuť. Můžete si ho tak připravit na nekonečně mnoho způsobů – na grilu, v kari místo kousků masa, obalovaný, pikantní, kořeněný, zcela bez chuti nebo sladký. Šafránové sandesh patří mezi sladké varianty a pokud si je koupíte v indické cukrárně, vyjdou vás celkem draho. Šafránové kuličky v dárkové krabičce bývají proto i oblíbeným luxusním dárkem mezi přáteli. Podle mého návodu si je můžete snadno vyrobit i vy.

Potřebujete: 1L tučného mléka (min. podílu tuku v mléce 3,5%), 2 lžíce šťávy z citrónu nebo octa, 6 snítek šafránu (Šafrán 1g), 2 lžíce horkého mléka pro namočení šafránu, 3 lžíce sušeného mléka (Sušené mléko 1kg), ½ hrnku cukru moučka, ½ lžičky mletého kardamomu (Kardamom zelený mletý 28g), lžíce přepuštěného másla ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g), silikonové formičky na led nebo čokoládu (nemusí být).

1) Do dvou lžic horkého mléka hoďte snítky šafránu a nechte alespoň 10 minut stát. Z 1 litru tučného mléka a citrónové šťávy (nebo octa) připravte panýr. Podrobný návod na přípravu panýru najdete v horní liště pod záložkou „Recepty – návody“. Panýr po zcezení a propláchnutí nenechávejte zatuhnout, ale ihned dál zpracujte.

2) K propláchnutému panýru přidejte 1 lžíci mléka s namočeným šafránem, sušené mléko, mletý kardamom, cukr a vytvarujte pevné nelepivé těsto. Silikonové formičky lehce vymažte rozpuštěným máslem ghí. Panýrové těsto natlačte do formiček nebo z těsta tvarujte malé kuličky (velikost jako Rafaelo). Vršek každé kuličky ještě namočte ve zbytku šafránového mléka. Hotové kuličky nebo naplněné formičky nechte vychladit a zatuhnout několik hodin. Hotové sandesh opatrně vyjměte z formiček a položte do papírového košíčku.

Mohlo by vás také zajímat:

Nepečené cukroví se sušenými plátky růží: Kokosový olej 100%, 500ml

Rýžové FIRNI s jahodami: Basmati rýže 5 kg

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.