Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Bílý mák, 100g

Bílý mák, 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31598
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 44 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Bílý mák 100g

Složení: 100% bílý mák. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sóji. Skladujte v suchu a chladu. Vyrobeno v Anglii.

Bílý mák je vynikající pro výrobu pečených sušenek, koláčů, pečiva, závinů, na palačinkové i waflové těsto. Semínka se přidávají i do vdolků, muffinů a nesmíme zapomenout na slavné Alu posto - Brambory v makové pastě.

Co je bílý mák? Bílý mák má krásné květy a je tzv. slepým druhem máku, kdy kapsle zůstávají zavřeny. Kromě výrazné chuti, kterou přidává pokrmům (aniž byste pak mezi zuby měly černá semínka) je vynikajícím zdrojem životně důležitých minerálů jako jsou hořčík, zinek, vápník, atd., které jsou nezbytné pro hladké fungování všech lidských orgánů. Maková semena obsahují kyseliny linolové a olejové kyseliny. Kyseliny linolové chrání srdce před mnoha onemocněními, zatímco kyselina olejová, jak známo, napomáhá v prevenci rakoviny prsu. Nízká kalorická hodnota máku potěší všechny, kdož drží redukční dietu.

ALU POSTO

Alu posto je bengálské tradiční jídlo, které se obvykle podává k rýži nebo karí. Vynikající je však i samotné nebo jako příloha k masu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a brzy si najdete své oblíbené varianty servírování. Alu Posto je "suchý" pokrm, zbytková omáčka není žádoucí.

Jak na to: 3 lžíce bílého máku umelte (můžete nejdříve namočit přes noc, není to ale nutné). 4 střední brambory nakrájejte na menší kostky. V pánvi (nejlépe litinové) rozpalte máslo Ghee a osmahněte 1 lžičku koření Cibulové semínko . (Některé recepty jej nahrazují jemně pokrájenou cibulí, avšak kdo zná toto vynikající koření, nemůže být absolutně s takovou náhražkou spokojen! :-)) Pak přidejte brambory, 1/2 lžičky koření  Turmerik mletý , 1 lžičku  Pasta Zelené chilli, sůl a společně opékejte pět minut. Vmíchejte mletý mák a 1/4 - 1 šálek vody (čím méně tím lépe). Brambory dovařte doměkka. Pokud před dovařením zbývá ještě hodně vody, zvyšte plamen a nechte ji odpařit. Maková pasta "posto" by se tak měla na brambory přichytit.

Množství použitého chilli můžete samozřejmě upravit dle vlastní chutě. 

Mohlo by vás také zajímat:

Datle čerstvé 550g

Rozinky zelené, 100g  Rozinky sultánky, 100g  Pistácie loupaná jádra, 100g  Mandle jádra, 100g

ZAJÍMÁ VÁS INDICKÁ KUCHYNĚ? Pak si nenechte ujít naši knihu:

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.