Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Kokosová moučka 300g

Kokosová moučka TRS 300g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:26257
Hmotnost položky:0.302 kg
Naše cena: 95 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

300g, Kokosová moučka (Coconut powder)

Kokosová moučka je drobnější než klasický strouhaný kokos a má široké využití. Kokosovou moučku použijte na zahuštění omáček a polévek asijské kuchyně, do moučníků, vánočního cukroví nebo jako dekoraci dezertů.

Složení: 100% kokosová moučka. Země původu Indie, baleno v Anglii.

Skladujte v suchu a chladu.

Hříšně dobré mandlovo-kokosové koule s třešňovým srdíčkem (15.12.2016)

Vánoční pečení je už v plném proudu a vedle osvědčených stálic (vanilkových rohlíčků, kremrolek a dalších laskomin, které každý rok prostě musí být) vždy ráda zkusím pár nových kousků. K některým se další rok už nevracím a nahradím novými pokusy, ale najdou se i takové, které mě prostě nadchnou a zařadím je na seznam tradičního repertoáru. To je i případ dnešních sladkominek, ke kterým jsem hledala inspiraci v kuchyni zvané „RAW“. Trend raw (nebo-li „ró“ - nikoli „raf“ jak jsem ho zpočátku nazývala) jsem poprvé zaznamenala díky pořadu, ve kterém se nějaká bývalá misska rozpovídala o raw stravě („raw“ = syrová neuvařená potravina). Znělo to tak logicky a v jejím podání zároveň vznešeně, že jsem se rozhodla to taky zkusit.

Z tohoto experimentu jsem si však do života odnesla dvě zásadní ponaučení: 1. Syrová čočka je pro můj organismus OPRAVDU nestravitelná 2. Když vám kuře zdrhá z talíře, tak si u oběda možná dobře zasportujete, ale určitě se nenajíte. Prostě jsem dospěla k závěru, že celá ta RAW paráda bohužel není nic pro mě a nadále budu ve své kuchyni zpátečnicky vařit, smažit, péct a grilovat. Na druhou stranu experiment vynesl jeden úžasný objev: a to jsou báječné zdravé slaďounké… No prostě fantastické raw sladkosti. Já hned tak něco nepochválím, ale tohle mě opravdu dostalo. Raw cukroví je hotové během chvilky. Samozřejmě nebudete vůbec zapínat troubu ani špinit tucet nádobí. Cukr? Vůbec není třeba. A mouka nebo mléko? Taky ne! Prostě samé zdravé suroviny, které když spojíte dohromady, vykouzlíte lahodné slaďounké pokušení… 

Potřebujete: 1 hrnek spařených mandlí (Mandle neloupaná jádra, Shalamar 400g), 1 hrnek strouhaného kokosu (+ kokos na obalení), ½ hrnku agávového sirupu, sklenička koktejlových třešní. Ale ano já vím..! Koktejlové třešně přece nejsou raw! Raw nadšenci teď asi ohrnují nosy. Místo koktejlových třešní ale můžete použít jakékoli ovoce sušené mrazem.

Postup: Mandle spařte vroucí vodou a nechte namočené přes noc. Ráno je oloupejte. Nasypte do robotu, přidejte kokos a sirup a vše rozemelte na hrubou hmotu, která jde hezky tvarovat.

Každou třešni obalte připravenou směsí a vytvarujte kuličku. Hotovou kuličku ještě obalte strouhaným kokosem.

Fantastická obměna jsou kuličky „piňa colada“ Postup je stejný, pouze do základního těsta přidejte lžičku nebo dvě ananasové esence a do středu kuličky dejte místo třešně kousek ananasu.

Podívejte se na další inspiraci raw nepečeného cukroví: Datlovo-ořechové bonbonky v kakaové slupce

Kuřecí chana kari – žlutý hrách „převlečený“ za šťavnaté kuře

Luštěniny jsou zdravé, nabité vlákninou a minerály a…. A přesto si mnohem radši udělám kari s masem… ;-) Máte to stejně? Pak si určitě oblíbíte tento skvělý recept na kuřecí kousky v kořeněné omáčce, jejíž základ tvoří žlutý hrách chana dal. Výborné kuřecí channa kari jsem ochutnala poprvé v Curry house a vůbec bych nepoznala, že je v něm i žlutý hrách. Objevila jsem ho až po bližším ohledání hutné voňavé omáčky a napadlo mě, že to je ideální způsob, jak do jídelníčku elegantně propašovat více luštěnin. Hledala jsem ideální kombinaci masaly a našla tento recept, který jsem si oblíbila a zařadila mezi svých „top ten“.

Potřebujete: 2 kuřecí stehenní řízky (dává se maso i s kostí a kůží, případně mohou být kuřecí prsa), 1 velká pokrájená cibule, 2 lžičky česnekovo-zázvorové pasty (Pasta česnek & zázvor, 300g), 2 lžíce kokosové moučky (Kokosová moučka 300g), 1 hrnek žlutého hrachu (Hrách žlutý 500g), sůl, 4 tobolky zeleného kardamomu (Kardamom zelený celý 50g), 1 lžička hřebíčku (Hřebíček, 50g), kousek celé skořice (Skořice celá 50g), 2 lžičky římského kmínu (Římský kmín celý 100g), 1 lžička kurkumy (Kurkuma mletá, turmerik 100g), mleté chilli (Chilli extra pálivé mleté 100g), 1 lžička mletého koriandru (Koriandr mletý 100g), olej.

Postup: 1) Na mírně rozpáleném oleji opečte celé koření (kardamom, hřebíček, skořici a římský kmín). Přidejte pokrájenou cibuli, nechte zesklovatět a osolte. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu a kurkumu. Jakmile se vše spojí, vložte do základu kuřecí kousky a opečte ze všech stran. Přidejte chilli, koriandr a kokosovou moučku. Zastříkněte trochou vody a vařte, dokud maso není měkké a tuk se začne oddělovat od omáčky.


2) Vedle uvařte žlutý hrách. Hrách předem namočte na několik hodin (můžete přes noc) a vařte v čisté vodě bez soli a koření. Několikrát seberte bílou pěnu z hladiny. Po ukončení varu propláchněte hrách v sítu pod tekoucí vodou a lehce rozmačkejte (šťouchadlo na brambory je na to dobré). Pokud hrách nevaříte v tlakovém hrnci, doba varu je na mírné teplotě cca 2 hodiny. Uvařený hrách není třeba kousat, měli byste ho lehce rozmáčknout vidličkou.
3) Hrách vmíchejte k hotovému kuřeti až na samotný závěr a společně ještě povařte deset minut. Na konec můžete chuť ještě vylepšit mletou garam masalou (lehce poprášit hotové kari). Jako příloha je vhodná basmati rýže nebo placky čapátí.

RECEPT NA KOKOSOVÝ KOLÁČ

Tento kokosový koláč má lehkou osvěžující chuť a recept je opravdu snadný – všechny přísady (po hrnkách) prostě smícháte dohromady. Originální recept je se zakysanou smetanou a strouhanou čokoládou. Na koláč jsem ale dala klasickou šlehačku a jahody a byl naprosto vynikající!

Co potřebujete: 3 vejce, hrnek cukru krupice, vanilkový cukr, hrnek oleje, hrnek vlažné vody, 1 a ½ hrnku polohrubé mouky s kypřícím práškem, tučnou šlehačku. Na posyp: ½ hrnku moučkového cukru, hrnek mletého kokosu (Kokosová moučka 300g).

Po upečení na ozdobu: (podle fantazie): smetana (zakysaná nebo sladká), strouhaná čokoláda, ovoce, živé jedlé květy…

Postup: Celá vejce vyšlehejte s cukrem krupice a vanilkovým cukrem. Po troškách přidejte olej a vodu. Přimíchejte mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem. Smíchejte moučkový cukr a mletý kokos. Těsto rovnoměrně posypejte. Koláč upečte v předehřáté troubě (cca 35 minut). Ještě horký koláč rovnoměrně polijte tučnou šlehačkou, aby se do těsta vsákla. Zdobte po vychladnutí podle chuti.

Tip – kokosovou moučku si můžete koupit hotovou nebo si připravit domácí:

1) Kokosový ořech nejdříve očistěte od vláken a prorazte jeden z otvorů na jeho vrchu. Poznáte ho tak, že je na rozdíl od zbývajících dvou mělký a světlý. Kuchyňským nožem snadno vyhloubíte otvor, kterým pak necháte odkapat vodu.

2) Předehřejte si troubu na 200°C a kokosový ořech položte na rošt. Pod rošt dejte pekáč, protože z kokosu může vytékat lepkavá dužina a znečistit dno trouby. Asi po patnácti minutách se na kokosu objeví malá prasklina, ze které vytéká tekutina.

3) Kokos vyndejte z trouby a zabalte do utěrky. Z obou stran do něj klepněte paličkou na maso. Skořápka pukne podél celého obvodu a z oříšku ji snadno stáhnete. Nejlépe vám to půjde šroubovitým tahem od sebe. Pozor ať se nespálíte. V ořechu ještě může být zbytek horké vody.

4) Horní vrstvu dužiny očistěte ostrým nožem a dužinu nastrouhejte. Usušte ji na suchém dobře větraném místě. Abyste získali konzistenci moučky, nastrouhaný kokos po usušení umixujte ve stolním mixéru. Z jednoho kokosu připravíte přibližně 100g kokosové moučky.

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.