Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Vanilková esence 28ml

Vanilková esence, TRS 28ml
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:21373
Hmotnost položky:0.03 kg
Naše cena: 38 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

28ml, Vanilková esence

Tuto esenci nyní dodáváme od výrobce Heera

Složení: schválená ochucovadla, voda, propylenglykol, barvivo E150, neobsahuje alkohol.

Země původu Indie. Vyrobeno a baleno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.

Vanilková esence je vhodná k dochucení zejména sladkých pokrmů: zmrzlin, krémů, koláčů, pudinků, čajů apod.

Vanilková esence dodá pokrmu výraznou vanilkovou chuť a vůni.

Doporučené dávkování vanilkové esence - do koláčů a dortů na 1kg těsta 2 lžičky esence. Do mléčných nápojů na 1L tekutiny 3 lžičky esence. Do krémů, zmrzliny, polevy apod. na 1kg 1 lžička vanilkové esence.

Dobrá rada: při prvním otevření lahvičky s esencí držte kovový uzávěr pouze za jeho horní část - nad spodním kovovým kroužkem, který se při prvním otevření odlomí a zůstane na hrdle. Případně použijte utěrku, přes kterou uzávěr držte.

V naší nabídce najdete mnoho dalších esencí. Kompletní nabídka je zde: Růžová voda a esence

Domácí kokosová zmrzlina bez laktózy

Tuhle kokosovou zmrzlinu si oblíbíte, protože:

  • Je super jednoduchá a rych
  • Kokosová chuť přímo vybízí k dalším experimentům – můžete přidat ovoce, čokoládu, limetku, karamel, mátu nebo cokoli dalšího vás napadne
  • Neobsahuje laktózu
  • K výrobě nadýchané sněhové zmrzliny nepotřebujete zmrzlinovač
  • Z jedné várky vyrobíte hned několik různých druhů zmrzliny a nanuků

Na výrobu zmrzliny potřebujete: dužinu z jednoho vanilkového lusku, 2 malé lžičky vanilkové esence (Vanilková esence, TRS 28ml), 100 gr mletého třtinového cukru (Třtinový cukr mletý, 1kg nebo krystalu rozmixovaného na prášek), 1 plechovka Aroy-D kokosového mléka (Kokosové mléko AROY-D, 400ml), 200g kokosové moučky (Kokosová moučka TRS 300g), poslední ingredience má dvě možné varianty: použijte buď 200gr (1 kelímek) tučné smetany ke šlehání (nejlepší je Kunín) nebo - pro zmrzlinu bez laktózy - použijte dalších 200 ml kokosového mléka Aroy-D (cca půl plechovky).

Příprava kokosové zmrzliny je „hračka“. Bude bavit i vaše děti

Postup: 1) Lusk podélně rozřízněte a vydlabejte vnitřek. Vanilkovou dužinu promíchejte v míse s vanilkovou esencí. 2) Kelímek šlehačky (nebo 200ml kokosového mléka) vyšlehejte s kokosovou moučkou). 3) Mletý cukr smíchejte s celou plechovkou kokosového mléka. 4) Všechny tři hmoty spojte dohromady a vyšlehejte elektrickým šlehačem.
5) Nalijte do uzavíratelné nádoby a dejte na hodinu do mrazáku. Po hodině znova vyšlehejte a dejte znova mrazit. Opakujte třikrát - nebo dokud vás to nepřestane bavit… Čím více budete hmotu prošlehávat, tím více vzduchu se do zmrzliny dostane a ta pak bude sněhová a nadýchaná.

V nádobce s víkem si nechte část zmrzliny do kornoutků nebo pohárů a při posledním prošlehávání odeberte část hmoty na nanuky. Do nanuků můžete přidat další ingredience dle vlastní chutě a fantazie. Zde jsou tři, které jsem vyzkoušela:

Kokosová zmrzlina s čokoládou: v malém kastrůlku rozpusťte 3 kostičky čokolády na vaření s lžící čistého kokosového oleje (Kokosový olej KTC, 500ml). Čokoládu nalijte do plastové mističky, ze které půjde snadno vyklopit a dejte do mrazáku. Asi za dvě hodiny bude čokoláda dostatečně pevná. Rozsekejte ji nožem na malé kousíčky a opatrně vmíchejte ke zmrzlině. Nalijte do tvořítek na nanuky.

Zmrzlina s ovocem: jahody nebo jiné ovoce rozmačkejte a smíchejte s kokosovou zmrzlinou. Naplňte nanuková tvořítka a dejte zmrazit.

Limetková příchuť: Vymačkanou šťávu z limetky oslaďte agáve sirupem nebo moučkovým třtinovým cukrem. Spojte s kokosovou zmrzlinou a nalijte do formičky.

Pár postřehů navíc:

  • Kontejner na zmrzlinu – víko musí doléhat těsně, jinak se na zmrzlině budou tvořit krystalky. Lepší je kulatá nebo oválná nádoba. V hranaté bude zmrzlina tuhnout nerovnoměrně (v rozích je mražená dříve než ve středu) a nepůjde proto dobře prošlehávat.
  • Vydlabaný vanilkový lusk nevyhazujte. Pokud v koupelně míváte rybenky, vanilkovou slupku nalámejte a rozmístěte po celé koupelně. Rybenky si brzy sbalí saky paky a půjdou o dům dál. Opravdu to funguje – mám vyzkoušeno.
  • V některých receptech je místo kokosové moučky použito sušené kokosové mléko (Kokosové mléko sušené, 300g).Vyzkoušela jsem obě možnosti a chuťově téměř bez rozdílu, přesto bych dala přednost sušenému mléku. Je to proto, že moučka je těžší a hrubší než sušené kokosové mléko a trochu „padá na jazyk“. Pokud ale použijete kokosové sušené mléko, dobře si pročtěte složení produktu. Vedle sušeného kokosu totiž obvykle obsahuje i mléčný protein (laktózu).

Příchuť čistě přírodní nebo tu z „lahvičky“? Volba je na vás. Někdo si esencí zmrzlinu „kazit“ nechce, já obě možnosti ráda kombinuji. Do zmrzliny jsem proto dala vydlabanou vanilkovou dužinu i vanilkovou esenci. V nabídce máme klasické i netradiční příchutě (kokos, mango, růže, šafrán apod.) Do zmrzlin se skvěle hodí: Růžová voda a esence

Mohlo by vás také zajímat:

Tradiční tapiokový pudink: Tapioka perly 500g

 

Rýžové FIRNI s jahodami: Basmati rýže 5 kg

 

Nenechte si ujít naši knížku:

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.