Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koření na pečenou rybu, Shan 50g

Koření na pečenou rybu, Shan 50g
Obsahuje recept
Výrobce:Shan Foods
Katalog. číslo:21516
Naše cena: 46 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

50g, Koření na pečenou rybu, Shan 50g

Směs koření vhodná na pečené a smažené rybí filety i na krevety. Směs patří k méně pálivým, můžete proto kombinovat s chilli pastou.

Složení: červené chilli, paprika, koriander, sůl, sušená cibule, česnek, zázvor, řecké seno, skořice, carom, hřebíček, turmerik, černý kardamom, římský kmín, černý pepř, citronová kyselina, maltodextrin, sojový protein, třtinový cukr, řepkový olej, silicon dioxide, amčur, pšeničná mouka.

Může obsahovat stopy sulfitu, sezamu, hořčice a ořechů.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Inspirace z krabičky: Rybí filety na kari a marinované krevety (21.1. 2017)

Občas prostě není nálada, chybí inspirace nebo je málo času. Takže otázka "co dneska uvařit" pro mě představuje neřešitelný problém. I proto mám ráda krabičky koření od Shanu. Na zadní straně krabiček jsou přímo k dané směsi koření popsané recepty. Krevety a rybí filé zůstaly v mrazáku ještě od Vánoc, takže tentokrát jsem sáhla po naší novince - Směsi koření na pečenou rybu - inspirace na sobotní oběd byla na světě! Ačkoli je tato směs dle výrobce určená zejména k rybám, nejvíc mi chutná na krevetách. Směs je mírně pálivá a nejvíc vyniká kombinace řeckého sena, kardamomu a kurkumy. Na zadní straně obalu objevíte tři recepty s krevetami a rybím filé.

1) Rybí filety v kokosovém kari

Na 4 porce potřebujete: 4 rybí filety (Nowaco filé z Aljašky), 1 lžíce česnekovo-zázvorové pasty (Pasta česnek & zázvor, Top op 300g), 1/2 plechovky krájených rajčat (Krájená rajčata v tomatovém nálevu TRS 400g), plechovka kokosového mléka (Kokosové mléko TRS, 400ml), 1 a půl lžičky směsi koření na pečenou rybu, kari listy (Kari listy 20g), 1 velká cibule pokrájená najemno, olej.

Postup: Na oleji krátce opečte rybí filety. Vyjměte a dejte stranou. Na stejném oleji opečte nakrájenou cibuli. Přidejte kari listy a krátce osmahněte. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu, rajčata a směs koření na ryby. Vše promíchejte, opečte a přilijte 1/2 plechovky kokosového mléka. Můžete dolít trochu vody a přiklopené nechte cca hodinu vařit na nízký stupeň. Všechny chutě se díky dlouhému vaření krásně propojí.

Do kari vraťte fybí filety, dolijte zbytek kokosového mléka a je-li třeba ještě trochu vody. Vše pomalu vařte, dokud rybí maso není měkké. Před koncem varu nechte přebytečnou vodu vyvařit, aby výsledné kari bylo hutné. Podávejte s rýží basmati.

2) Rybí filety a krevety v marinádě

Utřete 3 stroužky česneku, plnou lžičku česnekovo-zázvorové pasty (Pasta česnek & zázvor, Top op 300g), rostlinný olej a vrchovatou lžičku směsi koření na pečenou rybu. Do vzniklé marinády naložte rybí filety a oloupané očištěné krevety. Marinádu do masa dobře vetřete. Maso nechte marinovat alespoň tři hodiny. Čím déle tím lépe.

Rybu i krevety opékejte v horkém oleji ze všech stran. Krevety nezapomeňte doplnit tamarindovou rajtou (Tamarindová omáčka, 1L) a citronovým dresinkem (Dresing Citrónová šťáva, 250ml). Jako příloha je vhodný zeleninový salát, placky (a/nebo šťouchané brambory... Ke krevetám a tamarindové rajtě jsou opravdu výborné! :-))

3) Rybí filety a krevety opečené v těstíčku z cizrnové mouky

Postup je stejný jako v receptu číslo 2. Před samotným smažením ale marinované kousky ryby a krevety namáčejte v těstíčku z cizrnové mouky. Těstíčko připravte z jednoho vajíčka, hrnku cizrnové mouky (Cizrnová mouka TRS, 1kg) a vody. Těstíčko by mělo mít konzistenci o něco hustší než palačinkové těsto. Do těstíčka není třeba přidávat koření, protože maso a krevety jsou marinované. Cizrnová mouka vytvoří křupavou lahodnou krustičku s lehkou příchutí oříšku.



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.