Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koření na indické kari máslové kuře, 50g

Koření na indické kari máslové kuře, 50g
Obsahuje recept
Výrobce:Shan Foods
Katalog. číslo:12968
Hmotnost položky:0.052 kg
Naše cena: 46 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

50g, Koření na indické kari máslové kuře (Butter Chicken Mix)

Šťavnaté kuřecí maso v hutné máslovo-rajčatové omáčce je jedním z nejoblíbenějších kari v indických restauracích. Se speciálně namíchanou směsí Koření na indické kari máslové kuře si jej snadno připravíte i doma.

Složení: sůl, červené chilli, turmerik, římský kmín, černý pepř, kardamom, cukr, skořice, zelený kardamom, hřebíček, zázvor, česnek, anýz, bílý pepř, soja.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

RECEPT - Tradiční butter chicken karí

Budete potřebovat:
1kg kuřecího masa pokrájeného na kostky, 1kg rajčat, 3-4 lžíce citrónové šťávy, ½ šálku plnotučného mléka, ½ šálku smetany (doporučujeme tu s vyšším obsahem tuku - omáčka je pak krémovější), 85g přepuštěného másla ghí
(Ghee),  olej, Koření na indické kari máslové kuře, kousek čerstvého zázvoru nebo zázvorové pasty (Pasta zázvorová). 

Jak na to:
Třicet minut marinujte kuřecí maso ve směsi Koření na indické kari máslové kuře, citrónové šťávy a půl hrnku vody. Rajčata spařte horkou vodou a stáhněte z nich slupky, rozkrojte je napůl a odstraňte jadýrka. Pak je pokrájejte na malé kostky a povařte v minimálním množství vody, dokud nejsou měkká (asi 10 minut). Měly by získat konzistenci pyré. 

Na rozpáleném másle ghí 5 minut opékejte marinované maso. Přidejte rajčatové pyré a mléko. Přikryté vařte na mírném plameni 15 minut. Promíchejte, přidejte smetanu, případně dosolte. Znovu promíchejte a povařte. Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo. Do omáčky ještě doporučujeme přidat s máslem i kousky čerstvého zázvoru (nebo zázvorovou pastu). Podávejte s basmati rýží (Basmati rýže) nebo indickými plackami čapátí (Chapattis,).



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.