Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Indické koření Garam Masala mletá

Koření Garam Masala mletá 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31300
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 43 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100g, Směs koření Garam Masala mletá

Složení: Koriandr, římský kmín, nové koření, muškátový oříšek, pepř, kardamom, hřebíček, fenyklový a bobkový list.

 

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Indie.

Směs garam masala je asi nejznámější indické koření a tvoří základ mnoha indických kari. Koření garam masala je známé též pod názvem "koření pěti vůní". Směs garam masaly se liší podle regionu a někteří kcuhaři si garam masalu navíc upravují podle vlastní fantazie.

 

Celé koření Garam Masala se nejdříve opeče na tuku a pak teprve se přidávají ostatní ingredience (cibulka, maso, rajčata..) Mleté koření garam masala nelze takto použít, protože by se na rozpáleném tuku rychle spálilo. Pokud máte mletou garam masalu, přidejte ji do kari až během vaření. Pokud chcete, můžete během vaření zkombinovat obě varianty koření garam masala - do základu kari použít celou garam masalu a v průběhu vaření ještě přidat mletou masalu pro dochucení. 

Garam masala je úžasně aromatická směs koření z Indie. Garam znamená "horká" a masala znamená "směs koření". Přičemž "horká" zde nemusí nutně odkazovat na ten druh horka, který si spojujeme s chilli papričkami, ale na to, že koření se nejprve opeče a pak teprve dál zpracuje.

Směs koření Garam masala je v současnosti jedním z nejprodávanějších koření indické kuchyně.

Koření Garam masala je výborné na mleté maso. Garam masalu mletou použijte na musaku, karbanátky, na domácí paštiku, sekanou apod.

 

Kuřecí masala v tomatové omáčce s kokosovým mlékem a jasmínovou rýží

Tento vynikající recept mi prozradil šéfkuchař Petr Havlíček z Dejvické restaurace AvantGarde Restaurant

Budete potřebovat: jasmínová rýže 50g (Thajská jasmínová rýže 5kg), kuřecí prsa 100g, sušené granátové jablko 1g (Granátové jablko mleté 100g), tomaty 50g, papad 1ks (Plain Madras Papad), cibule 20g, mrkev 20g, čerstvý zázvor 10g, kuřecí vývar 70ml, česnek 2g, citrónová tráva 5g, citrónová šťáva 5ml, kokosové mléko 30ml (Kokosové mléko 400ml), čerstvý koriandr 3g, jogurt 20g, olej 20ml, koření masala (Koření Garam Masala celá 100g).

1. Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na hrubé kostky (4ks na jednu porci). Naložíme do marinády z citrónové šťávy, jogurtu a koření masala. Necháme marinovat cca 4 hodiny.

2. Mrkev, cibuli, zázvor, česnek a citrónovou trávu, nakrájíme na slabé plátky, které orestujeme do zlatova na oleji. Přidáme ¼ rajčat, zarestujeme, přidáme vývar a koriandr a vaříme do změknutí zeleniny. Pak osolíme, opepříme a ve stolním mixéru rozmixujeme na co nejhladší omáčku.

3. Omáčku vrátíme zpátky do hrnce, přidáme kokosové mléko, kuřecí prsa (včetně marinády) a povaříme ještě pět minut. Těsně před servírováním přidáme na hrubo nasekaný koriandr.

Jako přílohu podávejte jasmínovou rýži a jeden závitek osmaženého papadu.

Autor receptu: Petr Havlíček šéfkuchař restaurace AvantGarde Restaurant, Adresa: Evropská 2690/17, Praha 6 – Dejvice tel.: +420 224 174 224 E-mail: info@avantgarderestaurant.cz

 

 Mohlo by vás také zajímat:

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.