Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Indické koření Garam Masala mletá

Koření Garam Masala mletá 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31300
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 43 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100g, Směs koření Garam Masala mletá

Složení: Koriandr, římský kmín, nové koření, muškátový oříšek, pepř, kardamom, hřebíček, fenyklový a bobkový list.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Indie.

Směs garam masala je asi nejznámější indické koření a tvoří základ mnoha indických kari. Koření garam masala je známé též pod názvem "koření pěti vůní". Směs garam masaly se liší podle regionu a někteří kcuhaři si garam masalu navíc dále upravují podle své receptury.

Celé koření Garam Masala se nejdříve opeče na tuku a pak teprve se přidávají ostatní ingredience (cibulka, maso, rajčata..) Mleté koření garam masala nelze takto použít, protože by se na rozpáleném tuku rychle spálilo. Pokud máte mletou garam masalu, přidejte ji do kari až během vaření. Pokud chcete, můžete během vaření zkombinovat obě varianty koření garam masala - do základu kari použít celou garam masalu a v průběhu vaření ještě přidat mletou masalu pro dochucení. 

Garam masala je silně aromatická směs koření z Indie. Garam znamená "horká" a masala znamená "směs koření". Přičemž "horká" zde nemusí nutně odkazovat na ten druh horka, který si spojujeme s chilli papričkami, ale na to, že koření se nejprve opeče a pak teprve dál zpracuje.

Směs koření Garam masala je v současnosti jedním z nejprodávanějších koření indické kuchyně a má velmi široké použití.

(22.1.2019) Kousky indického sýru panýr marinované ve směsi koření, dozlatova opečené na másle ghí, podávané v hutné kari omáčce s jemně mletými kešu oříšky, čerstvou paprikou, rajčaty a tučnou smetanou - to je SHAHI PANEER MASALA.


Indický sýr panýr (někdy také nazýván indický cottage sýr) můžete koupit ve specializovaných prodejnách (v Praze třeba prodejna Shalamar v ul. Lipanská 3) nebo si snadno vyrobit vlastní. Výroba panýru je velmi jednoduchá a sýr můžete využít na nespočet způsobů - do kari místo masa, k přípravě smažených bramborových placiček, sladkých dezertů, pomazánek atd. Návod na přípravu panýru najdete zde: Výroba indického sýru Panýr

Na shahi panýr masala potřebujete: 350gr sýru panýr,1 střední červenou papriku, plechovku krájených rajčat (Krájená rajčata v tomatovém nálevu TRS 400g), 2 bílé cibule, vrchovatou lžičku česnekovo-zázvorové pasty (Pasta česnek & zázvor, Top op 300g), hrst kešu ořechů (Kešu ořechy, zlomky Shalamar 400g), 1 lžíci hnědého cukru, kelímek sladké tučené smetany, 1 sušenou chilli papričku (Chilli papričky červené celé TRS 100g), 1 lžičku celého římského kmínu (Římský kmín celý TRS 100g), 1 lžičku mletého koriandru (Koriandr mletý 100g), 1 lžičku mleté garam masaly (Koření Garam Masala mletá 100g), malou hrst sušených listů pískavice (Pískavice 100g,), čerstvý koriandr, máslo ghí (Máslo ghí (Ghee) Heera 500g).

Na marinádu potřebujete: lžičku mletého římského kmínu (Římský kmín mletý TRS 100g), lžičku mletého koriandru (Koriandr mletý 100g), lžičku mleté garam masaly (Koření Garam Masala mletá 100g), olej.

Postup: 1) Všechny ingredience na marinádu smíchejte. Panýr nakrájejte na kostky nebo tenké trojúhelníky a naložte do marinády. Dobře promíchejte, aby byl sýr obalený. Nechte v chladu několik hodin. Panýr potom opečte na másle ghí ze všech stran. Do hotového kari ho přidáte až v závěru. Není potřeba ho dále upravovat.

2) Kešu dejte do malého robotu (ideální je mini-chopper) a přidejte trochu vody, abyste ořechy mohly rozsekat na jemnou pastu. Kešu pasta by měla být jemná bez jakýchkoli "drobečků".

3) Na lehce rozpáleném ghí opečte lžičku celého římského kmínu a sušené chilli papričky. Koření krátce opečte. Přidejte najemno pokrájené cibule. Snižte teplotu, promíchávejte a duste cca 10 - 15 minut. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu. Za minutku přidejte i kešu pastu, cukr, plechovku rajčat včetně tekutiny a na nudličky pokrájenou červenou papriku. Vmíchejte lžičku mleté garam masaly a lžičku mletého koriandru. Podle chuti osolte, případně přidejte trochu vody a přiklopené na nízký stupeň vařte 40 minut. Omáčku pak rozmixujte na jemno ponorným mixérem.

4) Na závěr do kari vmíchejte tučnou smetanu, opečený panýr a sušené listy pískavice (promněte mezi dlanemi a tužší dlouhé stonky, které vám  zůstanou v ruce, vyhoďte). Krátce povařte (asi pět minut). Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží nebo plackami čapátí.

Poznámka: uvedené množství chilli (1 paprička) je přizpůsobena jídlu i pro malé děti (3 roky). Dávku chilli můžete samozřejmě upravit dle vlastních potřeb.

 Zajímá vás víc?  Život s chutí kari - Kari s chutí života

...pak by se vám mohla líbit moje netradiční indická kuchařka s autobiografickým příběhem, mými nejlepšími recepty a podrobným doporučením jak uvařit skvělé kari: Život s chutí kari - Kari s chutí života 

 

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.