Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Indické koření na domácí sýr, 100g

Indické koření na domácí sýr, 100g
Obsahuje recept
Výrobce:MDH
Katalog. číslo:31010
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 59 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100g, Indické koření na domácí sýr (Shahi Paneer Masala)

Složení: koriandr, červené chilli, cibule, sůl, zelený kardamom, černý pepř, zázvor, cassia, turmerik, hřebíček, česnek, muškátový oříšek.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Koření na domácí indický sýr "panýr". Panýr můžete před dalším zpracováním marinovat v této pikantní směsi koření s rostlinným olejem.

 

 

Špenátové kari palak panýr

Budete potřebovat: 250g pokrájeného panýru, 500g posekaného špenátu (Špenátové pyré 400g), 1 rajče pokrájené na kostky (bez slupky a bez jadýrek), 1 cibule pokrájená najemno, 2 čerstvé zelené nakrájené čilli papričky (nebo lžičku Pasta Zelené chilli 240ml), pasta česnek a zázvor (Pasta česnek & zázvor 250ml,) hrst mandlí bez slupky, ¼ hrnku sladké tučné smetany, sůl, olej.

Koření: směs koření na domácí sýr panýr + listy pískavice na závěr (Kasoori Methi Leaves koření 100g), případně pracujte se základním indickým kořením: garam masala celá (Koření Garam Masala celá 100g), turmerik (Turmerik (kurkuma) mletý 100g), mleté chilli (množství podle chuti), mletý římský kmín (Římský kmín mletý 100g), mletý koriandr (Koriandr mletý 100g) a na závěr listy pískavice.

1) Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm směs koření garam masala. Koření promíchávejte a dejte pozor, aby se nespálilo. Přidejte cibuli, snižte teplotu a promíchávejte. Vmíchejte pastu česnek se zázvorem a zelenou chilli pastu. Až cibulka zesklovatí, přidejte mandle, rajčata, trochu soli a ostatní koření: turmerik, mletý římský kmín, koriandr, chilli a pískavici. Přidejte vodu, promíchejte a vařte 15 – 20 minut. Podle potřeby vodu doplňujte.

2) Z omáčky odstraňte všechno celé koření a přelijte ji do mixéru. Umixujte dohladka a vraťte do hrnce. Nařeďte trochou vody, přidejte špenát, sladkou smetanu a kostky panýru. Společně vařte na mírném plameni 10 – 15 minut. Před podáváním můžete posypat čerstvým koriandrem a listy pískavice.

Panýr kari masala

 

Budete potřebovat: 300g panýru pokrájeného na větší kousky, 2 velká rajčata bez slupek a jadýrek, 2 zelené papriky nakrájené na větší kostičky, 1 jemně pokrájená cibule, ¾ hrnku kešu ořechů nebo oloupaných mandlí (Mandle jádra 100g), ½ šálku tučné smetany, olej, 2 zelené čili papričky pokrájené najemno (Pasta Zelené chilli, 240ml), ½ lžíce prolisovaného česneku, 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru nebo pastu Pasta česnek & zázvor 250ml, sůl, cukr, 1 lžička celého římského kmínu (Římský kmín celý 100g), malá hrst koření pískavice (Pískavice 100g, Kasoori Methi Leaves).

Směs koření na marinádu: použijte již namíchanou směs koření na domácí sýr Shahi Paneer masala nebo si marinádu připravite ze základního indického koření (2 lžičky od každého): římský kmín (Římský kmín mletý 100g), koriandr (Koriandr mletý 100g), garam masala (Koření Garam Masala mletá 100g), červené čili mleté (Chili extra pálivé mleté 100g).

 

1) Panýr rozkrájejete na kostky a obalte v marinádě, kterou připravíte z oleje a směsi koření. Nechte odležet přes noc. Na rozpáleném oleji opečte celý římský kmín. Až začnou semínka praskat, přisypte cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte zázvor, česnek a zelené čili. Ještě chvilku opékejte.

 

2) Do směsi vmíchejte kešu nebo mandle, rajčata a stejné koření, které jste použili na marinádu. Podle chuti dosolte a vařte na mírném plameni 20 minut. Rajčatovou omáčku pak umixujte do hladka. Vmíchejte sladkou smetanu, panýr a papriku. Podle potřeby můžete naředit trochou vody a případně dosladit cukrem. Snižte teplotu a vařte dalších 10 minut. Na samotný závěr vmíchejte pískavici. Podávejte s basmati rýží (Basmati rýže 2 kg) nebo indickými plackami čapátí (Chapattis).

Návod na domácí přípravu tradičního indického sýru panýr najdete v záložce "Recepty - návody"



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.