Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Harissa feferonkové pyré, 135g

Harissa feferonkové pyré, 135g
Obsahuje recept
Katalog. číslo:19070
Hmotnost položky:0.137 kg
Naše cena: 38 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

135g, Harissa

Harissa je velmi ostrá kořeněná pasta vyrobená z dužiny feferonek. Harissa má tuhou pastovitou konzistenci a setkáte se s ní zejména v arabské kuchyni. Harissa je vhodná zejména pro grilování masa, do omáček, ke kuskusu, hot dogs, ale i k zeleninovým salátům apod.

Složení: feferonkový protlak, kmín, koriandr, česnek, sůl.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Tunisko

Výživa na 100 g:
Kalorie: 76kcal
Bílkoviny: 4 g
Tuky: 1.9 g
Sacharidy: 10,7 g

 

  

Tažin s masovými kuličkami a vejcem

Tažin je tradiční arabské jídlo, které má nekonečné množství obměn. Všechny varianty spojuje způsob přípravy pokrmu, který je podobně „nekonečný“ (několikahodinové dušení v uzavřené hliněné nádobě). V našich podmínkách zvládnete tažin samozřejmě rychleji. Můžete zkusit zeleninový tažin nebo variantu s masem. Vhodné je jehněčí nebo hovězí. Tažin podávejte s arabským chlebem nebo plackami podle vlastní chuti. Na co však určitě nesmíte zapomenout je pořádná dávka feferonkové harissy!

Postup: Nejdříve si připravte masové kuličky. Smíchejte 750 mletého masa, 1 malou najemno pokrájenou cibuli, 1 lžičku směsi Pasta česnek & zázvor, 250ml, 1 lžičku červené papriky (Paprika mletá 100g), 1 lžičku mletého římského kmínu (Římský kmín mletý 100g), 2 lžíce drobně pokrájených čerstvých listů koriandru (můžete nahradit sušenými Koriandr sušené listy 25g), sůl a pepř. Z masové směsi tvarujte kuličky, které pomalu opékejte ze všech stran v hluboké pánvi na olivovém oleji. Přendejte na papírovou utěrku a prozatím nechte stranou.

Ve stejném oleji připravte rajčatovou omáčku. Na omáčku potřebujete: 2 konzervy loupaných rajčat (Krájená rajčata v tomatovém nálevu 400g), 1 větší nadrobno pokrájenou cibuli, 1 lžičku směsi Pasta česnek & zázvor, 250ml, 2 lžičky mletého římského kmínu (Římský kmín mletý 100g), špetku mleté skořice (Skořice mletá 100g), 1 lžičku papriky (Paprika mletá 100g), 2 lžičky harissy (Harissa feferonkové pyré, 135g), hrst čerstvých listů koriandru na posypání, 4 vajíčka (resp. vždy 1 vajíčko na 1 porci).

Do rozpáleného oleje vhoďte cibuli a nechte jen lehce zesklovatět. Přidejte směs zázvoru a česneku, pár minut společně opékejte a pak přidejte všechno sypké koření. Krátce společně osmahněte. Přidejte rajčata i se šťávou a harissu. Rajčatovou omáčku pomalu duste půl hodiny. Pokud je třeba přidejte trochu vody. Do omáčky přidejte masové kuličky. Přiklopené nechte vše dusit dalších dvacet minut. Na závěr rozklepněte do směsi vajíčka a nechte ztuhnout. Hotové posypte čerstvým koriandrem a podávejte s oblíbenými plackami.



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.