Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Mango pyré 850g

Mango pyré Swad, 850g
Obsahuje recept
Katalog. číslo:19193
Hmotnost položky:0.853 kg
Naše cena: 128 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Mango pyré v konzervě, 850g

Toto hutné vysoce kvalitní pyré z plodů manga Kesar je vynikající zejména do dezertů, nápojů, zmrzlin a jogurtů. Z mangového pyré snadno připravíte i tradiční indický nápoj mango lassí.

Složení: mangové pyré 92%, cukr, voda, citrónová kyselina E330.

Země původu Indie. Skladujte v suchu a chladu.

Ne nadarmo je mango nazýváno „králem ovoce“ a jeho původní domovinou jsou Himaláje, kde dodnes můžete najít jeho divoce rostoucí keře. Historie kultivace těchto stromů je stará přibližně čtyři tisíce let. Ty nejlepší plody manga můžete najít právě v Indii a Pákistánu.
Mango je doslova nadopované vitamínem A a obsahuje vyšší podíl karotenoidů, než snad jakékoli jiné ovoce. Tyto látky působí preventivně proti onemocnění srdce, rakovinovému bujení, ale i běžnému nachlazení. Je také výborným zdrojem vitamínů C, K, E a kyseliny listové, která je důležitá zejména v období těhotenství. Mango obsahuje i důležíté minerály jako je železo, draslík, fosfor, magnesium a kalcium. Nesmíme ani opomenout významný podíl proteinů a vlákniny, která podporuje správné trávení. V mangu je naopak velmi málo tuků a kalorií.

Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí

Nejlepší plody manga prý zrají v Pákistánu. Mají barvu poledního slunce a když do nich kousnete, políbí vaše rty sladkou teplou šťávou. Čerstvě natrhaná ze stromu cestují do Evropy letadlem ještě týž den. Přivoňte si k jejich zlaté pevné slupce a možná ještě ucítíte vůni dalekého slunce, pod kterým zrály. Není divu, že Pákistánci sveřepě ignorují zelená i sytě červená manga, která jsou v obchodech k mání po celý rok. Pokaždé trpělivě čekají na léto, až sady v jejich rodné zemi vydají „královnu ovoce”. Tak se u nich mangu přezdívá.*

Mango k mému létu prostě patří. A zmrzlina taky... Dnešní recept na domácí zmrzlinu z manga je skvělý v tom, že na něj potřebujete pouze dvě ingredience. Avšak na jejich kvalitě zcela závisí celý výsledek. Budete-li mít ty správné ingredience, tak i bez zmrzlinovače, připravíte krásně vláčnou jemnou zmrzlinu.

Na 1L mangové zmrzliny potřebujete: 2 kelímky tučné smetany (a tím „tučné“ myslím to, že smetana musí být doopravdy tučná!! Ideální je Kunín de luxe 40% v červeném kelímku), 1 kelímek (jako měrku použijte ten samý od smetany) mangového pyré (Mango pyré 850g).

Mango pyré samozřejmě musí být kvalitní a hutné. Přesně takové se vyrábí z indických a pákistánských plodů Kesar. Mangové pyré i smetana jsou sladké dost, proto jsem už zmrzlinu nedoslazovala. Před zmrazením, ale můžete hmotu ochutnat a případně dosladit cukrem. Já jsem ještě přidala 2 lžičky vanilkové esence (Vanilková esence 28ml). Někdo si domácí zmrzlinu nebude chtít kazit „umělou příchutí“, ale protože já mám tu vanilkovou prostě ráda, cpu ji do všeho..

Postup: 1) Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně vmíchejte mangové pyré. Dobře promíchejte Ochutnejte a případně doslaďte nebo vylepšete vanilkovou esencí. Přendejte do plastové potravinové misky s pevně přiléhajícím víčkem aby se dovnitř nedostala vlhkost a na zmrzlině se netvořily krystalky. Na tři hodiny dejte do mrazáku.

2) Asi po 3 hodinách (nebo déle - záleží na mrazničce) zmrzlinu vyndejte a v míse znova prošlehejte elektrickým šlehačem. Vraťte do nádobky s víčkem, uzavřete a dejte zpět do mrazáku. Celý postup můžete ještě jednou zopakovat, aby zmrzlina byla vláčná a nadýchaná. Pak dejte dobře zmrazit.

...a co s načatým večerem a načatou plechovkou mangového pyré? Připravte si tradiční osvěžující nápoj mango lassí

Potřebujete: 2 hrnky mangového pyré (Mango pyré 850g), 500g hutného bílého jogurtu, tučné mléko dle potřeby na zředění. Hotové mango lassí můžete (ale nemusíte) dochutit. Nejčastěji se přidává mletý kardamom (Kardamom zelený mletý 28g). Na uvedené množství cca 1/2 lžičky.

Postup: Mangové pyré vyšlehejte s bílým jogurtem a dle požadované hustoty můžete naředit mlékem. Hotové lassí dochuťte zeleným kardamomem a podávejte chlazené.

* text z knížky Mango, láska a kari

Domácí mangová limonáda

Ačkoli jsou manga v obchodech po celý rok, jejich pravá sezóna začíná vždy v červnu. Pravá sezóna = pravé mango... :-) Kdo jednou ochutnal zlatavě žluté indické mango, ví, že s evropskými plody se srovnat nedá. Mangové pyré v plechu je vyrobeno z indických plodů Kesar nebo Alphonso, které patří k nejsladším. Z mangového pyré připravíte i tuto jednoduchou letní domácí limonádu:

1) Do mixéru nalijte hrnek mangového pyré, přidejte přírodní cukr (Palmový cukr mletý, 1kg ), kousek čerstvého zázvorového kořene, šťávu z limetky, trochu neperlivé vody a umixujte.

2) Umixovanou směs dobře promíchejte s perlivou nebo neperlivou vodou (poměr cca 1 díl mangové směsi na 2,5 dílu perlivé vody). Podávejte s kostkami ledu.

Tapiokové želé

Toto výborné osvěžující želé z tapioky můžete připravit v libovolných ovocných variacích. Místo mangového pyré, můžete přidat rozmixované jahody, borůvky apod. Želé se hodí i jako poleva na ovocné koláče. Servírovat jej můžete nejen v ovocných miskách (z ananasu nebo pomeranče, které jim dodají přírodní ovocnou chuť a vůni), ale i ve vysokých sklenicích prokládané bílým jogurtem a kousky ovoce.


1) Pomeranče dobře omyjte, rozpulte a pomocí ručního lisu vymačkejte co nejvíc šťávy. Na 2-3 hodiny namočte tapioku (Tapioka perly, medium 300g) do menšího množství vody smíchané s pomerančovou šťávou (na 1 pomeranč cca 2 lžíce suché tapioky). Tapioka po namočení zvětší objem asi 3x, pozor ať nedáte málo vody, zůstala by uvnitř tvrdá.

2) Až tapioka nabobtná, vlijte ji i s vodou do mixéru, přidejte přírodní cukr (Palmový cukr mletý, 1kg ), mangové pyré v poměru 2 díly mangového pyré na 1 díl tapioky a vše umixujte dohladka. Směs vlijte do hrnce a opatrně přiveďte k varu (tapioka bude na dně hrnce ihned želírovat – míchejte odspodu). Povařte 15-20 minut na mírnou teplotu za stálého míchání, aby se přebytečná tekutina odpařila.

3) Jakmile tapiokové želé zhoustne, můžete ho nalít do pomerančových mističek a nechat v chladu ztuhnout. Po zatuhnutí podávejte.

 

Mangová zmrzlina v čokoládovém košíčku 

Potřebujete:

1 hrnek mango pyré (+ 1/2 hrnku na přelití hotové zmrzliny) Mango pyré 850g, 2 hrnky plnotučného mléka, ¼ hrnku cukru, 4 lžičky sušeného mléka Sušené mléko 400g, čerstvé ovoce a máta na ozdobu.

Postup:

1) Sušené mléko rozmíchejte ve dvou lžících studeného mléka. Zbytek mléka přiveďte k varu a obě směsi smíchejte. Za stálého míchání vařte ještě jednu minutu. Nechte vychladnout. Do vychladlého mléka vmíchejte mango pyré a cukr.

2) Zmrzlinovou směs nalijte do uzavíratelné plastové nádoby a dejte do mrazáku. Pokud nemáte zmrzlinovač je nutné směs několikrát z mrazáku vytáhnout, rozbít a dobře promíchat. Pak ji opět přendat do mrazáku aby ztuhla. Tento proces zopakujte alespoň třikrát, aby hotová zmrzlina nebyla "kus ledu".

3) Zmrzlinu před servírováním nechte zatuhnout přes noc. Před podáváním můžete zmrzlinu polít zbylým pyré, zdobit čerstvým ovocem nebo pistáciemi (Pistácie loupaná jádra 100g). Hotovou zmrzlinu můžete podávat v čokoládových košíčcích, které umístíte na dezertní talířky, ozdobíte čerstvým ovocem a přelijete zbývajícím pyré. Návod na přípravu čokoládových košíčků najdete níže na této stránce nebo v článku "Recepty - návody".

Dezert "Mango perfect" 

Budete potřebovat: 4 lžíce Mango pyré,  půl šálku hutného bílého jogurtu (nebo si namíchejte půl dávky jogurtu a půl dávky zakysané smetany), 1lžíce opraženého sušeného kokosu. Mandle a pistácie na posypání (Pistácie loupaná jádra 100g, Mandle jádra 100g).

Pak už je to jednoduché - do úzké sklenice vrstvěte na sebe mango a jogurt. Horní vrstvu posypte opraženým kokosem. Před podáváním nechte vychladit.
 

Čokoládové košíčky

Výroba čokoládových košíčků je mnohem snazší, než vypadá. Můžete je vyrábět v různých motivech a pomocí bílé a tmavé čokolády vytvořit i dvoubarevné variace. Čokoládové košíčky naplňte podle své fantazie čerstvým ovocem, bonbóny nebo různými tuhými krémy. K jejich výrobě potřebujete silikonové formičky na cupcakes (muffiny). Ty moje jsem si koupila s časopisem, ke kterému byly přibaleny zdarma jako dárek… :-)

Postup:

1) Silikonové formičky naplňte vodou. Vložte do nich krátké dřívko nebo přelomenou špejli, přendejte do mrazáku (pokud možno tak, aby formičky stály rovně) a vodu nechte zmrznout. Než voda úplně zmrzne zkontrolujte, zda dřívka z formiček nevypadla.

 

2) Ledovou výplň vyjměte z formy, přidržujte ji za dřívko a čokoládovou polevou tvarujte košíček. Jakmile je košíček kompletní, umístěte ho dnem vzhůru na rošt. Můžete použít rošt z trouby a položit ho na dřez. Košíček nechte na roštu chvilku zatuhnout a pak  mističku opatrně odloupněte. Protože ledová forma postupně odtává, vydrží vám na výrobu přibližně tří čokoládových mističek.

  

Dejte pozor, aby poleva nebyla příliš horká. Na ledové formě by pak nedržela a hned odtála. Pro výrobu čokoládových mističek je vhodná poleva v sáčku (třeba Carla). Můžete kombinovat tmavou a bílou čokoládu. Sáčky s polevou nedávejte před použitím do mikrovlnné trouby, ale ponořte je na chvíli do horké vody (ne vroucí). Lépe si tak ohlídáte teplotu čokolády. Jakmile je čokoláda v sáčku tekutá (poznáte pohmatem), ihned ji z vody vyndejte, ustřihněte malý otvor v levém rohu a začněte tvarovat košíčky.

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.