Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Nakládaná Okra 400g

Nakládaná Okra 400g
NÁŠ TIP
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:19063
Hmotnost položky:0.402 kg
Naše cena: 54 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Nakládaná Okra 400g

Plody ibišku jedlého v nálevu. Vynikající pro přípravu vegetariánských pokrmů, zeleninového kari, polévek apod.

Složení: okra, voda, sůl, kyselina citrónová. Země původu Indie. Skladujte v suchu a chladu.

Co je to okra?

Ibišek jedlý je pěstován v tropech jako zelenina. Ibišek má nádherný květ a jeho plody jsou zelené podlouhlé lusky připomínající tenkou "špičatou" papriku. S okrou se nejčastěji setkáte v turecké nebo indické kuchyni, kde ji velmi rádi připravují hlavně dětem, protože okra je bohatá na vitamíny (C, A, B1) obsahuje kalcium, železo a vlákninu. Okru lze koupit čerstvou, mraženou nebo nakládanou v nálevu.

Jak okra chutná?

Chuť okry je často přirovnávána k zelenému hrachu, cuketě nebo lilku. Není to však úplně přesné. Okra má zvláštní zeleninovou chuť s lehce květinovou příměsí.

Tento produkt dodáváme konzervovaný. Obrázek čerstvé okry je ilustrační. 

Okra v tomatové omáčce

Budete potřebovat: 2 konzervy nakládané okry (nebo půl kila čerstvé), 1 konzerva rajčat (Krájená rajčata v tomatovém nálevu 400g), 1 lžíce cukru, 2-3 lžíce čerstvé citronové šťávy, 1 červená cibule nasekaná najemno, lžička česnekové pasty (Pasta česneková, 250ml), olej nebo máslo ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g), sůl, čerstvý nebo sušený koriandr (Koriandr sušené listy 25g).

K přípravě tohoto kari můžete použít okru čerstvou, mraženou nebo v nálevu. Je pouze třeba přizpůsobit dobu vaření.

Postup: 1) Na oleji nebo ghí opečte cibulku dozlatova. Přidejte česnek a krátce osmahněte za stálého míchání aby se česnek nespálil. Pokud máte čerstvou okru, nasypte ji (omytou a s odkrojenými vršky) také na rozpálený tuk a několik minut opékejte.

2) Přidejte rajčata, citrónovou šťávu, cukr a sůl. Vše promíchejte a na mírném ohni vařte 10 - 15 mimut. Pokud máte konzervovanou okru, přidejte ji do hotové rajčatové omáčky až nyní a ještě společně povařte 5 minut. Na závěr posypte zeleninové kari koriandrem a podávejte s indickými plackami. 

Pikantní zeleninová směs s okrou

Jak na to: Na másle Ghee  nebo oleji opečte jemně pokrájenou cibulku. Přidejte česnekovou pastu Pasta česneková, jemně pokrájená rajčata a Chutney Sladké mango. Společně poduste. K rajčatům přidejte syrové bramborové plátky, podlijte vodou a vařte, dokud brambory nejsou měkké. Na závěr do směsi vmíchejte okru. Společně chvilku povařte (pozor při míchání, ať okru příliš nerozbijete). Posypte lehce podrcenými  Kari lístky  a servírujte s plackami Chapattis.

Obměnou můžete k cibulce přidat i koskty masa. V tom případě je nutné uzpůsobit dobu vaření tak, aby maso bylo zcela měkké.

Mohlo by vás také zajímat:

Kari s vejcem a hráškem: Thajská kari pasta červená 210g

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.