Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Kešu ořechy, zlomky 400g

Kešu ořechy, zlomky Shalamar 400g
Obsahuje recept
Katalog. číslo:26263
Hmotnost položky:0.403 kg
Naše cena: 144 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Kešu ořechy, zlomky 400g

Složení: kešu ořechy zlomky. Může obsahovat stopy mandlí, arašídů a sóji. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Vietnam.

Nesolené kešu ořechy zlomky jsou vhodné pro přípravu pokrmů zejména asijské kuchyně a sladkých dezertů.

Kešu ořechy přidávejte do kari. V některých receptech nejprve opečete kešu na troše oleje a pak teprve přidáváte ostatní ingredience. Kešu jsou pak máslově křehké a nasáklé chutí koření.

Kešu ořechy můžete rozdrtit (namlít) a použít je při přípravě sladkých korpusů na dezerty. Kešu ořechy jsou oblíbené v mnoha alternativních kuchyních (např. RAW).

Kešu ořechy zlomky jsou vhodné i do směsi vašeho oblíbeného mussli nebo indické směsi "kish-mish".

Kešu ořechy obsahují mnoho vitamínů (D, E, B), prospěšných minerálů (železo, hořčíčk, draslík) a vlákninu. Kešu ořechy patří mezi potraviny, které dokáží zvýšit vnitřní tělesnou teplotu, proto se hodí jako součást svačiny zejména
v chladných měsících.

Alergeny: může obsahovat stopy ořechů, mandlí a pistácií.

(30.3. 2018) Velikonoční mrkvový dort

Babička nám upekla klasiku - beránka a mazanec, takže já měla čas a energii na něco méně tradičního. Upekla jsem mrkvový dort zdobený marcipánovými mrkvičkami a čokoládovými figurkami. Na dort můžete použít obyčejnou pšeničnou mouku nebo - pro odlehčení a bezlepkovou variantu, mouku špaldovou nebo cizrnovou.

Potřebujete: 1 hrnek hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 1 vrchovatou lžičku mleté skořice (Skořice mletá TRS 100g), špetku mletého muškátového oříšku (Muškátový oříšek celý 100g), 4 mrkve nastrouhané najemno (cca 1 a ½ hrnku), 1 hrnek přírodního cukru (Třtinový cukr mletý, 500g), 3 celá vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu (Vanilková esence, TRS 28ml), ½ hrnku rostlinného oleje, ¾ hrnku jemně mletých kešu ořechů (Kešu ořechy, zlomky Shalamar 400g).

Na náplň a polevu: 2 měkké tvarohy a 2 kopcovité lžíce moučkového cukru utřete dojemna.

Na posyp okrajů a na ozdobu: promíchejte hrst sekaných kešu ořechů a 2 lžíce jemně strouhané čokolády. Na ozdobu můžete použít čokoládové figurky z obchodu, vyrobit si čokoládový košíček nebo marcipánové mrkvičky.

Postup: 1) Mrkev nastrouhejte najemno. V misce nejdříve smíchejte vše sypké (kromě cukru!) tedy: mouku s práškem do pečiva, skořicí a muškátových oříškem. Promíchejte a přidejte mleté kešu a špetku soli.

2) Vedle ve větší míse vyšlehejte do zpěnění vajíčka s cukrem. Přidejte vanilkový extrakt a olej. Znova prošlehejte na nižší stupeň asi jednu minutu.

3) K vajíčkům přimíchejte polovinu sypké směsi. Přidejte mrkev, zapracujte a pak vmíchejte druhou půlku sypkých ingrediencí. Vše rovnoměrně promíchejte. Pečte ve vymazané a vysypané dortové formě cca 40 minut na 200°C (horkovzdušná trouba) dozlatova a dokud se okraje neoddělí od formy. Upečené těsto je pevné a pružné.

Mrkvičky tvarujte z marcipánu. Pro přírodní vzhled vytlačte do mrkve špejlí vrásky a posypte je mletým kakaem.

Přeji Vám tvořivé jaro plné velké fantazie a drobných radostí...

 

Rychlý perník z cizrnové mouky


Potřebujete: 2 hrnky cizrnové mouky (Cizrnová mouka 1kg), 1 hrnek přírodního cukru (Palmový cukr mletý, 1kg), 1 lžíci kakaa, 1/2 kypřícího prášku, 1 lžička mleté skořice (Skořice mletá 100g), 1 celé vejce, 1/4 hrnku oleje, mléko dle potřeby, hrst kešu ořechů (Kešu ořechy, zlomky 400g).

Postup: Z uvedených surovin (kromě ořechů) zpracujte řidší těsto. Nalijte do vymazané a strouhankou vysypané formy (na uvedené množství používám kulatou o průměru 35 cm) a posypte kešu ořechy. Pečte na 160°C asi 30 minut. Po vychladnutí můžete potřít marmeládou, čokoládou nebo sněhovou polevou.

Recepty, které obsahují kešu ořechy:

Nepečený datlový dezert s pistáciemi: Datle čerstvé 550g

Chicken tikka masala: Pískavice 100g,

Kuřecí maso s cuketou a kešu: Kukuřičný škrob 150g

Čemu se v Indii říká kish mish, jak si jej připravit a k čemu je dobrý? Dozvíte se zde: Rozinky zelené, 100g

Mohlo by vás také zajímat:

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.