Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Pasta česnek & zázvor, 300g

Pasta česnek & zázvor, Top op 300g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:13304
Hmotnost položky:0.303 kg
Naše cena: 98 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

300g, Pasta česnek & zázvor (Minced Ginger & Garlic) 

Maximálně pohodlný a rychlý způsob pro přípravu pokrmů, které kombinují česnek a zázvor, představuje tato kvalitní hutná pasta s čerstvou vůní i chutí.

Složení: česnek (48%), zázvor (44%), voda, sůl, kyselina citronová, postassium sorbate, sodium metabisulphite, xanthum gum.

Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.

Indické krevety tandoori se zeleninovým salátem

Na 2 porce potřebujete: 8 velkých krevet, 2 bambusové nebo kovové jehly. Na marinádu - ½ hrnku hutného bílého jogurtu, 1 lžička koriandru (Koriandr mletý 100g), 1 lžička směsi utřeného česneku se zázvorem (Pasta česnek & zázvor, 300g), ¼ lžičky turmeriku (Kurkuma mletá, turmerik 100g), ½ lžičky garam masaly (Koření Garam Masala mletá 100g), šťáva z půlky citrónu, sůl, 1 lžička tandoori masaly (Koření na grilování Masala tandúri, 100g), (nepovinně 1/2 lžičky chilli Chilli extra pálivé mleté 100g) , čerstvý koriandr nebo libeček na posypání, čerstvá šťáva z limetek.
Na salát: naklíčené mungo (
Čočka černá 500g ), polníček, listy zeleného salátu (dle aktuální nabídky vaší zahrádky či supermarketu :-)). Na jednu porci počítejte hrst od každého.

K podávání se vám bude ještě hodit: sladko-kyselá tamarindová omáčka (Tamarindová omáčka, 1L), krémová jogurtová rajta (Jogurtová rajta s mátou, 1L) a placky čapátí (Chapattis).

Jednodušší už to být nemůže:

1) Všechny ingredience na marinádu smíchejte v misce. Oloupané, střívek zbavené krevety, marinujte v kořeněném jogurtu několik hodin a pak je napichujte na jehly nebo špejle. Pokud máte bambusové špejle, namočte je na pár hodin do vody.

2) Pečte na grilu (případně v troubě pod grilem) cca 15 minut z každé strany. Hotové posypte čerstvými bylinkami, bohatě pokapejte limetkovou šťávou a servírujte se zeleným salátkem, rajtou nebo tamarindovou omáčkou a plackami čapátí.

 

Mleté hovězí maso s bramborem – Aloo Keema Kari

V jednoduchosti je krása – a tohle kari jednoduché opravdu je! Potřebujete na něj čtyři hlavní ingredience – rajčata, brambory, cibuli a mleté hovězí. Od každé z nich více méně stejným dílem (a tím „dílem“ je teď myšleno množství nasypané třeba do misky nikoli gramáž), vše ochuceno a dotaženo k dokonalosti výrazným indickým kořením. A jako bonus navíc – během přípravy umažete pouze jediný hrnec. Až do něj vše postupně zamícháte, kari se uvaří a pozve vás k obědu "skoro samo“. Prostě Keema kari je ideální recept pro první slunečné dny, kdy chcete být co nejvíc venku a netrávit čas v kuchyni.

Potřebujete: 250gr mletého hovězího masa, 2 velké brambory nakrájené na menší kostky (velikost kostek je podobná jako na polévku), cca 8 cherry rajčat pokrájených na kostky nebo rajčata z plechovky (Krájená rajčata v tomatovém nálevu TRS 400g), 2 malé červené cibule nasekané nahrubo, 1 lžíce pasty česnek a zázvor (Pasta česnek & zázvor, Top op 300g), 1 lžička zelené chilli pasty (Pasta Zelené chilli, Schani 240ml), 1 lžíce celého římského kmínu (Římský kmín celý TRS 100g), 3 tobolky zeleného kardamomu (Kardamom zelený celý 50g), 1 lžička od každého koření (vše mleté): turmerik (Kurkuma mletá, turmerik TRS 100g), koriandr (Koriandr mletý 100g), římský kmín (Římský kmín mletý TRS 100g), listy čerstvého koriandru na závěr (Koriandr sušené listy 25g).

Jogurtová rajta: bílý hutný jogurt, limetka, sůl, pepř a případně bylinky dle vaší volby a možností.

Jak na to: 1) Na lehce rozpáleném oleji opečte celý římský kmín a rozmáčklé tobolky zeleného kardamomu. Přidejte pastu česnek se zázvorem. Vše stále promíchávejte, aby se pasta ani koření nepřichytili ke dnu. Přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět (občas vše dobře promíchnout). Až cibulka zesklovatí, přidejte brambory a za stálého míchání opečte ze všech stran (ne dohněda!)

2) K bramborám a koření vmíchejte mleté maso. Maso opékejte asi 3 minuty a pak přidejte všechno mleté koření. Koření s obsahem hrnce dobře promíchejte, aby se vše spojilo. Přidejte rajčata a chilli pastu. Rajčata i cibule pustí šťávu, ale pokud je třeba, můžete přidat minimum vody. Nechte vše cca 20-30 podusit. Občas promíchejte a zkontrolujte vodu. Před závěrem ji ale nechat vyvařit. Aloo keema je bez omáčky.

Podávejte sypané čerstvým koriandrem a podle chuti přidejte jogurtovou rajtu. Ta je vhodná, zejména pokud je kari ostřejší.



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.