S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Čatní zelené chilli, 300ml


        

Čatní zelené chilli, 300ml

Green chilli chutney Swad

skladem

 


0x
Číslo produktu: 101062
Výrobce: SWAD
naše cena:
98 Kč

do košíku:
   

300ml, Čatní zelené chilli

Čatní, jehož hlavní složkou je chilli, můžete využít jako dip ale i do základu různých druhů kari. Čatní již není potřeba tepelně upravovat.

Složení: zelené chilli 75%, voda, sůl, koriandr, kukuřičný olej, římský kmín, pepř, kardamom, hřebíček, skořice, octová kyselina, citrónová kyselina. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Indie. 

Aloo ghobi s lilkem

Potřebujete: ¼ květáku, přibližně stejné množství brambor (vše v syrovém stavu), 1 lilek, 1 větší cibule, 2 spařená a oloupaná rajčata, lžička utřeného česneku a lžička strouhaného zázvoru (nebo pasty), pasta zelené chilli, celý římský kmín, černucha setá, turmerik, sůl, garam masala mletá, ½ lžičky mletého koriandru, rostlinný olej, bílý jogurt a placky čapátí.

Postup:

1) Lilek podélně rozpulte a pokrájejte na menší dílky. Osolte a nechte stranou. Mezitím na větším množství oleje krátce opečte lžičku černuchy seté a lžičku celého římského kmínu. Přidejte najemno pokrájenou cibuli a snižte teplotu. Nechte opékat několik minut.

2) Nakrájený lilek dobře osušte papírovými ubrousky a přisypte k cibuli. Opékejte na nízkou teplotu. Přidejte pastu zelené chilli (množství podle chuti), zázvor a česnek a za stálého míchání společně opékejte. Do směsi vmíchejte všechno ostatní koření: lžičku turmeriku, garam masaly a ½ lžičky mletého koriandru. Osolte a podle potřeby nařeďte malým množstvím vody. Duste asi 20 minut.

3) Přidejte brambory a květák pokrájené na větší kousky. Nařeďte trochou vody a duste dokud zelenina není zcela měkká. Toto kari je sušší, proto nechte případný přebytek tekutiny vyvařit. Každou porci podávejte s lžící bílého jogurtu a plackami čapátí.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YzRjMzM4Y