S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Mouky a tapioka » Celozrnná mouka atta na čapátí 5kg


        

Celozrnná mouka atta na čapátí 5kg

Atta flour

skladem

 


1x
Číslo produktu: 510
Výrobce: Bajwa
naše cena:
248 Kč

do košíku:
   

5kg, Indická mouka atta na čapátí

100% pšeničná jemně mletá celozrnná mouka vhodná pro přípravu indických placek čapátí.

Složení: celozrnná pšeničná moukaZemě původu Indie. Skladujte v suchu a chladu.

100% pšeničná mouka vhodná pro přípravu indických placek čapátí je mnohem sladší a obsahuje více lepku než běžné celozrnné mouky. Je to dáno technologií zpracování, která kopíruje tradiční techniky - tedy svislé drcení mouky kamenným válečkem. V důsledku toho je škrob i lepek rozštěpen na menší částečky. 

S attou se velmi dobře pracuje, snadno zpracujete pevné těsto, které se netrhá. Ideální je pro přípravu placek, ale využijete ji i při kváskovém pečení - část běžné mouky nahraďte attou. Těsto je vláčnější a chléb chuťově lahodnější.

Celozrnné indické placky čapátí si v našem obchodě můžete také koupit již hotové.

Indické placky čapátí

1. Smíchejte indickou mouku atta se špetkou soli, vodou a olejem v poměru: 1 hrnek mouky, 1/4 hrnku vody, 1 lžíce oleje. Ingredience přidávejte po troškách a těsto propracujte rukama. Nesmí se drolit ani lepit. Pokud se těsto drolí nebo lepí na ruce, přidejte raději více oleje než mouky.Těsto nechte hodinu v chladu odpočinout.

    

2. Z těsta vytvarujte kuličky, lehce je rozmáčkněte a vyválejte. Přímo na každou kuličku můžete ještě přidat trochu oleje. S moukou raději opatrně... Znovu zpracujte rukama (v téhle fázi zkuste napodopit "pizzaře" - placku protahujte a pohazujte. Pokud ji jen rozválíte válečkem, bude tvrdá jako prkno). Placka musí být rovnoměrně silná.

3. Pečte nejlépe na suché pánvi (nedoporučuji telfon) případně přidejte pár kapek oleje. Pánev musí být rozehřátá na maximum, každou stranu placky opékejte maximálně 20 vteřin, jinak bude vysušená. Při opékání druhé strany placky ji lehce stlačte srolovanou utěrkou. Placka se nafoukne.

  

4. Po sundání z pánve čapátí rychle potřete kostičkou másla. Placky Vám zabalené v čisté utěrce vydrží i několik dní.

Co je dobré vědět:

Čapátí se opékají na pánvi, která musí být rozpálená na maximum a držet stále stejnou teplotu. Proto je rozdíl pokud placky opečete na sklokeramické desce (případně indukční) nebo na plynovém sporáku. Z plynového sporáku jsou placky vždy lepší - nejsou vysušené delší dobou opékání. Ideálního výsledku docílíte, pokud máte plynový sporák a speciální železnou pánvičku tawa.

Další recepty s celozrnnou moukou atta, najdete na našem blogu:

Placky čapátí plněné camembertem

Mrkvánky z celozrnné mouky atty

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YjM2Njg