Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Česnekovo-zázvorová pasta, 300g
Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.
300g, Česnekovo-zázvorová pasta
Složení: česnek (48%), zázvor (44%), voda, sůl, kyselina citronová, postassium sorbate, sodium metabisulphite, xanthum gum.
Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.
V indické kuchyni existují čtyři suroviny, bez kterých se nikdy neobejdete a je třeba mít je vždy v zásobě. Dvě z nich jsou právě česnek se zázvorem. Pokud nemáte v lednici čerstvé, doporučuji mít pasty ve skleničce. Nejenže je již přesně namíchaný poměr zázvoru a česneku, ale jejich chuť není tak ostrá jako u čerstvých surovin, tudíž nejsou tak těžké na trávení a také příprava jídla je díky tomu rychlejší. Tyto pasty jsou velice kvalitní a používají je jak kuchaři v restauracích, tak domácí hospodyně.
Indické krevety tandoori se zeleninovým salátem
Potřebujete: 8 velkých krevet, 2 bambusové nebo kovové jehly. Na marinádu - ½ hrnku hutného bílého jogurtu, 1 lžička koriandru, 1 lžička směsi utřeného česneku se zázvorem, ¼ lžičky turmeriku, ½ lžičky garam masaly, šťáva z půlky citrónu, sůl, 1 lžička tandoori masaly, (nepovinně 1/2 lžičky chilli, čerstvý koriandr nebo libeček na posypání, čerstvá šťáva z limetek.
Na salát: naklíčené mungo, polníček, listy zeleného salátu (dle aktuální nabídky vaší zahrádky či supermarketu :-)). Na jednu porci počítejte hrst od každého.
K podávání se vám bude ještě hodit: sladko-kyselá tamarindová omáčka, krémová jogurtová rajta a placky čapátí.
Postup:
1) Všechny ingredience na marinádu smíchejte v misce. Oloupané, střívek zbavené krevety, marinujte v kořeněném jogurtu několik hodin a pak je napichujte na jehly nebo špejle. Pokud máte bambusové špejle, namočte je na pár hodin do vody.
2) Pečte na grilu (případně v troubě pod grilem) cca 15 minut z každé strany. Hotové posypte čerstvými bylinkami, bohatě pokapejte limetkovou šťávou a servírujte se zeleným salátkem, rajtou nebo tamarindovou omáčkou a plackami čapátí.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ