Úvod » Koření jednodruhové » Chilli extra pálivé mleté TRS, 100g
Chilli extra pálivé mleté TRS, 100g
Chilli prášek získaný z výběrových pálivých červených papriček, zvýrazňuje chuť dalších ingrediencí a pokrmu samotného.
Složení: jednodruhové koření Chilli extra pálivé mleté. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.
Pikantní pomazánka z bílých fazolí a pečených paprik
Potřebujete: Hrnek bílých fazolí, 3 čerstvé červené kapie, 3 lžíce bílého jogurtu, olivový olej, sůl, pepř, 1 lžičku červené papriky, špetku mletého chilli, 4 stroužky prolisovaného česneku.
Postup: 1) Fazole na několik hodin namočte. Slijte a v cedníku propláchněte pod tekoucí vodou. V čisté vodě vařte zcela doměkka (cca 1,5 hod). Kapie zbavte semínek, překrojte na půlky a rozložte do pekáčku. Slupkou dolů pečte cca 30 minut na 200°C, dokud okraje nezačnou zlátnout. Po upečení nechte trochu zchladit a stáhněte tenkou slupku.
2) Vařené luštěniny a pečené papriky přendejte do mísy. Přidejte sůl, pepř, mletou papriku, chilli a česnek. Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte tři lžíce bílého jogurtu a olivový olej - množství tak, aby byla pomazánka tak akorát jemná a krémová. Podávejte chlazené a uchovávejte v lednici v uzavřené nádobě.
Pomazánka je skvělá na bagetky, ale i do wrapu a plněných sendvičů.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ