Úvod » Koření jednodruhové » Chilli papričky extra pálivé (Ptačí oko) TRS, 50g
50g Chilli extra hot - Ptačí oko 50g (Birds Eye Chilli)
Složení: jednodruhové koření chilli papričky extra pálivé "Ptačí oko". Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.
Chilli ptačí oko jsou malé avšak velice pálivé papričky. Když tyto feferonky přidáte do rozpáleného oleje a okrátce orestujete, pokrmu dodají vynikající chuť.
Dalším z názvů tohoto koření je "African Devil" nebo-li Africký ďábel. Papričky jsou velmi malé (do dvou cm) a hodně pálivé. Používají se zejména v Asijské a Thajské kuchyni.
Palak panýr - špenátové kari s domácím indickým sýrem (rozpis na 2 porce)
Potřebujete: 6 - 8 kostek domácího indického sýru panýr, 0,5kg čerstvého nahrubo posekaného špenátu, 1 cibuli pokrájenou najemno, 1 lžč prolisovaného česneku, 1 lžč strouhaného zázvoru, 1-2 lžíce kukuřičného škrobu,1 lžč celého římského kmínu, 1-2 chilli papričky, 1 lžč mleté kurkumy, 1 lžč mleté garam masaly.
Postup přípravy:
1) Na větším množství středně rozpáleného tuku krátce orestuji římský kmín a chilli papričky. Přidám cibuli a jakmile zesklovatí, vmíchám česnek a strouhaný zázvor. Krátce opeču.
2) Vmíchám kurkumu a garam masalu. Orestuji. Osolím dle chuti. Přisypu špenát a nechám zavadnout.. Zastříknu trochou vody a přiklopené dusím cca 10 minut. Špenát zahustím 1-2 lžícemi kukuřičného škrobu.
3) Kousky panýru můžete vložit do špenátu a promíchat nebo je nejdříve samostatně opécet na oleji. Pokud je opečete udělají křupavou krustu a jsou lahodnější. Vždy ale panýr nechte ponořený v omáčce a neskladujte odděleně, jinak velmi oschne.
4) Podávejte s plackami čapátí, kterými nabíráte špenát a kousky panýru.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ