S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Koření jednodruhové » Fenyklové semínko Heera, 100g


        

Fenyklové semínko Heera, 100g

Fennel seeds

skladem

 


0x
Číslo produktu: 21085
Výrobce: TRS
naše cena:
45 Kč

do košíku:
   

100g, Fenyklové semínko 

Složení: jednodruhové koření fenykl. Země původu Indie.

Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.

Fenyklové semínko je koření sladké chuti připomínající lékořici a anýz. Fenykl má velmi svěží chuť a velmi dobře působí na trávicí soustavu. Chuť i příznivé účinky fenyklu zvýšíte, jestliže jeho semínka nejprve nasucho opražíte v pánvi. Pak použijte běžným způsobem nebo podle receptu.

Fenykl je stále hojně využíván pro podporu správného trávení, nejčastěji ve fomě čaje. Semínka fenyklu jsou v indické kuchyni velmi oblíbená a pojídají se ve směsích (Pan mukhwas) nebo samostatně obalené v cukru pro podporu trávení a svěžího vonného dechu.

 Pečené plněné papriky

Potřebujete: Tři papriky, 2 velké doměkka uvařené brambory, 1/2 hrnku hrášku (může být mražený), asi 1 cm strouhaného zázvoru, 1 chilli papričku pokrájenou nadrobno, pár snítek koriandru (nebo libečku, petržele...). Koření do hmoždíře: 1/2 lžč celého římského kmínu, 1/2 lžč semínek fenyklu,1 lžč celého koriandru. Dále ještě mleté koření: 1/2 lžč garam masaly, 1/2 lžč mletého koriandr, olej.

Postup: 

1) Pevné větší papriky omyjte, odkrojte vršky a vydlabejte semínka. Z vařených brambor stáhněte slupku a rozmačkejte je vidličkou.

2) Celé koření "do hmoždíře" nejdříve podrťte a pak krátce opečte na větším množství oleje. Jakmile se koření rozvoní, přidejte chilli papričku a také krátce orestujte. Sundejte z plotny, nechte trochu zchladit a směs přimíchejte k vařeným rozmačkaným bramborám. Podle chuti osolte. Přisypte hrášek a vše důkladně promíchejte.

3) Směsí naplňte připravené papriky (ne zcela po okraj - směs by během pečení vytekla). Papriky potřete olejem a dejte péct na gril nebo do trouby. Několikrát je otočte. 

Pečené papriky podávejte s jednoduchou jogurtovou rajtou, pečivem a čerstvou krájenou zeleninou. Na rajtu potřebujete hutný bílý jogurt, který ochutíte solí, citronovou šťávou a bylinkami (výborná je máta, libeček, koriandr nebo petržel). Pokud chcete, můžete do rajty přidat mleté chilli a/nebo cukr.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

Njg3YjEzZ