Úvod » Sladkosti a jiné mlsání » Gulab jamun instantní směs, 200g
200g, Gulab jamun instantní směs
Složení: pšeničná mouka, sušené mléko, rostlinný olej (palmový a sezamový olej), soda bicarbona a citrónová kyselina (kypřící složka), butylated hydroxy anisole (konzervant). Skladujte v suchu a chladu.
Země původu Indie.
Instantní směs k přípravě tradičního indického receptu Gulab jamun. Ze směsi připravíte 40 kuliček Gulab jamun.
Dezert Gulab jamun jsou kuličky ze sušeného mléka máčené v cukrovém sirupu. Jsou velmi sladké. Můžete je podávat se zmrzlinou nebo ovocnou omáčkou a posypané kousky sekaných mandlí nebo pistácií.
Tento produkt je vyráběn ve fabrice, která zpracovává mléčné produkty, ořechy, sezamová semena a hořčici.
Neobsahuje umělá barviva a příchuť. Obsahuje gluten.
S instantní směsí připravíte tento tradiční indický dezert ve třech jednoduchých krocích:
Způsob přípravy:
1) Instantní směs nasypte do mísy a po menších dávkách přidejte 100-120ml vody. Zpracujte hladké vláčné těsto. Na ruce nebo přímo na každou kuličku dejte pár kapek oleje a tvarujte menší kuličky (směs je na 40 kusů Gulab jamun). Pokud kuličky na povrchu praskají nebo se drolí, přidejte si na ruce olej a kuličku opláchněte vodou. Pak znova zpracujte.
2) Kuličky Gulab jamun smažte na nízkou teplotu v dostatečném množství oleje (musí být alespoň z poloviny ponořené). Olej nesmí být příliš rozpálený!! Opékejte ze všech stran (asi jednu minutu) za stálého obracení dozlatova.
3) Připravte si hutný cukrový sirup. Na cukrový sirup budete potřebovat: 2 hrnky cukru krystal, 1 a ½ hrnku vody. Přiveďte k varu a vařte 10-15 minut, dokud cukrový sirup nezhoustne. Kuličky Gulab jamun přendejte do kastrolu s cukrovým sirupem. Sirup musí být ještě teplý, ale nesmí vařit. Kuličky v lázni promíchávejte dalších 5 – 10 minut, aby do sebe nasákly cukr ze všech stran.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ