S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Úvod » Kari koření a garam masala » Kari koření na Máslové kuře MDH, 100g


        

Kari koření na Máslové kuře MDH, 100g

Butter chicken masala, MDH

skladem

 


0x
Číslo produktu: 310
Výrobce: MDH
naše cena:
59 Kč

do košíku:
   

100g, Indická kuřecí směs, Máslové kuře (Butter Chicken Masala)

Složení: koriandr, červené chilli, cibule, sůl, zelený kardamom, černý pepř, zázvor, cassia, turmerik, hřebíček, česnek, muškátový oříšek, muškátový květ, anýz.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Butter chicken neboli-li "Máslové kuře" je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších směsí na indické kuřecí kari. Toto indické kari se vyznačuje krémovou jen lehce pikantní omáčkou. Pro docílení správné chutě přidejte do omáčky sladkou smetanu, přepuštěné máslo ghí a indickou kuřecí směs "Máslové kuře".

 

Masové kuličky v tomatové omáčce

Tento recept je opravdu jednoduchý, chuťově vynikající a má velmi mnoho variant - stačí jen obměnit přílohu, nebo do hotové omáčky přidat zeleninu (lilek, cuketu, papriku apod.)

1) Libovolné mleté maso smíchejte s moukou, jedním celým vajíčkem a jemně pokrájenou cibulkou. Přidejte sůl, pepř a koření Indická kuřecí směs (množství podle chuti). Tvarujte menší kuličky, které nejprve osmahněte na másle ze všech stran. Pak přidejte horkou vodu, pokrájená rajčata, česnekovou pastu se zázvorem, trochu kečupu, sůl, pepř a ještě trochu koření Indická kuřecí směs.

2) Společně povařte. Část tekutiny by se měla odpařit a omáčka zhoustnout. Nakonec vmíchejte tučnou bílou smetanu na vaření. Pár minut vařte na

Máslové kuře (Butter chicken)


1) Nakrájejte 500g kuřecího masa na menší kousky. Jemně pokrájejte 1  cibuli a 1 větší rajče bez slupky a jadýrek. Rozmixujte s vodou 1 lžíci mandlí bez slupky na jemnou kaši (bez hrudek). Mandle můžete nahradit i kešu ořechy.

2) V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo ghí a opečte cibulku s kuřecími kousky (cca 10 minut).
Přidejte rajčata, mandlovou pastu a plnou lžičku kkoření Indická kuřecí směs. Dolijte trochu vody a vařte 15 minut, nebo dokud maso není měkké. Dochuťte solí případně i kořenící směsí podle potřeby a vlastní chuti. Před podáváním ozdobte každou porci kopečkem zakysané smetany a posypte podrcenými kari listy.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZTQ0N