Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na indické pakory MDH, 100g
100g, Koření na indické pakory (Pakora masala)
Směs koření "pakora masala" je speciálně namíchána pro výrobu indických pakor - kousků zeleniny, indického sýru panýr nebo cibule (bhaji onion) obalených v cizrnovém těstíčku a smažených na oleji. Pakory se v indických restauracích často podávají jako předkrm spolu s omáčkami a chutney (mátová, tamarindová apod).
Složení: koriandr, bílá sůl, chilli, sušené mango, římský kmín, řecké seno, černá sůl,sušený zázvor, pepř, kardamom, skořice, muškátových ořech, hřebíček, semínka libečku,muškátový květ.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Těstíčko na pakory připravíte z 250g cizrnové mouky, lžičky soli, 1/2 lžičky jedlé sody a směsi koření Pakora masala (množství podle chuti).
V těstíčku můžete obalovat celé kroužky pokrájené červené cibule (známé jako bhaji onion), na špalíčky pokrájený indický sýr panýr, libovolnou zeleninu (papriky, květák) nebo směs povařené rozmačkané zeleniny (směs brambor, cibule a hrachu) apod.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ