Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na jehněčí maso s rýží, Shan Mutton biryani, 60g
60g, Koření na jehněčí maso (Mutton Biryani Mix)
Aromatická chuťově výrazná směs indického koření na jehněčí maso a jehněčí pilaf ("biryani"). Kombinace tradičního koření indické kuchyně, které dominuje zázvor, hřebíček a kardamom.
Složení: sůl, turmerik, paprika, červené chilli, zelený kardamom, černý pepř, hřebíček, kardamom, římský kmín, nové koření, zázvor, česnek, potravinářské barvivo,citrónová kyselina, maltodextrin, sójový protein, cukr, silicondioxide, canola oil, sušená papaya.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Jehněčí pilaf
Potřebujete:
750g pokrájeného masa i s kostí
750g basmati rýže namočené ve vodě na 30 minut
1-2 cibule pokrájené na plátky
5 menších oloupaných rozpůlených brambor
3 menší rajčata pokrájená na kostky
šálek bílého jogurtu
1 lžička česnekové pasty a 2 lžíce zázvorové pasty, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička pasty ze zeleného chilli, směs koření na jehněčí maso a 250g přepuštěného másla ghí
Postup:
1) Cibulku opečte na ghí dozlatova. Přidejte maso, česnek a zázvor a za stálého míchání pár minut opékejte. Přidejte směs Koření na jehněčí maso, jogurt a dále opékejte. Přidejte 3-4 šálky vody a brambory.
2) Přikryté vařte na mírném plameni, dokud maso není měkké. K masu přidejte rajčata, zelené chilli a citrónovou šťávu. Promíchejte a sejměte z plamene.
3) Mezitím si odděleně připravte rýži: 2 lžíce soli rozpusťte v 10 sklenkách vody. Přidejte namočenou rýži a chvilku vařte, dokud rýže není z ¾ měkká. Pak sejměte z plamene a sceďte. Na dno pekáčku rozložte většinu rýže, na ni rozetřete vařené maso a doplňte navrch zbylou rýži. Přikryté pečte v troubě nebo vařte na nízkou teplotu, dokud rýže i maso nejsou zcela měkké.
Občas promíchejte. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ