S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na jehněčí maso s rýží, Shan Mutton biryani, 60g


        

Koření na jehněčí maso s rýží, Shan Mutton biryani, 60g

Mutton biryani mix, Shan

skladem

 

Číslo produktu: 370
Výrobce: Shan Foods
naše cena:
46 Kč

do košíku:
   

60g, Koření na jehněčí maso (Mutton Biryani Mix)

Aromatická chuťově výrazná směs indického koření na jehněčí maso a jehněčí pilaf ("biryani"). Kombinace tradičního koření indické kuchyně, které dominuje zázvor, hřebíček a kardamom.

Složení: sůl, turmerik, paprika, červené chilli, zelený kardamom, černý pepř, hřebíček, kardamom, římský kmín, nové koření, zázvor, česnek, potravinářské barvivo,citrónová kyselina, maltodextrin, sójový protein, cukr, silicondioxide, canola oil, sušená papaya.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Jehněčí pilaf

Potřebujete:
750g pokrájeného masa i s kostí
750g basmati rýže
 namočené ve vodě na 30 minut
1-2 cibule pokrájené na plátky
5 menších oloupaných rozpůlených brambor
3 menší rajčata pokrájená na kostky

šálek bílého jogurtu
1 lžička česnekové pasty
a 2 lžíce zázvorové pasty, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička pasty ze zeleného chilli, směs koření na jehněčí maso a 250g přepuštěného másla ghí

Postup:

1) Cibulku opečte na ghí dozlatova. Přidejte maso, česnek a zázvor a  za stálého míchání pár minut opékejte. Přidejte směs Koření na jehněčí maso, jogurt a dále opékejte. Přidejte 3-4 šálky vody a brambory.

2) Přikryté vařte na mírném plameni, dokud maso není měkké. K masu přidejte rajčata, zelené chilli a citrónovou šťávu. Promíchejte a sejměte z plamene.

3) Mezitím si odděleně připravte rýži: 2 lžíce soli rozpusťte v 10 sklenkách vody. Přidejte namočenou rýži a chvilku vařte, dokud rýže není z ¾ měkká. Pak sejměte z plamene a sceďte. Na dno pekáčku rozložte většinu rýže, na ni rozetřete vařené maso a doplňte navrch zbylou rýži. Přikryté pečte v troubě nebo vařte na nízkou teplotu, dokud rýže i maso nejsou zcela měkké.
Občas promíchejte. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MjY3Nj