Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na kuřecí kari s cizrnou, Shan Murgh cholay, 50g
50g, Koření na kuřecí kari s cizrnou (Murgh Cholay Curry Mix)
Speciálně namíchaná směs koření na indické kuřecí kari s cizrnou, žlutým hrachem nebo fazolemi.
Složení: koriandr, paprika, sůl, červené chilli, černý pepř, hřebíček, kardamom, skořice, turmerik, dýňový meloun, muškátový ořech, muškátový květ, římský kmín, bobkový list, česnek.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Recept - Kuřecí karí s cizrnou
Potřebujete:
750g kuřecího masa rozděleného na větší porce
300g suché cizrny, namočené ve vodě přes noc (minimálně však 2 hodiny)
1 větší cibule pokrájené na jemná kolečka
1 lžíce česnekové pasty
250g přepuštěného másla ghí a směs Koření na kuřecí kari s cizrnou
Postup:
1) Na přepuštěném másle ghí nejprve opečte cibulku. Přidejte česnekovou pastu a kuřecí maso. Pár minut společně opékejte. Do směsi přilijte tři šálky vody a přikryté vařte na mírném plameni, dokud maso není měkké.
2) Odděleně uvařte v osolené vodě cizrnu. K cizrně přidejte směs Koření na kuřecí kari s cizrnou a zvolna vařte, dokud cizrna není zcela měkká (cca 1 hodinu).
Maso přidejte k cizrně a ještě společně povařte na mírném plameni 5 -10 minut, dokud se tuk nezačne od směsi odělovat.
Před podáváním můžete kari posypat koriandrem (nebo petrželkou) a mletou garam masalou. Servírujte s basmati rýží nebo indickými plackami čapátí.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ