Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na maso v rajčatové omáčce, Shan Karahi/Fry gosht, 50g
50g, Koření na maso v rajčatové omáčce (Karahi/Fry Gosht Curry Mix)
Kari, která mají v názvu "gosht" jsou sušší. Nejsou to klasické krémové omáčky nebo bohaté šťávy. Rajčatovo-cibulová pasta se připravuje hutnější a obaluje kousky masa.
Složení: červené chilli, paprika, sůl, kardamom, česnek, koriandr, řecké seno, papain, zelený kardamom, skořice, hřebíček, muškátový květ, muškátový ořech, černý pepř, římský kmín, bobkový list, česnek, černý pepř,citrónová kyselina, maltodextrin, sójový protein, cukr, silicondioxide, canola oil,sušená papaya.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Recept: Kari Karahi
Potřebujete: 2kg masa pokrájeného na malé kostky (hovězí, skopové nebo kuřecí), 5 středních rajčat, 1 - 2 střední zelená chilli paprička vcelku, 1 lžíce utřeného česneku nebo česnekové pasty, 3 lžíce jemně pokrájeného zázvoru nebo zázvorové pasty, 1 šálek přepuštěného másla ghí, směs Koření na maso v rajčatové omáčce.
Postup:
1) Promíchejte kostky masa s česnekem, zázvorem a směsí Koření na maso. Přidejte 2-3 šálky vody a přikryté vařte na nízkou teplotu, dokud maso není měkké (měl by ještě zbýt přibližně 1 šálek tekutiny).
2) Rajčata spařte horkou vodou, stáhněte z nich slupku, rozkrojte a vydlabejte jadýrka. Pak je rozkrájejte na kostičky. Rozpalte přepuštěné máslo ghí a rajčata za stálého míchání opékejte, dokud se neodpaří šťáva a rajčata nebudou mít konzistenci pyré. Přidejte k nim vařené maso i se zbývající šťávou a zelené chilli papričky. Přikryjte a 5 minut povařte na prudkém plameni.
3) Teplotu zmírněte a vařte dokud maso není zcela měkké. Před podáváním můžete pokapat citronovou šťávou a zdobit pokrájeným zeleným chilli. Servírujte s horkými indickými plackami čapátí.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ