Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na pečenou rybu Shan Fried fish, 50g
50g, Koření na pečenou rybu, Shan 50g
Směs koření vhodná na pečené a smažené rybí filety i na krevety. Směs patří k méně pálivým, můžete proto kombinovat s chilli pastou.
Složení: červené chilli, paprika, koriander, sůl, sušená cibule, česnek, zázvor, řecké seno, skořice, carom, hřebíček, turmerik, černý kardamom, římský kmín, černý pepř, citronová kyselina, maltodextrin, sojový protein, třtinový cukr, řepkový olej, silicon dioxide, amčur, pšeničná mouka.
Může obsahovat stopy sulfitu, sezamu, hořčice a ořechů. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Inspirace z krabičky: Rybí filety na kari a marinované krevety
Občas prostě není nálada, chybí inspirace nebo je málo času. Takže otázka "co dneska uvařit" pro mě představuje neřešitelný problém. I proto mám ráda krabičky koření od Shanu. Na zadní straně krabiček jsou přímo k dané směsi koření popsané recepty. Krevety a rybí filé zůstaly v mrazáku ještě od Vánoc, takže tentokrát jsem sáhla po naší novince - Směsi koření na pečenou rybu - inspirace na sobotní oběd byla na světě! Ačkoli je tato směs dle výrobce určená zejména k rybám, nejvíc mi chutná na krevetách. Směs je mírně pálivá a nejvíc vyniká kombinace řeckého sena, kardamomu a kurkumy. Na zadní straně obalu objevíte tři recepty s krevetami a rybím filé.
1) Rybí filety v kokosovém kari
Na 4 porce potřebujete: 4 rybí filety (Nowaco filé z Aljašky), 1 lžíce česnekovo-zázvorové pasty, 1/2 plechovky krájených rajčat, plechovka kokosového mléka, 1 a půl lžičky směsi koření na pečenou rybu, kari listy, 1 velká cibule pokrájená najemno, olej.
Postup: Na oleji krátce opečte rybí filety. Vyjměte a dejte stranou. Na stejném oleji opečte nakrájenou cibuli. Přidejte kari listy a krátce osmahněte. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu, rajčata a směs koření na ryby. Vše promíchejte, opečte a přilijte 1/2 plechovky kokosového mléka. Můžete dolít trochu vody a přiklopené nechte cca hodinu vařit na nízký stupeň. Všechny chutě se díky dlouhému vaření krásně propojí.
Do kari vraťte fybí filety, dolijte zbytek kokosového mléka a je-li třeba ještě trochu vody. Vše pomalu vařte, dokud rybí maso není měkké. Před koncem varu nechte přebytečnou vodu vyvařit, aby výsledné kari bylo hutné. Podávejte s rýží basmati.
Ostatní recepty najdete zde na našem BLOGU.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ